ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΚΑΙ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΞΑΝΘΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

Η τακτική της μαϊμούς, «δεν είδα, δεν άκουσα, δεν μιλώ», δεν είναι αποδεκτή από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

 

Μετά την προχθεσινή δήλωση του Εκπροσώπου και Βουλευτή Επικρατείας του Κινήματος Τέρενς Κουίκ, άλλος ένας Ανεξάρτητος Έλλην, από εκείνους που συστρατεύθηκαν με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ο Πολιτευτής Ξάνθης του Κινήματος Χαράλαμπος Ευστρατίου, ζητά με δημόσια έγγραφη παρέμβασή του τα απλά και αυτονόητα:

 

Η τακτική της μαϊμούς, «δεν είδα, δεν άκουσα, δεν μιλώ», δεν είναι αποδεκτή από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

 

Μετά την προχθεσινή δήλωση του Εκπροσώπου και Βουλευτή Επικρατείας του Κινήματος Τέρενς Κουίκ, άλλος ένας Ανεξάρτητος Έλλην, από εκείνους που συστρατεύθηκαν με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ο Πολιτευτής Ξάνθης του Κινήματος Χαράλαμπος Ευστρατίου, ζητά με δημόσια έγγραφη παρέμβασή του τα απλά και αυτονόητα:

 

ΟΛΑ ΤΑ  ΚΟΜΜΑΤΑ, μετά την ξεκάθαρη στάση των ΑΝΕΛ, να πάρουν θέση και να καταδικάσουν τις δίγλωσσες ανακοινώσεις που βγαίνουν στην Θράκη και από Κόμματα και από Βουλευτές και από στελέχη, αλλά και από αυτοδιοικητικούς.

 

Το άρθρο του Πολιτευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Χαράλαμπου Ευστρατίου, ο Τέρενς Κουίκ το μετέτρεψε στην εξής Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή:

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ

ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΑΤΗ

ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

 

 

κ. κ. Υπουργοί,

Ήλθε η ώρα, επιτέλους, να ξεκαθαρίσετε ποιά είναι η μία και μοναδική γλώσσα της Ελληνικής Δημοκρατίας, στη σημαία και το Σύνταγμα της οποίας ορκίζονται ΟΛΟΙ οι Έλληνες Βουλευτές, ανεξαρτήτου θρησκεύματος και στο Σύνταγμα της οποίας πρέπει να υπακούουν ΟΛΑ τα κόμματα, όλοι οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς και γενικά ο κάθε πολίτης της πατρίδας μας.

 

Η διγλωσσία που χρησιμοποιείται ΠΟΛΙΤΙΚΑ, με αποσχιστικές προδιαγραφές, στη περιοχή της Θράκης, μόνο εθνικούς σκοπούς δεν υπηρετεί. Αντιθέτως, μάλιστα…

 

Σας παραθέτω την δημόσια έγγραφη παρέμβαση που έκανε ένας Ανεξάρτητος Έλλην, από εκείνους που συστρατεύθηκαν με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ο Πολιτευτής Ξάνθης του Κινήματος Χαράλαμπος Ευστρατίου και η οποία δημοσιεύτηκε στα τοπικά ΜΜΕ και μου κοινοποιήθηκε από τον ίδιο στο προσωπικό μου ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, με τον τίτλο: «Επικίνδυνα ανιστόρητοι… ή έχουν ως μοναδικό σκοπό την υφαρπαγή ψήφων»

 

 Το πλήρες κείμενο του Πολιτευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, έχει ως εξής:

 

«Την τουρκική γλώσσα επέλεξε για ακόμη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ για να απευθυνθεί προεκλογικά στη μειονότητα της Θράκης ζητώντας φυσικά την πολυπόθητη ψήφο στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

 

 Αφίσες με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη του κόμματος λούστηκαν στην κυριολεξία από την τουρκική γλώσσα, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και με την πρόσφατη ανακοίνωση για την επίσκεψη του κ. Αλέξη Τσίπρα στην περιοχή.

 

 Προφανώς οι εμπνευστές αυτών των δράσεων είτε λησμονούν ή αγνοούν είτε απλώς επιλέγουν να προσπεράσουν το γεγονός πως η τουρκική γλώσσα δεν αποτελεί αναγνωρισμένη γλώσσα του ελληνικού κράτους, ενώ η χρήση της στην περιοχή αποσκοπεί σε συγκεκριμένους κύκλους και σκοπιμότητες, γνωστούς εδώ και χρόνια για τη δράση τους.

 

 Παραδόξως οι αποφάσεις αυτές δεν φαίνεται να ιδρώνουν το αυτί όλων αυτών των πολιτικών που κατά καιρούς αναμασώντας επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και αποσκοπώντας καθαρά και μόνο στην άντληση ψήφων, κατέφθαναν ως σωτήρες στην περιοχή για να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στον «εχθρό», όπως τον αποκαλούσαν. Όλοι αυτοί οι όψιμοι πατριώτες τώρα σιωπούν κλειδώνοντας τη γλώσσα μέσα στο κεφάλι τους.

 

 Κάνοντας λοιπόν μια γρήγορη αναδρομή στο παρελθόν διαπιστώνει κανείς πολύ εύκολα πως τα κάστρα πέφτουν πάντα από μέσα. Από αυτή την οπτική γωνία πρέπει να εξετάσει τέτοιου είδους συμπεριφορές και να σταθεί σκεπτικά απέναντί τους, παίρνοντας τις αποφάσεις του.

 

 Καλά θα κάνουν οι νοσταλγοί της μισαλλοδοξίας και οι πυροδοτητές της έντασης και του φανατισμού να σωπάσουν επιτέλους, αφήνοντας τερτίπια και επικοινωνιακές προπαγάνδες στο περιθώριο. Οι μουσουλμάνοι πολίτες της Θράκης είναι Έλληνες πολίτες που διδάσκονται και ομιλούν την Ελληνική γλώσσα. Από την άλλη βέβαια, οι μανδαρίνοι της Βουλής, που έχουν ως προέκταση της πολιτικής τους ανυπαρξίας τη Θράκη, διδάσκονται και ομιλούν την γλώσσα των ψήφων.

 

 Τέτοιου είδους πρακτικές ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια της πολιτικής ευπρέπειας, πλησιάζουν μονοπάτια επικίνδυνα και σίγουρα πρέπει τόσο οι εμπνευστές τους όσο και η λογική υλοποίησής τους, να γίνουν γνωστοί στην κοινωνία της Θράκης.

 

 Περιμένω λοιπόν όλες αυτές οι πρακτικές να καταδικαστούν από όλα τα κόμματα της Ελληνικής βουλής.

 

 Χαράλαμπος Ευστρατίου

 

Ανεξάρτητος Έλλην»

 

 

 

Κατόπιν αυτών, ερωτάσθε κ. κ. Υπουργοί:

 

  1. Διαφωνείτε με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης Δημόσιας παρέμβασης του Πολιτευτή Ξάνθης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Χαράλαμπου Ευστρατίου, ο οποίος, (όπως οφείλει να πράττει ο κάθε Ανεξάρτητος Έλλην, όπως είναι και εκείνος), ζητά όλοι να υπερασπιστούμε την μία και μοναδική γλώσσα της πατρίδας μας;
  2. Διαφωνείτε με το κάλεσμα του να πάρουν θέση και να καταδικάσουν τις αντεθνικές πρακτικές της διγλωσσίας, ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, όπως έχουν ήδη πράξει οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;
  3. Εσείς, τί σκοπεύετε να κάνετε με το συγκεκριμένο θέμα; Θα κάνετε και εσείς τις επιβεβλημένες παρεμβάσεις για την προστασία και προάσπιση της ελληνικής γλώσσας, όπως προβλέπει το Σύνταγμα;
  4. Σκοπεύετε να προωθήσετε το θέμα στον Πρόεδρο της Βουλής, ώστε να υπάρξει και η επιβεβλημένη κοινοβουλευτική παρέμβαση;

 

 

Ο ερωτών Βουλευτής

 

Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ

 

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button