ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

Από την Δευτέρα τελικά ανέλαβαν υπηρεσία οι “αστυνομικοί της γειτονιάς”, αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί πως η εφαρμογή του προγράμματος θα ξεκινούσε πριν από 2 εβδομάδες.
Οι 218 αστυνομικοί που λαμβάνουν μέρος στην εφαρμογή του προγράμματος αυτού παρακολούθησαν ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετείχαν αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, πανεπιστημιακοί καθηγητές και εγκληματολόγοι.

Από την Δευτέρα τελικά ανέλαβαν  υπηρεσία οι “αστυνομικοί της γειτονιάς”, αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί πως η εφαρμογή του προγράμματος θα ξεκινούσε πριν από 2 εβδομάδες.


Οι 218 αστυνομικοί που λαμβάνουν μέρος στην εφαρμογή του προγράμματος αυτού παρακολούθησαν ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετείχαν αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, πανεπιστημιακοί καθηγητές και εγκληματολόγοι.


Αντικείμενο της εκπαίδευσής τους ήταν η αποστολή, το έργο τους, ο κώδικας συμπεριφοράς – δεοντολογίας, τα επαγγελματικά καθήκοντα, η επικοινωνία με τους πολίτες και η επαφή με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και μετανάστες, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.


Από την Δευτέρα ξεκίνησε πιλοτικά η επαναλειτουργία του θεσμού των «αστυνομικών της γειτονιάς» σε πόλεις της Ελλάδας μεταξύ των οποίων και η Ξάνθη, η Κομοτηνή και η Καβάλα.


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο της νέας αντεγκληματικής πολιτικής 2010 – 2014, με προοπτική να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας, μετά την αξιολόγηση της εφαρμογής του.


Δύο νέα παιδιά, ο Τάσος και ο Νίκος, περνούν από κάθε γωνιά της Ξάνθης, προκειμένου να επικοινωνήσουν  με τον κάθε πολίτη, να του δώσουν την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα την αστυνομία και το έργο της και φυσικά να νιώθει  κάθε στιγμή το αίσθημα της ασφάλειας.


Οι αστυνομικοί της γειτονιάς θα περνούν από κάθε περιοχή της Ξάνθης, ανα τακτά χρονικά διαστήματα και επί έξι ώρες την ημέρα  οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να τους επισημάνουν ακόμη και το πιο ασήμαντο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αναφορικά με την ασφάλειά τους.


Οι αστυνομικοί θα μοιράζουν έντυπο υλικό στους κατοίκους των περιοχών, το οποίο θα περιέχει όλες εκείνες τις πληροφορίες που χρειάζονται καθώς επίσης και τα κινητά τηλέφωνα των δύο αστυνομικών, στα οποία μπορούν να απευθυνθούν ανά πάσα στιγμή όλοι όσοι επιθυμούν.


Οι δύο νεαροί αστυνομικοί υπόσχονται πως θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό τον οποίο τάσσουν στην υπηρεσία του πολίτη.


 


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button