Η Πράσινη Ανάπτυξη ελπίδα ανάταξης της οικονομίας

Στην Ξάνθη βρέθηκε χθες το μεσημέρι ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Χάρης Παμπούκης στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης του κυβερνητικού προγράμματος.
Ο υπουργός συνοδευόμενος από τον Γραμματέα του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτή Ξάνθης, κ. Σωκράτη Ξυνίδη και το Συντονιστή της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, κ. Αχιλλέα Τσαρτσάρα λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι παραχώρησε συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Στην Ξάνθη βρέθηκε  ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Χάρης Παμπούκης στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης του κυβερνητικού προγράμματος.


Ο υπουργός συνοδευόμενος από τον Γραμματέα του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτή Ξάνθης, κ. Σωκράτη Ξυνίδη και το Συντονιστή της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, κ. Αχιλλέα Τσαρτσάρα λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι παραχώρησε συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης.


Κύριος στόχος της παρουσίας του στην Ξάνθη ήταν να παρουσιάσει με λεπτομέρειες το σχέδιο διεξόδου της κυβέρνησης από την κρίση, αλλά και να σχηματίσει μια πρώτη εικόνα για ζητήματα και προβλήματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή του νομού Ξάνθης.


Ο κ. Παμπούκης κατά την εισήγησή του αναφέρθηκε στις θέσεις και το σχέδιο που παρουσίασε ο πρωθυπουργός για την οικονομία στην πρόσφατη ομιλία του στο Ζάππειο Μέγαρο, ενώ απάντησε και σε ερωτήματα των δημοσιογράφων για θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας.


Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη και δύσκολη καμπή τόσο σε ότι αφορά την οικονομία, όσο και στα ζητήματα που άπτονται της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.


Όλα τα μέτωπα είναι ανοικτά και η κυβέρνηση καλείται να τα κλείσει, έχοντας της απέναντι και τους διάφορους διεθνείς οίκους που υποβαθμίζουν την πιστοληπτική ικανότητας της χώρας.


Επανέλαβε για άλλη μια φορά την τραγική εικόνα της ελληνικής οικονομίας, η οποία οφείλεται κατά ένα μεγάλο βαθμό στην προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε ένα έλλειμμα πολύ μεγαλύτερο από αυτό που έλεγαν οι προκάτοχοί τους.


Ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία ότι υπάρχει ελπίδα για την ανάταξη της εθνικής οικονομίας και αυτή πηγάζει μέσα από την πράσινη ανάπτυξη.


Και προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχει μεθόδευση συλλογικής προσπάθειας μακροπρόθεσμης που με το πρόγραμμα της κυβέρνησης, αλλά τη στήριξη και συνεργασία, πολιτών κοινωνίας και φορέων θα γίνουν πράξη έργα ανάπτυξης που θα σχετίζονται με το περιβάλλον, την καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες, αλλά και την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου και των δυνατοτήτων που έχει η χώρα.


Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πάταξη της διαφθοράς και στη διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα της διακυβέρνησης της χώρας, αλλά και των δημόσιων υπηρεσιών, όπως επίσης στη μείωση της γραφειοκρατίας και της πολυνομίας, αλλά και στον περιορισμό της εισφοροδιαφυγής και της φοροδιαφυγής.


Ενώ διαπίστωσε και αυτός με τη σειρά του ότι υπάρχει ατιμωρησία, χαρακτηρίζοντας το εθνικό πρόβλημα, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το ΠΑΣΟΚ τηρεί τις δεσμεύσεις του για τη διαλεύκανση των σκανδάλων  για αυτό και πρότεινε και πάλι τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών για τη SIEMENS, τα Ομόλογα και το Χρηματιστήριο.


Ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης απαντώντας και σε σχετικά ερωτήματα, παραδέχτηκε ότι από το σχέδιο εξόδου από την κρίση, πολύ πιθανόν να υπάρξει πολιτικό κόστος, ωστόσο αυτό δε θα πτοήσει την κυβέρνηση, καθώς προέχει η έξοδος της χώρας από την κρίση, επισημαίνοντας παράλληλα ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει παραγωγικό έλλειμμα, στασιμότητα ανάπτυξης.


Υπογράμμισε για άλλη μια φορά ότι θα προστατευτούν οι ασθενέστερες οικονομικά πληθυσμιακές ομάδες και ότι οι όποιες κινήσεις αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό γίνονται με αίσθημα δικαίου και  με στόχο μια δικαιότερη ανακατανομή του παραγόμενου πλούτου της χώρας.     


Τέλος, αναφερόμενος σε τοπικά θέματα υπογράμμισε ότι προέχει η ανάδειξη και η αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου του νομού και ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να υπάρξει ένα συγκροτημένο σχέδιο. Μάλιστα πρόθεση της κυβέρνησης είναι η εκμετάλλευσή του είναι να δοθεί στους αγρότες, στους ΟΤΑ και στους βιοτέχνες, μέσω των ανάλογων επενδυτικών έργων και δράσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση και στην τουριστική ανάπτυξη.


Μετά τη συνέντευξη τύπου ο υπουργός Επικρατείας είχε συναντήσεις με τοπικά κομματικά στελέχη από το χώρο της αυτοδιοίκησης, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε το Γεωθερμικό Πεδίο του Ερασμίου, αλλά και το χώρο της πρώην Φωνής της Αμερικής.


 


                                                                   Δέσποινα Γκούμα  

Σχετικά Άρθρα

Back to top button