Βροχή τα “ραβασάκια” από τον Δήμο Ξάνθης για απλήρωτες κλήσεις!!!

Κατά δεκάδες στέλνονται αυτό το διάστημα ειδοποιήσεις από το τμήμα εσόδων του δήμου Ξάνθης για απλήρωτες κλήσεις παρελθόντων ετών  σχετικά με  παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

 

Κατά δεκάδες στέλνονται αυτό το διάστημα ειδοποιήσεις από το τμήμα εσόδων του δήμου Ξάνθης για απλήρωτες κλήσεις παρελθόντων ετών  σχετικά με  παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

 

Πρόκειται για παραβάσεις που έχουν βεβαιωθεί είτε από την Τροχαία, είτε από την Δημοτική Αστυνομία και αφορούν σε προηγούμενα χρόνια, ενώ τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι “ξεχασιάρηδες” οδηγοί κυμαίνονται ανάλογα με το μέγεθος αλλά και την ποσότητα των παραβάσεων. Ξεκινούν από μικροποσά για στάθμευση και φτάνουν τις αρκετές εκατοντάδες ευρώ, για τους οδηγούς που ήταν επιρρεπείς τόσο στην παράβαση όσο και στη μη πληρωμή των προστίμων και οι περισσότεροι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν λόγω και της οικονομικής κρίσης.

Στις  ειδοποιήσεις οι πολίτες που έχουν συμπεριληφθεί στον σχετικό κατάλογο παραβάσεων Κ.Ο.Κ. καλούνται να διευθετήσουν την οφειλή τους, ή να επιστρέψουν τις ειδοποιήσεις, εάν τα στοιχεία που αναφέρονται δεν είναι σωστά ή να προχωρήσουν σε συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων εάν το ειδοποιητήριο την περίοδο της παράβασης ανήκε σε άλλο ιδιοκτήτη κλπ

Η αποστολή των εγγράφων αυτών 3 μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, αποτελεί  ειδοποιήσεις προς τους πολίτες, αφού τα χρέη στη συνέχεια θα βεβαιωθούν και εφόσον δεν πληρώνονται, θα επιβαρύνονται με νόμιμες προσαυξήσεις κλπ.

 

Απλήρωτες κλήσεις σε Δήμους;

Κινδυνεύει το σπίτι σας!

Για απλήρωτες κλήσεις Δήμων και τη βεβαίωση αυτών από πλευράς του Δήμου, στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. του οφειλέτη, δύναται ακόμη και η δέσμευση της κατοικίας του οφειλέτη!

Με τη βεβαίωση του οφειλόμενου ποσού στην Δ.Ο.Υ. του οφειλέτη, από τον Δήμο, δεσμεύεται αυτόματα το ΑΦΜ του, δηλαδή στερείται της δυνατότητας έκδοσης φορολογικής ενημερότητας.

Επισημαίνεται ότι, για κάθε μήνα καθυστέρησης πληρωμής της κλήσης – οφειλής προς τον Δήμο, υπάρχει προσαύξηση 1%.

Πρόκειται για ένα μεγάλο θέμα, αφού χιλιάδες Έλληνες – κυρίως όσον αφορά κλήσεις παράνομης στάθμευσης – δεν πληρώνουν τις κλήσεις, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη και την κύρια κατοικία τους.

Σε περίπτωση έκδοσης απόφασης κατάσχεσης κατοικίας, αυτή πραγματοποιείται από σχετική απόφαση της Οικονομικής Δ/νσης του Δήμου.

Τονίζεται ότι, ένα τέτοιο ενδεχόμενο αφορά σε ποσά οφειλής προς τους Δήμους άνω των 279 Ε, ως ορίζεται από τη σχετική νομοθεσία.

Οι Δήμοι για την εξόφληση οφειλών παρέχουν τη δυνατότητα δόσεων από 1 – 24 μήνες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button