Αν οι μέτοχοι της ΕΒΖ δώσουν “πράσινο φως”, αρχίζουν οι συζητήσεις για βιοαιθανόλη

Μετά τη γενική συνέλευση των μετόχων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), στις 25 Ιουλίου, θα ξεκινήσουν οι όποιες διαπραγματεύσεις μεταξύ της διοίκησης της εταιρίας και των υποψήφιων επενδυτών για τη μετατροπή των ζαχαρουργείων Λάρισας και Ξάνθης σε μονάδες παραγωγής βιοαιθανόλης.

   Μετά τη γενική συνέλευση των μετόχων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), στις 25 Ιουλίου, θα ξεκινήσουν οι όποιες διαπραγματεύσεις μεταξύ της διοίκησης της εταιρίας και των υποψήφιων επενδυτών για τη μετατροπή των ζαχαρουργείων Λάρισας και Ξάνθης σε μονάδες παραγωγής βιοαιθανόλης.  Οι διοικούντες την εταιρία περιμένουν την “ετυμηγορία” των μετόχων, προκειμένου να ξεκινήσουν συνομιλίες -εκτός διαγωνισμού- με τυχόν ενδιαφερόμενους, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ, Δημήτρης Δαρνάκας.


   Από τη στιγμή που η γενική συνέλευση θα δώσει το πράσινο φως, το “παιχνίδι” θα ξεκινήσει με νέους όρους, μετά και την πρόσφατη κήρυξη του σχετικού διαγωνισμού ως άγονου, καθώς οι προσφορές των δύο επικραστέστερων υποψηφίων -της αμερικανικής κοινοπραξίας “RenewEnergy/Cal WestEthanol” και της “Motor Oil” ομίλου Βαρδινογιάννη- κρίθηκε ότι δεν πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις. 


  Τουλάχιστον μέχρι τις 25/7 θα πρέπει να περιμένει και η Renew/Cal West, παρά το γεγονός ότι -σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΒΖ- έχει εξασφαλίσει το δικαίωμα των διαπραγματεύσεων κατά προτεραιότητα, εκτός διαγωνισμού, καθώς η δική της πρόταση θεωρήθηκε ότι ήταν πιο κοντά στα ζητούμενα. Πάντως, κατά τη διοίκηση της ΕΒΖ τίποτα δεν είναι αποφασισμένο και το θέμα παραμένει ανοιχτό. 


  Ηδη, οι 12 εταιρίες και κοινοπραξίες (συμπεριλαμβανομένων των δύο επικρατέστερων), που είχαν αρχικά εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα δύο εργοστάσια, έλαβαν από την Παρασκευή επιστολή από τη διοίκηση της ΕΒΖ, με την οποία τούς κοινοποιείται ότι, αν ακόμη ενδιαφέρονται, μπορούν να καθίσουν εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.  Προς το παρόν, πάντως, δεν υπήρξε κάποια ανταπόκριση. Κατά τον κ. Δαρνάκα, “ό,τι ισχύει για τους υπόλοιπους 11, ισχύει και για τη Renew”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button