Ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ Ν. Ξάνθης

Με θλίψη και απογοήτευση αλλά και με θυμό και οργή , παρακολουθήσαμε τον Πρωθυπουργό τις χώρας στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης , να αναλύει το πρόγραμμα του και την πολιτική του για τους έλληνες κατοίκους αυτής της χώρας. Δυστυχώς η αναφορά του για τους εργαζόμενους, συνταξιούχους και άνεργους για μια άλλη φορά ήτανε σκληρή, αντεργατική , αντικοινωνική.

Με θλίψη και απογοήτευση αλλά και με θυμό και οργή , παρακολουθήσαμε τον Πρωθυπουργό τις χώρας στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης , να αναλύει το πρόγραμμα του και την πολιτική του για τους έλληνες κατοίκους αυτής της χώρας.


Δυστυχώς η αναφορά του για τους εργαζόμενους, συνταξιούχους και άνεργους για μια άλλη φορά ήτανε σκληρή, αντεργατική , αντικοινωνική.


Το 0+0=14% του κ. Μητσοτάκη το 1993 μοιάζει παρωνυχίδα σε αυτά που προτίθεται να κάνει ο κ. Καραμανλής στους εργαζόμενους , συνταξιούχους και άνεργους.


Για το οικονομικό (μπάχαλο )που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας είπε ότι φταίνε οι εργαζόμενοι και για αυτό τον λόγο παγώνει μισθούς, συντάξεις καταργεί το 8ωρο, την 5ενθημερη εργασία, τις Σ.Σ.Ε., ενισχύει τη μαύρη απασχόληση την φοροδιαφυγή (ανύπαρκτοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί )


Οι εργαζόμενοι με τον πιο έντονο τρόπο εκφράζουν την ριζική τους διαφωνία στην ασκούμενη οικονομική πολιτική, την νεοφιλελεύθερη συνταγή που διευρύνει την φτώχεια την ανεργία και τις ανισότητες.


Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι που δεν  έχουν καμιά ευθύνη για τα τεράστια ελλείμματα, το χρέος και την κρίση, έχουν επωμισθεί ήδη τεράστια βάρη και δεν αντέχουν άλλο.


Αν κάτι χρειάζεται σήμερα ο τόπος μας απέναντι σε αυτή τη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική εικόνα είναι ΑΝΑΤΡΟΠΗ .


Ξάνθη 7.9.2009


Μπεμπεκίδης Άγγελος


Γραμματέας


ΠΑΣΚΕ Ν. ΞΑΝΘΗΣ


Σχετικά Άρθρα

Back to top button