“Ώρα να Ξυπνήσουμε!”

Η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάδος βγαίνει σήμερα ξανά στον “αέρα” με την εκστρατεία επικοινωνίας και ευαισθητοποίησης με τίτλο “Ώρα να Ξυπνήσουμε!”. Σκοπός μας είναι να μεταφέρουμε ένα δυνατό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία: είναι στο δικό μας χέρι να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της σιωπής που περιβάλλει τη διαφθορά και να την καταγγείλουμε.

 

Η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάδος βγαίνει σήμερα ξανά στον “αέρα” με την εκστρατεία επικοινωνίας και ευαισθητοποίησης με τίτλο “Ώρα να Ξυπνήσουμε!”. Σκοπός μας είναι να μεταφέρουμε ένα δυνατό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία: είναι στο δικό μας χέρι να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της σιωπής που περιβάλλει τη διαφθορά και να την καταγγείλουμε.

 

Η εκστρατεία που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2013 ήταν και παραμένει το “όχημα” για να επικοινωνήσουμε τη λειτουργία της Υπηρεσίας “Διαφάνεια Τώρα!” για την υποδοχή καταγγελιών περιστατικών διαφθοράς με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά απλοί πολίτες.

 

Στο πλαίσιο της μεγάλης πανελλαδικής καμπάνιας η οποία θα προβληθεί δωρεάν από το Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ως κοινωνικό μήνυμα από τις 20 Φεβρουαρίου έως τις 20 Μαρτίου 2014, συμπεριλαμβάνονται ένα τηλεοπτικό σποτ και αντίστοιχα, ένα ραδιοφωνικό μήνυμα με τον τίτλο: “Ώρα να Ξυπνήσουμε!”.

 

“Στη συγκεκριμένη εκστρατεία επιλέξαμε να παρουσιάσουμε καθημερινούς, σύγχρονους πολίτες που γνωρίζουν, ξέρουν, βίωσαν τη διαφθορά στη ζωή τους. Κάνουμε ενδεικτικά λόγο για μερικούς από τους χώρους όπου κυρίως ευδοκιμεί η διαφθορά στη χώρα μας: την υγεία, τις δημόσιες υπηρεσίες, τον επιχειρηματικό κόσμο. Οι άνθρωποι που παρουσιάζουμε μιλούν για ένα γιατρό, έναν εξεταστή οδήγησης, έναν επιχειρηματία που “λαδώθηκε”, “ξέπλυνε”, χρηματίστηκε”, επισημαίνει η Σοφία Ιωάννου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάδος και συνεχίζει: “Πιστεύουμε ότι με αυτές τις εικόνες κάθε συμπολίτης μας μπορεί να ταυτιστεί καθώς ο ίδιος έχει μία παρόμοια προσωπική ιστορία διαφθοράς να διηγηθεί. Το γεγονός ότι μοιραζόμαστε το κοινό βίωμα της διαφθοράς, είναι ικανό να μας κινητοποιήσει σε δράση. Για να βάλουμε μαζί ένα τέλος”.

 

Από το Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι σήμερα η Υπηρεσία “Διαφάνεια Τώρα!” έχει υποδεχθεί κι έχει καταγράψει περισσότερες από 450 καταγγελίες. 

 

Η Υπηρεσία λειτουργεί με την υποστήριξη της ομάδας νομικών της Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάδος και τη βοήθεια εκπαιδευμένων εθελοντών, έχοντας στόχο την παροχή καθοδήγησης και υποστήριξης σε θύματα και μάρτυρες διαφθοράς. Σκοπός μας είναι η συνδρομή για την επίλυση των προβλημάτων που προκαλεί η διαφθορά, ο εντοπισμός φορέων και υπηρεσιών ευάλωτων στη διαφθορά και η προώθηση συστημικών αλλαγών που θα βελτιώσουν την καθημερινή ζωή όλων των πολιτών.

 

Στην Υπηρεσία “Διαφάνεια Τώρα!” μπορεί να απευθύνεται κάθε πολίτης με σκοπό να αναφέρει περιστατικά διαφθοράς και να λάβει περαιτέρω βοήθειας και καθοδήγησης για το πώς και πού, μπορεί να απευθυνθεί ώστε να υπάρξει αποτελεσματική αντιμετώπιση της καταγγελίας του. Η Υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να απευθύνονται και να αναφέρουν περιστατικά διαφθοράς με τους ακόλουθους απλούς τρόπους:

 

Κλήση στη Γραμμή Υποστήριξης 101 90 (Η Γραμμή Υποστήριξης λειτουργεί: Δευτέρα & Παρασκευή: 15.00μ.μ. – 19.00μ.μ., Τετάρτη: 10.00π.μ. – 14.μ.μ.)

 

On-line καταγγελία

 

Εκτύπωση, συμπλήρωση και αποστολή φόρμας 

 

(www.transparency.gr/diafaneiatora) στα γραφεία της οργάνωσης (Θέτιδος 4, 115 28, Αθήνα).

 

 

*Η “ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΡΑ!” αποτελεί μέρος ευρωπαϊκής δράσης που υλοποιεί η Διεθνής Διαφάνεια (Transparency International) σε Τσεχία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Λετονία, Λιθουανία και Λουξεμβούργο. Απευθύνεται σε όλους: άτομα ή οργανισμούς που έχουν πέσει θύματα διαφθοράς ή οικονομικού εγκλήματος και επιθυμούν να το καταγγείλουν και να αναλάβουν δράση για να βάλουν ένα τέλος στη διαφθορά πριν κάποιος άλλος γίνει το επόμενο θύμα της.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button