Δημόσια παρουσίαση και διαβούλευση των αποτελεσμάτων του έργου «Ανάπτυξη του τουρισμού και διαχείριση επισκεπτών στο Εθνικό Πάρκο ΑΜΑΘ»

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας και ο Ανάδοχος του έργου «Σύμπραξη Δ. Τσιάρας – Δ. Παλάσκας» διοργάνωσαν σήμερα, Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 εκδήλωση δημόσιας παρουσίασης και τελικής διαβούλευσης των αποτελεσμάτων του έργου: «Ανάπτυξη του τουρισμού και διαχείριση επισκεπτών στην προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης»,στα πλαίσια υλοποίησης της πράξης: «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης» του Ε.Π.

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας και ο Ανάδοχος του έργου «Σύμπραξη Δ. Τσιάρας – Δ. Παλάσκας» διοργάνωσαν σήμερα, Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 εκδήλωση δημόσιας παρουσίασης και τελικής διαβούλευσης των αποτελεσμάτων του έργου: «Ανάπτυξη του τουρισμού και διαχείριση επισκεπτών στην προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης»,στα πλαίσια υλοποίησης της πράξης: «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης» του Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013».

            Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Νέστου στην Κεραμωτή και είχε ενημερωτικό και διαδραστικό χαρακτήρα, με σκοπό την προώθηση της συνεργασίας με επαγγελματίες τουρισμού της περιοχής, αλλά και με φορείς που είναι αρμόδιοι για ζητήματα τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Επιπλέον, η ημερίδα στόχευσε στην ενημέρωση των τοπικών φορέων και κοινωνικών ομάδων για τα αποτελέσματα του έργου, καθώς επίσης και στη διαβούλευση για περαιτέρω ενέργειες/δράσεις που σχετίζονται με την οικοτουριστική δραστηριότητα στο Εθνικό Πάρκο αλλα και στην ευρύτερη περιοχή.

            Ειδικότερα στην ημερίδα παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα παρακάτω:

  • Υφιστάμενη κατάσταση του τουρισμού και οικοτουρισμού στην περιοχή.
  • Σημεία ενδιαφέροντος, υποδομές ερμηνείας περιβάλλοντος, εναλλακτικές διαδρομές και ολοκληρωμένα προγράμματα περιηγήσεων.
    • Τουριστικός Χάρτης και εφαρμογή πλοήγησης γιαsmartphones.
    • Σήμανση Ποιότητας και Συνεργασίας με τον ΦΔ για Μονάδες Εστίασης και Φιλοξενίας.

Στην ημερίδα συμμετείχε ο κ. Γ. Γερομάρκος, Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης αρμόδιος για θέματα τουρισμού, ο κ. Β. Καμπούρης, Αντιδήμαρχος Δήμου Νέστου, επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού, εκπρόσωποι οργανώσεων καθώς και κάτοικοι της περιοχής. Ο κ. Γερομάρκος τόνισε τη σημασία παρόμοιων έργων για την ενιαία ανάπτυξη του οικοτουρισμού στην Περιφέρεια ΑΜΑΘ που φιλοξενεί 4 εθνικά πάρκα και ζήτησε τη συνεργασία του ΦΔ για την υλοποίηση σχετικών έργων, όσο και για την προβολή του φυσικού περιβάλλοντος της Περιφέρειας. Ο κ. Καμπούρης δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου σε παρόμοιες δράσεις, ενώ παρεμβάσεις έγιναν από τους κ. Μιχαηλίδη, Βλασακίδη, Κλέντζα, επαγγελματίες της περιοχής, αλλά και εκπροσώπους άλλων φορέων για την αποσαφήνιση σημείων του έργου, αλλά και με προτάσεις βελτίωσης των παραδοτέων του.

Κλείνοντας την ημερίδα ο Δρ. Μάνος Κουτράκης, Πρόεδρος ΔΣ του ΕΠ ΑΜΑΘ, δήλωσε ότι ο ΦΔ στα πλαίσια των δυνατοτήτων του με την παραλαβή του συγκεκριμένου έργου, διαθέτει πλέον μεγάλο όγκο πληροφοριών και υποδομής για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή και θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για την αξιοποίηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος τόσο της προστατευόμενης περιοχής όσο και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο. Ευχόμαστε στην προσπάθειά μας αυτή να βρούμε συμπαραστάτες τους αρμόδιους φορείς αλλά και τους κατοίκους της περιοχής.

Από το

Γραφείο Τύπου

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button