Η «Ανοιχτή Αγκαλιά» κοντά στους κατοίκους της Θράκης

Οι εκστρατείες προσφοράς της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» για το 2014 αρχίζουν, με πρώτο προορισμό τα ακριτικά χωριά της Θράκης.

 

Οι εκστρατείες προσφοράς της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» για το 2014 αρχίζουν, με πρώτο προορισμό τα ακριτικά χωριά της Θράκης.

 

Με το πρόγραμμα «ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ», κλιμάκιο εθελοντών γιατρών       και νοσηλευτών, από τα παιδιατρικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης, από     τις  5 έως και τις 15 Μαρτίου 2014, θα επισκεφθούν τα χωριά Κένταυρος,  Σμίνθη, Γλαύκη, Εχίνος, Δημάριο, Κοτύλη, Κεντητή και Εύλαλο.

 

Το κλιμάκιο των εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών, αποτελείται από Παιδιάτρους, Παιδοχειρουργούς,  Οδοντίατρους, Ακτινολόγο, Οφθαλμίατρο,  Ορθοπεδικό, Παρασκευαστή, Ψυχολόγους, Νοσηλευτές και Εθελοντές.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις Προληπτικής Ιατρικής όλου του παιδικού πληθυσμού της περιοχής και των ενηλίκων, ενώ οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν από τους ειδικούς της ομάδας επιστημόνων της “Ανοικτής Αγκαλιάς”, σε θέματα πρόληψης ψυχικής και σωματικής υγείας.

Η εκστρατεία προληπτικής ιατρικής της “Ανοικτής Αγκαλιάς” περιλαμβάνει ακόμη ψυχαγωγικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους, διανομή δώρων στα παιδιά και συνεδρίαση-ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών από ομάδα παιδοψυχολόγων και παιδαγωγών.

 

Ή πολύπλευρη αυτή προσφορά της Οργάνωσης Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Παιδείας Πολιτισμού και Θρησκευμάτων .

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button