Ανακοινώσεις

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΓΕΝΑΡΗ, ΣΤΙΣ 12μ. ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ!

Τώρα πρέπει να σταματήσει η σφαγή στην Παλαιστίνη, η γενοκτονία του λαού της! Ήδη 24 χιλιάδες έχουν χάσει την ζωή τους, πάνω από 60 χιλιάδες είναι οι τραυματίες, ανάμεσά τους χιλιάδες μικρά παιδιά, ακόμα και βρέφη! Κοντά στα 2 εκατομμύρια είναι οι εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι!

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Τώρα πρέπει παντού σε κάθε χώρο δουλειάς, να υψωθεί τοίχος απέναντι σ΄ όλους αυτούς που εμπλέκουν την Ελλάδα όλο και πιο βαθιά στο πόλεμο. Τόσο με στρατιωτικά μέσα, όσο και μέσω των συμφωνιών, διπλωματικών και οικονομικών.

ΚΑΝΕΙΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ – ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ!

Η κυβέρνηση, επιλέγει να συμμετέχει όλο και πιο ενεργά στον πόλεμο!

  • Αυξάνει την εμπλοκή της Ελλάδας αφού συνεχίζει να στέλνει πολεμικά πλοία, υλικά και προσωπικό στις Νατοϊκές αποστολές, που καμία σχέση δεν έχουν με την ασφάλεια της χώρας. Η τελευταία αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα θέτουν τη χώρα μας στην «αιχμή του δόρατος» σε σχεδιασμούς που βάζουν φωτιά στη Μέση Ανατολή και διαιωνίζουν την κατοχή στην Παλαιστίνη ενώ γίνεται για χάρη «της προστασίας της ναυσιπλοΐας», δηλαδή των εφοπλιστών!
  • Συνεχίζει η ελληνική κυβέρνηση τη μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο, με την παραχώρηση των λιμανιών Σούδας, Αλεξανδρούπολης, Βόλου κ.α. στις Νατοϊκές δυνάμεις για να εξαπολύουν τις δολοφονικές επεμβάσεις.
  • Συνεχίζει να δαπανά υπέρογκα ποσά για εξοπλιστικά προγράμματα, που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας, βρισκόμενη σταθερά στις κορυφές του ΝΑΤΟ ως προς το ποσοστό δαπανών.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις, η μια μετά την άλλη συμμαχούν και στηρίζουν με κάθε τρόπο το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, αναγνωρίζοντας με την στάση τους αυτή τη κατοχή της Παλαιστίνης, αθωώνοντας παράλληλα τον εισβολέα, και μάλιστα  την ίδια στιγμή που ο ελληνικός και κυπριακός λαός (για 10ετιες) αγωνίζονται και απαιτούν την άμεση απομάκρυνσή των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από την Κύπρο!

Η πολιτική της κυβέρνησης, που είναι εναρμονισμένη με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, έχει ως κριτήριο τα συμφέροντα των λίγων, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων και των κερδών τους. Με το μάτι στραμμένο στη «λεία» του πολέμου, διεκδικεί όλο και πιο ενεργό ρόλο στη σφαγή των λαών. Είναι η ίδια πολιτική που έχει κηρύξει τον «πόλεμο» ενάντια στα δικαιώματά μας και τις ανάγκες μας, για να αυγατίσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματιών.

Ενδεικτικά την ίδια ώρα, η κυβέρνηση :

  • Διατηρεί τους μισθούς πείνας, κοροϊδεύει με το «ξεπάγωμα» των 3ετιών. Στηρίζει με τις δυνάμεις καταστολής, το ξεσπίτωμα λαϊκών νοικοκυριών προς όφελος των τραπεζιτών και των funds.
  • Αυξάνει τους φόρους για τα λαϊκά στρώματα, μέσω του προϋπολογισμού, ενώ μειώνει τους αντίστοιχους φόρους για τους μεγαλοβιομήχανους και εφοπλιστές.
  • Υποχρηματοδοτεί τα Δημόσια νοσοκομεία, υποβαθμίζει και άλλο τις δομές Δημόσιας Υγείας, ουσιαστικά αφήνοντας τους εργαζόμενους στη μοίρα τους. Προωθεί τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που καμία δυνατότητα πρόσβασης δε θα έχουν λαϊκές οικογένειες, υποβαθμίζοντας ουσιαστικά τα δημόσια.

Η κυβέρνηση έχει συνεργούς στο έγκλημα ενάντια των λαών, στην πολιτική που τσακίζει και τις δικές μας ζωές. Είναι τα υπόλοιπα κόμματα που υμνούν την ΕΕ κα το ΝΑΤΟ, που παρουσιάζουν σαν μονόδρομο αυτές τις επιλογές. Όλες οι κυβερνήσεις είτε συμμετείχαν στο μακέλεμα των λαών σε Γιουγκοσλαβία και Ιράκ, είτε ψήφιζαν συμφωνίες για νέες Βάσεις και υπέγραφαν μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα που έσπρωχναν πιο βαθιά στο στόμα του λύκου τον λαό μας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

Στις 27 Γενάρη συμπληρώνονται 79 χρόνια από την απελευθέρωση του Άουσβιτς, με την οποία αποκαλύφθηκε το Ολοκαύτωμα και η φρίκη της ναζιστικής θηριωδίας με την εξόντωση εκατομμυρίων Εβραίων και αντιστασιακών από διάφορες χώρες.  Οι λαοί έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό, την οποία εκφράσαμε σε προηγούμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους τελευταίους τρεις μήνες, απαιτώντας να σταματήσει η σύγχρονη γενοκτονία που συντελείται. Επίσης στους υπόλοιπους λαούς και στον Ισραηλινό που η πολιτική του κράτους του, τον μετατρέπει σε «κρέας» στα κανόνια του πολέμου. Οι λαοί θέλουμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχεια και ανεργία.

Αποφασιστική πράξη διεθνιστικής αλληλεγγύης θα δοθεί όταν όλοι οι εργαζόμενοι δουν, ξεσκεπάσουν και πολεμήσουν τους ενόχους αυτών των άδικών πολέμων! Να παλέψουν μέσα στους χώρους δουλειάς ενάντια στη πολιτική του κεφαλαίου- ΕΕ- ΝΑΤΟ, των καπιταλιστών και των κομμάτων τους.

Είναι η ώρα της αποφασιστικής αναμέτρησης κόντρα στη πολιτική που μας εμπλέκει στον πόλεμο, που κάνει τη ζωή μας όλο και πιο αβάσταχτη, με νέους φόρους, ακρίβεια, αυταρχισμό.

Να ακυρωθεί τώρα η αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα και να γυρίσουν πίσω όλα τα ελληνικά πλοία και στρατεύματα. Δεν έχουν καμία δουλειά έξω από τα σύνορα της χώρας!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΓΕΝΑΡΗ, ΣΤΙΣ 12μ. ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button