ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ – ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Συνδημότισσες και συνδημότες, αγαπητοί φίλοι του ενιαίου Δήμου Ξάνθης – Σταυρούπολης και περιχώρων!

Συνδημότισσες και συνδημότες, αγαπητοί φίλοι του ενιαίου Δήμου Ξάνθης – Σταυρούπολης και περιχώρων!

Ταπεινά και διεκδικητικά σας απευθύνουμε το πρώτο μας διάγγελμα. Εμάς, όλων των νυν ή πρώην δημοτικών συμβούλων και των ενεργών πολιτών που επιθυμούμε να αλλάξουν όχι μόνο τα πρόσωπα της διοίκησης του Δήμου μας, αλλά και οι πρακτικές τους. Οι οποίες παραμένουν επί 40 σχεδόν χρόνια οι ίδιες: Είναι οι προσωποπαγείς πρακτικές των τοπικών παραγόντων της πολιτικής που αποβλέπουν στην ψηφοθηρική διαχείριση των οικονομικών του Δήμου. Για την εξυπηρέτηση συμφερόντων που σε πολλές περιπτώσεις αντιστρατεύονται τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Όλοι πλέον μιλούν για «ανεξάρτητες», «ακομμάτιστες» και «ακηδεμόνευτες» αυτοδιοικητικές κινήσεις και σχηματισμούς. Δεν αμφιβάλλουμε, ότι κανείς δεν επιθυμεί την επικηδεμονία του από κομματικά όργανα και πολιτικούς παράγοντες. Ιδιαίτερα σήμερα που αποδείχτηκε, ότι τα κόμματα εξουσίας έχουν αποτύχει οικτρά να προσφέρουν στις πόλεις και στους δημότες τους όσα κατά καιρούς υπόσχονταν.

Οι φθαρμένοι αρχηγικοί συνδυασμοί, κάνουν πως αποστασιοποιούνται από τους πολιτικούς χώρους που τους ανέδειξαν και τους στηρίζουν. Υπόσχονται συνεργασίες μεταξύ τους, ακόμη και τη ρήξη με τις μνημονιακές αποφάσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με το αποτυχημένο καθεστώς του Καλλικράτη που επιβλήθηκε με τη δική τους συναίνεση. Μιλούν για «διακομματική συνεργασία», για «χαλαρή αυτοδιοικητική ψήφο». Αυτή τη φορά, γνωρίζουμε όλοι, ότι το μόνο που επιδιώκουν είναι την εγκατάσταση ή επανάκαμψή τους στις δημαρχιακές και άλλες αυτοδιοικητικές καρέκλες.

Αντιλαμβανόμαστε άπαντες, ότι μας έχουν απομακρύνει από τη διαχείριση των υποθέσεων που μας αφορούν. Δεν μπορούμε πλέον ως πολίτες να τους ελέγξουμε. Δεν μπορούμε να παρέμβουμε σε κανένα τομέα που αφορά στα ζωτικά καθημερινά μας προβλήματα, όπως: Καθαριότητα στις γειτονιές, στις πόλεις και στους εμπορικούς  δρόμους μας με ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων και απορριμμάτων. Κυκλοφοριακές διευκολύνσεις και αποσυμφόρηση με επαρκείς χώρους πάρκινγκ και κατάλληλα μέσα μαζικής μετακίνησης. Κατασκευή περιφερειακών οδικών αρτηριών, δημιουργία σύγχρονων πεζόδρομων, πεζοδρομίων και ποδηλατόδρομων. Οργανωμένη μετεγκατάσταση βιοτεχνικών επιχειρήσεων εκτός πόλης. Αναβάθμιση των πολιτιστικών εκδηλώσεων με προστασία των κατοίκων από την υπέρμετρη όχληση. Συντήρηση και ανασύσταση των δημόσιων χώρων, πάρκων, παιδικών χαρών και αθλητικών εγκαταστάσεων. Προστασία από παράνομες εγκαταστάσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Προστασία των ανθρώπων από τα εγκαταλειμμένα ζώα και φιλοζωική αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων και των ζώων συντροφιάς. Υποστήριξη του μαζικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού κάθε μορφής. Υποστήριξη παλαιών και ανάδειξη νέων δομών αλληλεγγύης προς άνεργους και άπορους συνδημότες, με παράλληλη λήψη μέτρων προστασίας των περιουσιών των υπόλοιπων κατοίκων τόσο από τις οργανωμένες σπείρες, όσο και από τις ανεξέλεγκτες τράπεζες. Και πολλά άλλα που από κοινού θα πρέπει να διερευνηθούν και αντιμετωπισθούν.

Χαιρετίζουμε όλες τις νέες αυτοδιοικητικές κινήσεις που θέτουν παρόμοιους στόχους. Προτείνουμε, όμως, τη δημιουργία μιας ευρείας εκλογικής σύμπραξης, ενός ισχυρού ενιαίου συνδυασμού συνεργασίας μεταξύ όλων των αυτοδιοικητικών κινήσεων και πολλών δραστήριων συμπολιτών μας που επιδιώκουν την πολυπόθητη ανατροπή. Που έχουν διακριτή ταυτότητα κατά του διαπλεκόμενου κατεστημένου και είναι υπέρ της συμμετοχικότητας των πολιτών, υπέρ των δράσεων αυτοοργάνωσης και αυτοδιαχείρισης. Διαφορετικά δεν πρόκειται να επιτευχθεί καμία ουσιώδης μεταβολή στα δημοτικά πράγματα. Είναι γνωστό ότι την έκβαση των εκλογών την καθορίζουν μερικές χιλιάδες ψήφοι συμπολιτών μας που βρίσκονται σε πλήρη ανέχεια και πνευματική ένδυα . Με τον δοκιμασμένο τρόπο της εξαγοράς των συνειδήσεών τους. Έναντι πινακίου φακής. Αυτό δε μπορεί να το ανατρέψει κανένας μεμονωμένος κομματικός ή ακομμάτιστος αντιπολιτευτικός συνδυασμός. Απαιτείται η συσπείρωση όλων των αντιτιθέμενων στα καταστροφικά μνημόνια και στην ξένη κηδεμονία πρωτοβουλιών, συνδυασμών και κινήσεων, καθώς και των ενεργών συμπολιτών μας που μέχρι σήμερα απέχουν, διότι δεν διακρίνουν καμία προοπτική διεξόδου.

Προτείνουμε ως υποψήφιο Δήμαρχο ένα συμπολίτη μας που θα επιλεγεί -μετά από διαβούλευση κι από δημοψήφισμα- ως πρώτος μεταξύ διαφόρων ίσων υποψηφίων που θα θελήσουν να συμμετάσχουν, αφού δεσμευτούν ότι μετά την εκλογή του πρώτου, δε θα κατεβάσουν δικό τους ψηφοδέλτιο και θα στηρίξουν το συνδυασμό με τα μετωπικά χαρακτηριστικά, στη βάση ενός μίνιμουμ προγράμματος.

Ζητούμε τη συμμετοχή και τη συνεργασία σε ένα ενιαίο δημοτικό εγχείρημα, κάθε δραστήριου συνδημότη που δεν δέχεται την ύπαρξη διαχωριστικών γραμμών και δεν ευθύνεται προσωπικά για τις αρνητικές επιπτώσεις της ασκούμενης αυτοδιοικητικής πολιτικής. Να αξιοποιηθεί κάθε πατριωτική ιδέα για τη βιώσιμη ανάπτυξη των πρώην δημοτικών διαμερισμάτων και ενοτήτων, την αναδιαμόρφωση και βελτίωση των συνθηκών της ζωής μας σε προοδευτική κατεύθυνση. Όπως και κάθε πρόταση για τη διατήρηση των πολιτισμικών και θρησκευτικών χαρακτηριστικών των συνδημοτών, δημιουργώντας πρόσθετες προϋποθέσεις ειρηνικής συμβίωσης και συνεργασίας. Αναπτύσσοντας τον τουρισμό που στηρίζεται στην ιδιαίτερη πολιτιστική, οικολογική και πολιτισμική κληρονομιά της περιοχής μας. Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια συνεννόησης και σύμπραξης μεταξύ των διαφόρων εργασιακών ειδικοτήτων και επαγγελματικών κλάδων. Ζητούμε να απλωθεί πυκνό δίχτυ προστασίας για τους συμπολίτες μας που μένουν χωρίς δουλειά, είτε προέρχονται από τον δημόσιο, είτε από τον ιδιωτικό τομέα, διαφυλάττοντας τον αρμονικό κοινωνικό ιστό των κατοίκων στην Ξάνθη, στη Σταυρούπολη, στα Κιμμέρια και στο Εύμοιρο.

Να δοθούν ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους που επιδιώκουν να ασχοληθούν με τις αυτοδιοικητικές υποθέσεις. Αλλά επιμένουμε και στις συνεργασίες όλων των άφθαρτων και άσπιλων παλαίμαχων συμπολιτών που έχουν προσφέρει αποδεδειγμένα στα κοινά του τόπου μας. Είτε μέσα από το Δήμο και τις πρώην Κοινότητες, είτε μέσα από πολιτιστικούς – μορφωτικούς, συνδικαλιστικούς ή επαγγελματικούς συλλόγους και σωματεία.

Επιδίωξή μας η συμβολή στην άμεση ανατροπή στο Δήμο. Η ανακυττάρωση του πολιτικού προσωπικού του. Η ανασυγκρότηση και ορθολογικοποίηση των οικονομικών του. Με την παράλληλη αγωνιστική επαναδιεκδίκηση των απαιτούμενων πόρων που συνεχώς αφαιρούν τα μνημόνια και οι ξένοι τοποτηρητές από τον ήδη κουτσουρεμένο κατά 60% προϋπολογισμό του Δήμου. 

Πρωτοβουλία Πολιτών Ξάνθης – Σταυρούπολης – Κιμμερίων – Ευμοίρου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button