Ομιλία του πρώην Εθνικού Αντιπρόσωπου της Ελλάδας το CERN Ευάγγελου Γαζή με θέμα “CERN, Τεχνολογικά Επιτεύγματα και Προοπτικές.

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014, ο διακεκριμένος Φυσικός και πρώην Εθνικός Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στο CERN καθηγητής του ΕΜΠ Ευάγγελος Γαζής θα μιλήσει για τα δρώμενα και προσδοκώμενα από τα πειράματα του μεγάλου επιταχυντή στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Κέντρο CERN στη Γενεύη της Ελβετίας.

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014, ο διακεκριμένος Φυσικός και πρώην Εθνικός Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στο CERN καθηγητής του ΕΜΠ Ευάγγελος Γαζής θα μιλήσει για τα δρώμενα και προσδοκώμενα από τα πειράματα του μεγάλου επιταχυντή στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Κέντρο CERN στη Γενεύη της Ελβετίας.

Η ομιλία του με τίτλο “CERN, Τεχνολογικά Επιτεύγματα και Προοπτικές. Η Ελληνική Συμμετοχή”, γίνεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, του οποίου ο κ. Γαζής είναι μέλος από τον Αύγουστο του 2013.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Διοικητήριο στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και θα ξεκινήσει στις 17:00. Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι η Δρ. Σοφία Κυριαζοπούλου, υπεύθυνη Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών της ΔΔΕ Ροδόπης, Ερευνήτρια στο CERN (2003-7). Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Πέτρος Σουκουλιάς, ο οποίος συνεργάζεται με το CERN από το 2004. Την εκδήλωση οργανώνει το Περιφερειακό Συμβούλιο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Το CERN αποτελεί το μεγαλύτερο πειραματικό κέντρο ερευνών Σωματιδιακής Φυσικής στον κόσμο. Ιδρύθηκε στη Γενεύη το 1954 από 12 ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Σήμερα απασχολεί 3.000 επιστήμονες και διοικητικό προσωπικό, στα πειράματα που διεξάγονται στις μοναδικές στο κόσμο εγκαταστάσεις του. Παράλληλα, απασχολεί περισσότερους από 10.000 επιστήμονες, απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι συνεισφέρουν σαν εξωτερικοί συνεργάτες.

Αποτελεί ένα πανανθρώπινο εγχείρημα, που ως βασικό αντικείμενο ερευνών του έχει τα στοιχειώδη σωματίδια, δηλαδή τους δομικούς λίθους που απαρτίζουν την ύλη, καθώς και τις δυνάμεις που τα διέπουν.

Ο Δρ Ευάγγελος Γαζής είναι Καθηγητής Σωματιδιακής Φυσικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Αθήνα. Έχει πολύχρονη  διδακτική πανεπιστημιακή και ερευνητική εμπειρία με πολυάριθμες δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις σε Επιστημονικά Συνέδρια. Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου για την Έρευνα και Τεχνολογία από το 2005 και Βοηθός Εθνικός Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στο συμβούλιο του CERN από το 2005. Έχει διατελέσει Εθνικός Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στο συμβούλιο του CERN (2010-12) και από το 2007 είναι ο Εθνικός  Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στο Πείραμα ΑΤΛΑΣ του CERN.

 

Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

 

 

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button