ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ Π.Ο.Θ.Σ.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες η προσέλευση στην κοπή της βασιλόπιτας της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ υπήρξε αρκετά ικανοποιητική.   Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ.  Απόστολος Τζιτζίκώστας ενώ ο  Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου απέστειλε τηλεγράφημα, ο αξιολόγοτατος   καθηγητής  του Α.Π.Θ. κ., Κωνσταντίνος Βακαλόπουλος, ΤΟ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ Κ. ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΊΑΣ, Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες η προσέλευση στην κοπή της βασιλόπιτας της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ υπήρξε αρκετά ικανοποιητική.   Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ.  Απόστολος Τζιτζίκώστας ενώ ο  Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου απέστειλε τηλεγράφημα, ο αξιολόγοτατος   καθηγητής  του Α.Π.Θ. κ., Κωνσταντίνος Βακαλόπουλος, ΤΟ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ Κ. ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΊΑΣ, Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΙΦΟΥΝΤΟΥΔΗΣ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΕΡΡΑΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. ΝΟΥΛΗΣ, ΕΚΠΡΟΣΠΩΟΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΠΟτο Κοινωφελές Ίδρυμα Χαριλάου Κ. Κεραμέως  δια του Προέδρου του κ. Κωνσταντίνου Κεραμέα και μελών της οικογενείας του, ο επίτιμος πρόεδρος της Π.Ο.Θ.Σ. κ. Πέτρος Τσιφουντούδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας  Σερραϊκών συλλόγων Θεσσαλονίκης κ. Νούλης, ο Πρόεδρος των Δυτικομακεδονικών Σωματείων, εκπρόσωποι συλλόγων μελών από τη Φλώρινα, την Πτολεμαίδα, τη Βέροια, την Κατερίνη, τη Λάρισα, το Βόλο, το Κιλκίς, τη Χαλκιδική, την Καβάλα, και από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και αρκετοί φίλοι.

Ο ομιλητής, ομότιμος καθηγητής του Α.Π.Θ. κ. Δημήτριος Νικολαίδης εξιστόρησε τη διαδρομή της βιβλιοθήκης του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Αδριανούπολης από της ιδρύσεως της μέχρι σήμερα, παρουσιάζοντας έμμεσα τον πολιτισμό και το μέγεθος της παιδείας στην αλησμόνητη Θράκη μας, Η Π.Ο.Θ.Σ. τον τίμησε για την πολυετή του προσφορά  στο χώρο της παράδοσης και για τη συνεργασία του με τους αρμόδιους φορείς για τη διατήρηση και ανάδειξη της ιστορικής  βιβλιοθήκης. Την τιμητική πλακέτα επέδωσε ο Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Χαριλάου Κ..Κεραμέως κ. Κωνσταντίνος Κεραμεύς.

 

Η παρουσία της κ. Χαράς Νικοπούλου, της Δασκάλας της Θράκης και η παρουσία του συζύγου της  ήταν ιδιαίτερη τιμή για την Π.Ο.Θ.Σ.  Από το βήμα που της δόθηκε παρουσίασε το πολυποίκιλο έργο της «ΚΙΒΩΤΟΥ ΔΟΜΝΑΣ ΒΙΖΒΙΖΗ». Η Π.Ο.Θ.Σ. την τίμησε για τους αγώνες της στη Θράκη μας και για την προσφορά της στο Θρακικό Ελληνισμό.

 

Τέλος τον ακρίτα της Ιμβρου κ. Νικόλαο Δολδούρη παρουσίασε ο έφορος δημοσίων σχέσεων κ. Ιωάννης Κουριαννίδης και  η Π.Ο.Θ.Σ. τον τίμησε για το έργο του στην Ιμβρο. Την τιμητική πλακέτα επέδωσε ο επίτιμος Πρόεδρος κ. έτρος Τσιφουντούδης.

Το φλουρί έπεσε στη Δασκάλα της Θράκης  μας κυρία Χαρά Νικοπούλου. Ο κόσμος έφυγε ευχαριστημένος για τα όσα άκουσε και είδε και συνεχάρη το Δ.Σ. για τις ενέργειες του και το παρότρυνε να συνεχίσει τις προσπάθειες του.

 

Για το Δ.Σ. της Π.Ο.Θ.Σ.

Ελευθέριος Θ. Χατζόπουλος

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button