Περιφέρεια

Ενημέρωση της Συγκλήτου του ΔΠΘ από εκπροσώπους Συλλόγων Φοιτητών

Την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συγκλήτου του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, εκπρόσωποι του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης και του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης παρουσίασαν στα μέλη της Συγκλήτου σειρά αιτημάτων τους. Τα αιτήματα που υποβλήθηκαν αφορούν θέματα όπως η κατάργηση του άρθρου 76 του ν. 4957/2022 που καθορίζει το ανώτατο όριο φοίτησης, οι προσλήψεις προσωπικού, ηπαροχή δωρεάν σίτισης και στέγασης για όλους τους φοιτητές,η ενίσχυση της ΔοΣυΠ, αλλά και ειδικά θέματα που αφορούν στο ΔΠΘ, όπως η συντήρηση των κτιριακών υποδομώνκαι η δωρεάν μεταφορά στις πόλεις του ΔΠΘ.

Η Σύγκλητος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κατανοεί και στηρίζει αιτήματα φοιτητών που στοχεύουν στην αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και των παροχών φοιτητικής μέριμνας διεκδικώντας την περαιτέρω αύξηση των κονδυλίων σίτισης, στέγασης, συντήρησης και αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών, νέες προσλήψεις διδακτικού και διοικητικού προσωπικού και ενίσχυση σημαντικών μονάδων όπως η ΔοΣυΠ.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στα θέματα του ΔΠΘ,ο Πρύτανης παρουσίασε αναλυτικά τα έργα που υλοποιούνται αλλά και έχουν προγραμματιστεί σε όλες τις πόλεις-έδρες του ΔΠΘτα οποία περιλαμβάνουνανακαινίσεις φοιτητικών εστιών και εστιατορίων καθώς και ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών και κτιρίων εκπαίδευσης  ενώ επιπλέον, ενημέρωσε αναλυτικά και για μικρότερα έργα συντήρησης τα οποία καλύπτουν σχετικές ανάγκες. Στο θέμα της μεταφοράς των φοιτητών στις πόλεις του ΔΠΘ έγινε ενημέρωση για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί το Ίδρυμα προκειμένου να εξασφαλιστεί,δωρεάν, η παροχή αυτή στους φοιτητές, με αναφορά στο νομικό πλαίσιο αλλά και στην εξεύρεση των απαραίτητων πιστώσεων.

Από την Πρυτανεία

6/4/2023

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button