ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ευχαριστεί τους  συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες που επέλεξαν στις πρόσφατες Περιφερειακές εκλογές να στηρίξουν τον συνδυασμό μας, δίνοντας με αυτό τον τρόπο ψήφο εμπιστοσύνης στους εργατικούς αγώνες και το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα ρήξης και ανατροπής. Παρότι δεν εκλέξαμε περιφερειακό σύμβουλο, ωστόσο εκφράσαμε ως ένα βαθμό  το μαχητικότερο τμήμα του κόσμου της δουλειάς και συμβάλαμε στην Πανελλαδική ενίσχυση του αριστερού αντικαπιταλιστικού ρεύματος.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ευχαριστεί τους  συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες που επέλεξαν στις πρόσφατες Περιφερειακές εκλογές να στηρίξουν τον συνδυασμό μας, δίνοντας με αυτό τον τρόπο ψήφο εμπιστοσύνης στους εργατικούς αγώνες και το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα ρήξης και ανατροπής. Παρότι δεν εκλέξαμε περιφερειακό σύμβουλο, ωστόσο εκφράσαμε ως ένα βαθμό  το μαχητικότερο τμήμα του κόσμου της δουλειάς και συμβάλαμε στην Πανελλαδική ενίσχυση του αριστερού αντικαπιταλιστικού ρεύματος. Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού για τις μεγάλες και αναγκαίες ρήξεις την επομένη των εκλογών και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε κάθε μικρό και μεγάλο κίνημα αντίστασης που θα υπερασπίζεται τα δίκαια του λαού και το δημόσιο συμφέρον.

Τα περιφερειακά σχήματα που στήριξε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκέντρωσαν 128.000 ψήφους ( 25.000 περισσότερες από τις Περιφερειακές εκλογές του 2010) σε όλη τη χώρα και το εκλογικό τους ποσοστό έφτασε το 2,3%. Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που επιβεβαιώνει και ενισχύει την αριστερή στροφή που παρατηρήθηκε το 2012 και   παίρνει ακόμη πιο αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Αποδεικνύει πως μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου στέκεται κριτικά στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει την προτίμησή του για ρήξεις και ανατροπές αντικαπιταλιστικές.

            Παρότι τα κυβερνητικά μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν πρόβαλλαν τα σχήματα που στήριξε η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και προσπαθούν να διαστρεβλώσουν το μήνυμα που έστειλε ο κόσμος την Κυριακή, για εμάς, η οικονομική χρεοκοπία που κανένα success story δεν μπορεί να κρύψει, η εργατική αντίσταση και η πολιτική και ηθική χρεοκοπία της κυβέρνησης όπως εκφράστηκε με το σκάνδαλο Μπαλτάκου είναι οι παράγοντες στο χωρίς προηγούμενο πατατράκ της ΝΔ, ειδικά στην Αθήνα και την Αττική. Είναι φανερό ότι η κρίση της ΝΔ δίνει τροφή στις προσπάθειες των νεοναζί να ξανανομιμοποιηθούν κι έτσι ένα 10% των ψηφοφόρων της πήγε στους Κασιδιάρηδες. Αυτό αποτελεί κρατούμενο για το αντιφασιστικό κι εργατικό κίνημα για να μην τους αφήσει να ανασυνταχτούν.

      Προχωράμε προς τη νέα εκλογική αναμέτρηση, αυτή των ευρωεκλογών, την ερχόμενη Κυριακή. Διεκδικούμε τη συντριβή των συγκυβερνώντων και την είσοδο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α στην Ευρωβουλή χωρίς αυταπάτες για τη δυνατότητα μεταρρύθμισης της αντιδραστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά με πρόταγμα την αποδέσμευση από αυτή τη λυκοσυμμαχία των αρχουσών τάξεων της Ευρώπης και με πίστη στη δυνατότητα των εργατικών αγώνων να σαρώσουν μνημόνια, προγράμματα σταθερότητας και τον ίδιο τον χρεοκοπημένο καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής. Καλούμε εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, φτωχομεσαίους αγρότες, μικροεπαγγελματίες, νέες και νέους να στηρίξουν το ευρωψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης, ως την πιο σίγουρη εγγύηση για τη νικηφόρα έκβαση  των μεγάλων μαχών  που μας περιμένουν μετεκλογικά και για να στείλουμε το μήνυμα σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο, ότι η λιτότητα δε θα περάσει πουθενά, αλλά θα δυναμώσει η αντικαπιταλιστική προοπτική για όλους μας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button