“Η απορία ενός παιδιού….”

Σε λιγότερο από δυο χρόνια θα βγούμε στις αγορές…..όπως μας υπόσχεται ο για λίγο ακόμη πρωθυπουργός της χώρας, Λουκάς Παπαδήμος…..

 Από την άλλη, το δεξί του χέρι έως τα χθες, ο υπουργός της επί των Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού μας έσωσε από τη χρεοκοπία, βάζει πλώρη τώρα για σωτηρία του ΠΑΣΟΚ…..

 Ως πρόεδρος πλέον του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος θα δώσει τον αγώνα ανάκαμψης των ποσοστών του κόμματος και της ανάκτησης της χαμένης του αξιοπιστίας…..

 Τώρα αν με τον κόσμο που προσήλθε για να τον εκλέξει, εισέπραξε αισιόδοξο μήνυμα επίτε

Σε λιγότερο από δυο χρόνια θα βγούμε στις αγορές…..όπως μας υπόσχεται ο για λίγο ακόμη πρωθυπουργός της χώρας, Λουκάς Παπαδήμος…..

 Από την άλλη, το δεξί του χέρι έως τα χθες, ο υπουργός της επί των Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού μας έσωσε από τη χρεοκοπία, βάζει πλώρη τώρα για σωτηρία του ΠΑΣΟΚ…..

 Ως πρόεδρος πλέον του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος θα δώσει τον αγώνα ανάκαμψης των ποσοστών του κόμματος και της ανάκτησης της χαμένης του αξιοπιστίας…..

 Τώρα αν με τον κόσμο που προσήλθε για να τον εκλέξει, εισέπραξε αισιόδοξο μήνυμα επίτευξης του στόχου του, πολύ το αμφιβάλλω……

 Με τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ που προσήλθαν προχθές την Κυριακή, και που δεν ξεπέρασαν τους 250.000 χιλιάδες πανελλαδικά και τοπικά δεν άγγιξαν ούτε τους 1150,  για να εκλέξουν τον Βαγγέλη Πρόεδρο, τι χαμόγελα να υπάρχουν στα κομματικά στελέχη της Ιπποκράτους…..

 Και αν υπάρχουν, αυτά θα είναι προσποιητά και ψεύτικα…..

 Αφήστε που οι 1.000.0000 που είχαν πριν από κάποια χρόνια εκλέξει το Γιώργο Παπανδρέου πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, έγιναν 235.000 στο Βαγγέλη Βενιζέλο…..

 Βέβαια και τότε , όπως και τώρα, ένας ήταν ο υποψήφιος……μια τύποις εκλογικής διαδικασίας για το θεαθήναι, αφού δεν υπήρχε εναλλακτική πρόταση….. Τουτέστιν Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει……

 Αλλά αν αυτό ικανοποιεί τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, ουδέν πρόβλημα…..

 

 

Γιατί τα προβλήματα του κόσμου που τον ενδιαφέρουν είναι άλλα και πολύ σοβαρότερα και όχι ο τρόπος εκλογής του Βαγγέλη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ….

 Μετά και την καθιερωμένη τελετή παράδοσης -παραλαβής, η επόμενη μέρα  είναι αυτή που μετρά και πώς προδιαγράφεται……Αν και η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται……

 Τα δύσκολα για το λαό συνεχίζονται και το εξοργιστικό στο όλο ζήτημα είναι ότι δεν διαφαίνεται από πουθενά μια αχτίδα φωτός…..

 “Ακόμη δεν είδαμε τίποτε”, είναι η πρόταση που με φόβο σιγοψιθυρίζουμε όλοι λίγο-πολύ….

 “Πού να έρθει και ο Ιούνης”, μου επεσήμανε τοπικό πολιτικό στέλεχος, θέλοντας να με προετοιμάσει ψυχολογικά…..

 Η λαίλαπα καταφθάνει, αλλά οι εκλογές -εκλογές……

 Κάτι μου λέει, πως οι πολιτικοί θα πάρουν τη δέουσα απάντηση από τους ευσυνείδητους πολίτες…..

 Οι ψηφοφόροι έχουν πλέον ξυπνήσει …..και τους ξύπνησαν τα παιδιά τους ……

 Χαρακτηριστική ήταν η συζήτηση που είχα με μια φίλη και το πώς αισθάνθηκε όταν διάβασε την έκθεση της κόρης της…..

 Γιατί συνειδητοποίησε ότι οι 300 της Βουλής, η κυβέρνηση και η τρόικα δεν έχουν ως στόχο μόνο εκείνη, δηλαδή τους ενήλικες και τη νέα γενιά των 490 ευρώ, αλλά και τα παιδιά……

 Τραυματίζουν αθώες ψυχές, δημιουργώντας του αισθήματα ανασφάλειας και φόβου…..

 Και για του λόγου το αληθές, η στήλη παρακάτω φιλοξενεί την έκθεση της μικρής, μαθήτριας της Ε΄ Δημοτικού, την οποία έχω τη χαρά να γνωρίζω μια και είναι κόρη της φίλης μου…..

 Διαβάστε και θα καταλάβετε, γιατί τελικά φαντάζουν άνευ ουσιαστικής σημασίας η παράδοση των ηνίων του ΠΑΣΟΚ στο Βενιζέλο, ή για πότε τελικά θα προκηρυχθούν οι εκλογές, τέλη Απριλίου ή αρχές Μαϊου……

 Γιατί αυτό που προέχει είναι η επιβίωση, η αξιοπρέπεια και το βοιωτικό επίπεδο-η ποιότητα ζωής του πολίτη……  

 

 “Η ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 Δεν μπορώ να πω ότι το 2009 ήταν τυχερό έτος. Αντίθετα μας έφερε την κρίση, που μέχρι τότε δε γνωρίζαμε τι είναι. Φέτος το 2012, μετά από τρία χρόνια ακόμη συνεχίζει να υπάρχει. Και εγώ σκέφτομαι και ξανασκέφτομαι και αναρωτιέμαι αν θα μπορέσω να σπουδάσω, αν θα μπορέσω να δουλέψω, αν θα μπορέσω να αντέξω!

 Σε όλη την Ελλάδα έχουν μειώσει τους μισθούς των ανθρώπων ή άλλους δεν τους πληρώνουν καν. Έχουν αυξήσει τα πάντα, από πού να αρχίσω; από τη βενζίνη, τα φαγητά, το νερό , το πετρέλαιο ή το ρεύμα;  Και όλοι  για το χειμώνα ψάχνουν μια εναλλακτική λύση στη θέρμανση, γιατί πλέον δεν μπορούν να πληρώσουν τα κοινόχρηστα και προτιμούν να κλείνουν τα καλοριφέρ και να ξεπαγιάζουν.

 Οι συνταξιούχοι με το ζόρι τα βγάζουν πέρα, όπως και οι πολύτεκνες οικογένειες. Βλέπω, συχνά πλέον στο δρόμο, αλλά και στην τηλεόραση, ανθρώπους να ζουν με μια κουβέρτα στο δρόμο. Ανθρώπους που κοιμούνται σε κούτες. Οικογένειες που τρέφονται από ένα πιάτο φαγητό. Οι ιεραποστολές και τα φτωχοκομεία κάνουν μπαμ φέτος! Σχεδόν οι μισοί Έλληνες ζουν με το φόβο μήπως μείνουν στο δρόμο και γίνουν άνεργοι. Και όλοι αναρωτιούνται αν θα τελειώσει κάποτε αυτή η κρίση. Τα προβλήματα πλέον είναι μεγάλα. Τα έξοδα πολλαπλασιάζονται, ενώ τα έσοδα μειώνονται  όλο και περισσότερο.

 Και για όλα αυτά τα προβλήματα της χώρας μας ποιοι φταίνε; Φταίνε οι 300 της Βουλής και οι πλούσιοι, που δε βοήθησαν και συνεχίζουν  να μη βοηθάνε τους φτωχούς. Αλλά βέβαια, φταίμε και εμείς, γιατί νομίζαμε ότι η κρίση δε θα έρθει ποτέ σε μας, δε θα μας ακούμπαγε, τουλάχιστον ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Να όμως ήρθε και μάλιστα με άγριες διαθέσεις και αν δε βρεθεί μια λύση για όλα αυτά το συντομότερο δυνατόν, δε μας βλέπω να νικάμε την κρίση. Αν δε βάλουν νόμους, αν δεν πάρουν μια σωστή απόφαση οι 300 της Βουλής, δε μας βλέπω να προχωράμε χαρούμενοι, αλλά αντίθετα να καθόμαστε στο σπίτι με σταυρωμένα τα χέρια νομίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Αν όμως η Βουλή ρωτήσει και μας, που είμαστε και εμείς πολίτες και ανήκουμε σε αυτό το κράτος, ίσως τότε βρεθεί μια λύση και φύγουμε από την κρίση το συντομότερο.

 Ας σκεφτούν και λίγο εμάς τους μικρούς. Εγώ είμαι έντεκα χρονών. Τι μέλλον θα έχουμε άραγε εμείς; Θα μας λύσει κανείς αυτή την απορία;”

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button