Απόσυρση του νομοσχεδίου

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

 

Παρόλες τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για πρωτογενές πλεόνασμα και ότι όλα πάνε καλά η καθημερινότητα είναι άλλη.

Η κυβέρνηση για να αιτιολογήσει τη πολιτική της, προβάλλει την αναγκαιότητα κατάργησης φορέων του Δημοσίου χωρίς αντικείμενο, κρύβοντας κάτω από το χαλί σημαντικούς φορείς που καταργεί.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

 

Παρόλες τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για πρωτογενές πλεόνασμα και ότι όλα πάνε καλά η καθημερινότητα είναι άλλη.

Η κυβέρνηση για να αιτιολογήσει τη πολιτική της, προβάλλει την αναγκαιότητα κατάργησης φορέων του Δημοσίου χωρίς αντικείμενο, κρύβοντας κάτω από το χαλί σημαντικούς φορείς που καταργεί.

Μοναδικός Στόχος είναι οι απευθείας απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων σύμφωνα με τις ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ.
Με το νέο σύστημα ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ που ΠΡΟΩΘΕΙ η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ παραμένει η ίδια βαθμολογική κλίμακα του ισχύοντος άρθρου 8 του Π.Δ. 318/1992 με τη διαφορά όμως ότι καθορίζονται ανώτατα ποσοστά υπαλλήλων ανά βαθμό σε κάθε υπηρεσία ως εξής:
• Με τους βαθμούς 9 έως 10 αξιολογείται ποσοστό έως 25% των υπαλλήλων
• Με τους βαθμούς 7 έως 8 αξιολογείται ποσοστό έως 60% των υπαλλήλων
• Με τους βαθμούς 1 έως 6 αξιολογείται ποσοστό 15% των υπαλλήλων
Το 15% των υπαλλήλων κάθε υπηρεσίας κρίνονται υπηρεσιακά ανεπαρκείς και τίθονται σε καθεστώς Κινητικότητας, Διαθεσιμότητας – Απόλυσης. Με την διαδικασία αυτή κάθε χρόνο συστήνεται μόνιμη δεξαμενή υπαλλήλων προς απόλυση. Παρότι σε ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΝΟΜΟ (4024/2011 άρθρο 7 παρ.4) προβλέπεται η έκδοση ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ με πλαίσιο αξιολόγησης, βάσει του οποίου θα γίνεται η ποσοστιαία προαγωγή στους βαθμούς με ταυτόχρονη μισθολογική αναβάθμιση, παραπέμφθηκε στις καλένδες από τη κυβέρνηση επειδή προκαλεί δημοσιονομικό κόστος. Προτεραιότητα για την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ έχει η εγκαθίδρυση μόνιμου μηχανισμού Κινητικότητας και Απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων.

Τα Νοσοκομεία και οι Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας στενάζουν από τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού.
Τα τελευταία 3,5 ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΕΤΗ αποχώρησαν 15.000 εργαζόμενοι χωρίς να προσληφθεί ούτε ένας.
Τα ωράρια εργασίας είναι εξουθενωτικά. Δεν τηρούνται οι ελάχιστες προϋποθέσεις που ορίζουν τα Προεδρικά Διατάγματα και οι υφιστάμενοι Νόμοι (12ωρη ανάπαυση μεταξύ δύο βαρδιών, μία νύχτα και δύο ρεπό την εβδομάδα), αφού το προσωπικό που υπηρετεί στα Νοσοκομεία είναι κάτω των ορίων ασφαλείας. Πως λοιπόν οι Προϊστάμενοι θα βαθμολογήσουν έστω και έναν υγειονομικό ως ανεπαρκή την ώρα που οι Διοικήσεις του εμπιστεύονται σε μονοβάρδια την υγεία 30 και άνω ασθενών. Η κυβέρνηση μεθοδεύει με το νέο σύστημα αξιολόγησης που προωθεί, τις απολύσεις Υγειονομικών, τη συρρίκνωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και Πρόνοιας και την Ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων Κοινωνικών Υπηρεσιών.
Γι’ αυτό ΑΝΤΙΔΡΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ.


ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ που Καταργεί Φορείς του Δημοσίου και εγκαθιδρύει Νέο Σύστημα Αξιολόγησης με το οποίο επιλέγονται οι ΜΕΛΛΟ…ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

 

Είναι άλλωστε γνωστό ότι ήδη δραστηριοποιούνται ιδιωτικά συνέργεια που παρέχουν μεταξύ άλλων και νοσηλευτικό προσωπικό όλων των κατηγοριών!!!!!!   

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο Γ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΡΙΦΥΛΗ                               ΑΙΓΙΝΙΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

 

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button