Πετυχημένος ο χορός του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης

                Το Σάββατο, 5/3/2016, στην αίθουσα δεξιώσεων <<ΑΠΟΛΛΩΝ>> πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο επετειακός αποκριάτικος χορός του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης, αφιερωμένος στα σαράντα χρόνια ζωής και δράσης του.

                Το Σάββατο, 5/3/2016, στην αίθουσα δεξιώσεων <<ΑΠΟΛΛΩΝ>> πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο επετειακός αποκριάτικος χορός του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης, αφιερωμένος στα σαράντα χρόνια ζωής και δράσης του.

                Η βραδιά ξεκίνησε με την προβολή video με τις δράσεις του από τις οποίες αποδείχθηκε ότι ανταποκρίθηκε στους σκοπούς και  στόχους ίδρυσής του, που δεν ήταν άλλοι από την διάσωση, διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ιδιαίτερα της παράδοσής μας.

                Πάνω από εννέα χιλιάδες άτομα, όλων των ηλικιών, γνώρισαν και αγάπησαν την παράδοσή μας μέσα στο χώρο του, ανέδειξε και πρόβαλλε  την πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής μας, ανά την Ελλάδα όπου κλήθηκε, και την παράδοση όλου του ελληνισμού σε πολλές χώρες της Ευρώπης, σε Αμερική και Αυστραλία. Ενίσχυσε τους δεσμούς του απόδημου ελληνισμού με την πατρίδα και ήταν παρόν σ’όλες τις τοπικές εκδηλώσεις δίνοντας ώθηση στην πολιτιστική εξέλιξη της Ξάνθης.

                Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ευτέρπη Στάντσιου ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, τον Δήμο Ξάνθης, όλους τους τοπικούς συλλόγους για την συνεργασία τους και για την συμβολή τους στην επιτυχία του έργου του Λυκείου, όπως και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την συμπαράστασή τους και την προβολή των δράσεών του.

                Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κων/νος Ζαγναφέρης και ο Δήμαρχος Ξάνθης, κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος αναφέρθηκαν με θερμά λόγια για το έργο του και το ευχαρίστησαν για την συμβολή του στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου μας.

                Η εκπρόσωπος του Κεντρικού Λυκείου Αθηνών και Έφορος Παραρτημάτων κ. Μαρία Παπαμάρκου που παραβρέθηκε στην επετειακή εκδήλωση, αναφέρθηκε στην ικανοποίηση του Κεντρικού Λυκείου για το παραγόμενο έργο του Παραρτήματος Ξάνθης και κατέληξε ότι είναι ένα από τα Λύκεια που τιμούν την Λυκειακή Ιδέα και το συνεχάρη γι’ αυτό.

                Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. τιμήθηκαν και αποδόθηκαν τιμητικές πλακέτες στις κυρίες του Δ.Σ. Ντίνα Γουλιμάρη και Μαίρη Μπιζιούρα για την πολυετή προσφορά τους στο Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης, η πρώτη από ιδρυτικό μέλος και η δεύτερη για είκοσι τρία χρόνια, όπως και για  την σημαντική συνεισφορά τους στην πραγματοποίηση του έργου του.

                Κατάμεστη η αίθουσα από μέλη και φίλους του Λυκείου, από αντιπροσωπείες των Λυκείων Καβάλας, Δράμας και Γιαννιτσών, πολλών τοπικών συλλόγων, αλλά και πολιτιστικών συλλόγων από Καβάλα, Δράμα, Σέρρες και Θεσ/νίκη, καταχειροκρότησαν και επαίνεσαν την παρουσία όλων των ενήλικων χορευτικών τμημάτων του Λυκείου, όπως και αντιπροσωπείες των εφηβικών και παιδικών τμημάτων. Πάνω από 150 χορευτές έδωσαν το δικό τους χορευτικό παρόν και λάμπρυναν με την παρουσία τους την βραδιά.

                Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά τον δάσκαλο χορού κ. Κυριάκο Αθανασιάδη που επιμελήθηκε το πρόγραμμα των χορευτικών ομάδων, όπως και τις δασκάλες χορού κ. Δήμητρα Μπουναρτζή για τα παιδικά τμήματα και την κ. Μάγδα Καραγιαννίδου για την συμπαράστρασή της, και όλους όσους παραβρέθηκαν στην παραπάνω εκδήλωση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Η Πρόεδρος                                       Η Γενική Γραμματέας

 

                                    Ευτέρπη Στάντσιου                                     Σοφία Μαυροπούλου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button