Ελλάδα

Κάλεσμα Κ.Ο Νέας Αριστεράς

Η ίδρυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «Νέας Αριστεράς» αποτέλεσε το πρώτο βήμα ενός νέου πολιτικού κύκλου. Τα πρώτα μηνύματα είναι παραπάνω από ενθαρρυντικά και η μεγάλη ευθύνη είναι να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες και στις απαιτήσεις των αριστερών και προοδευτικών πολιτών για μια ουσιαστική νέα αρχή: νέα αρχή τόσο στο περιεχόμενο της πολιτικής, όσο και στον τρόπο οργάνωσης της πολιτικής.

Σήμερα έχουμε ένα καθήκον. Να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Στις κινήσεις δηλαδή που θα ανοίξουν το δρόμο για τη συγκρότηση ενός πολιτικού κόμματος ο συνδυασμός του οποίου θα είναι έτοιμος για τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιούνιο του 2024. Στόχος μας είναι να έχουμε συμβάλλει αποφασιστικά στη συγκρότηση ενός νέου ανοιχτού, ενωτικού, αριστερού, προοδευτικού και οικολογικού ψηφοδελτίου που θα κάνει τη διαφορά.

Η ταυτότητα μας δεν είναι παγιωμένη αλλά συγκροτείται εν κινήσει. Το προς τα πού θα κινηθεί, ποιους θα πάρει και ποιους θα αφήσει, δεν είναι προϊόν τύχης ή ατυχίας αλλά συγκεκριμένων στόχων. Ο δικός μας στόχος είναι σαφής: θέλουμε πρώτα από όλα την ουσιαστική σχέση με πολίτες και κοινωνικές δυνάμεις της Νέας Αριστεράς, ουσιαστική σχέση με τις πιο ανήσυχες και δημιουργικές τάσεις της ελληνικής κοινωνίας. Αυτές που εμπνέονται από τις βασικές αφετηρίες που έχουμε θέσει από την ιδρυτική στιγμή της συγκρότησης μας: κλιματική δικαιοσύνη, κοινωνική δικαιοσύνη, επανεκκίνηση της Δημοκρατίας.

Δεν θέλουμε τη συγκόλληση των όποιων θραυσμάτων του παρελθόντος και δεν απευθυνόμαστε μόνο στους ανθρώπους που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τις πρόσφατες εκλογές. Θέλουμε η Νέα Αριστερά να συμβάλει στην οργάνωση του διαλόγου με κινήσεις της πολιτικής οικολογίας, της κοινωνίας των πολιτών, των κινημάτων ενάντια στις διακρίσεις, εργατικές πρωτοβουλίες και κινήσεις πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα, το σύγχρονο τοπίο των ριζοσπαστικών ρευμάτων της νεολαίας.

Η ανανέωση είναι η λογική συνέπεια της εξωστρέφειας. Και σε αυτήν την προσπάθεια θέλουμε να δημιουργήσουμε τον αναγκαίο χώρο για να πρωταγωνιστήσουν στο εγχείρημά μας αυτοί και αυτές που μέχρι χτες θεωρούσαν ότι η κεντρική πολιτική δεν τους αφορά, το επιστημονικό δυναμικό που ένιωθε ότι οι προτάσεις του έμεναν στα συρτάρια, τα κινήματα που δεν έβρισκαν διαύλους για να μετασχηματίσουν τα αιτήματά τους σε ένα σύγχρονο και ανοιχτό πολιτικό πρόγραμμα για το μέλλον της χώρας.

Για να μπορέσουν να υλοποιηθούν τα παραπάνω χρειάζεται πολιτική από τα κάτω. Σε αυτή τη φάση, χρειάζεται δημοκρατική συμμετοχή και αυτο-οργάνωση. Πρωτοβουλίες και καμπάνιες οργανωμένες σε τοπικό επίπεδο: να επιστρατεύσουμε τη δημιουργικότητά μας στο να σκεφτούμε το πώς γενικά ζητήματα διαπλέκονται με συγκεκριμένα επίδικα σε κάθε κοινωνικό χώρο.Με παρεμβάσεις, δράσεις συζητήσεις που δεν θα έχουν το άγχος της κομματικής καταγραφής αλλά της ουσιαστικής επαφής με την κοινωνία. Μέσα από την αναγέννηση τοπικών φορέων, συνδικάτων, επιμελητηρίων, τοπικών κινημάτων και θεσμικών εκπροσωπήσεων.

Σε αυτήν την κατεύθυνση η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα οργάνωσης και δράσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button