Πόσο ασφαλείς μπορεί να αισθανόμαστε;

H ιστορία γράφεται με αυτούς που συμμετέχουν στα κοινά και όχι με τους απόντες, ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ουσία ναι, στην πράξη κάπως περιπλέκονται τα πράγματα, όταν ο πρόεδρος του κάθε κόμματος έχει τον τελευταίο και αποφασιστικό λόγο όσων θα συμεριληφθούν στα κομματικά ψηφοδέλτια και θα στηριχτούν από τις κομματικές οργανώσεις.

Ψευδεπίγραφη επικοινωνιακή αμπελοφιλοσοφία, βγαλμένη από την εμπειρία ζωής, τα πολιτικά δρώμενα του παρελθόντος και του παρόντος.

Εσείς δεν ανακοινώσατε τη σκιώδη κυβέρνησή σας;

H ιστορία γράφεται με αυτούς που συμμετέχουν στα κοινά και όχι με τους απόντες, ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ουσία ναι, στην πράξη κάπως περιπλέκονται τα πράγματα, όταν ο πρόεδρος του κάθε κόμματος έχει τον τελευταίο και αποφασιστικό λόγο όσων θα συμεριληφθούν στα κομματικά ψηφοδέλτια και θα στηριχτούν από τις κομματικές οργανώσεις.

Ψευδεπίγραφη επικοινωνιακή αμπελοφιλοσοφία, βγαλμένη από την εμπειρία ζωής, τα πολιτικά δρώμενα του παρελθόντος και του παρόντος.

Εσείς δεν ανακοινώσατε τη σκιώδη κυβέρνησή σας;

Δε βγάλατε εκτός κυβερνητικού πλάνου τον τομεάρχη άμυνας Αδωνη Γεωργιάδη;

Εχετε ορίσει την ομάδα βάσης σε κάθε περιφέρεια της χώρας και τους υποψήφιους βουλευτές σε κάθε νομό ή θα αιφνιδιαστείτε από το μάγο των εκπλήξεων Αλέξη Τσίπρα και θα τρέχετε και δε θα προλαβαίνετε;

Ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματός σας στην Ξάνθη που για πρώτη φορά δεν υπάρχει βουλευτής της αντιπολίτευσης στο ελληνικό κοινοβούλιο;

Μην τσιμπάτε στις εξαγγελίες των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τα ανούσια και πολύ μικρά θέματα της κοινωνίας, σε ένα παιχνίδι δηλώσεων και αντιπαραθέσεων, χωρίς νόημα, χωρίς περιεχόμενο.

Η κοινωνία και τα νοικοκυριά εναγωνίως ζητούν ουσιαστικές παρεμβάσεις στην οικονομία, στην ανεργία, στην καθημερινότητά τους και στον πρωτογενή τομέα.

 

Γυρίζουμε σελίδα, η Ελλάδα επιστρέφει, δηλώνει ο πρωθυπουργός όπου βρεθεί και όπου σταθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμειρκής.

Με ευχολόγια όλα εξωραϊζονται κύριε πρωθυπουργέ, στην πράξη και στο δια ταύτα, στο εσωτερικό και στα ελληνικά νοικοκυριά τι μέλλει γενέσθαι;

 

Η ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους βρίσκεται σε συνεχή κίνδυνο και εσείς προσπαθείτε να παρουσιάσετε μια ειδυλλιακή εικόνα εικονικής πραγματικότητας.

Δώστε εντολή στους αρμόδιους υπουργούς να καθαρίσει η κόπρος του Αυγεία, ειδάλλως, ίσως, οι πολιτικές ευθύνες θα σας καταδιώκουν σαν Ερινύες παντού.

Καλά τα ταξίδια, καλές οι επικοινωνιακές φιέστες, φέρτε μας χειροπιαστά αποτελέσματα από τις συναντήσεις σας με τους ομογενείς, τους επενδυτές και τον πλανητάρχη.

Δε θα πρέπει να είμαστε μόνο αξιόπιστοι σύμμαχοι και στρατιωτικοί εταίροι των αμερικανών κ. πρωθυπουργέ.

Αυτή η σχέση για να έχει αξία πρέπει να είναι αμφίδρομη και επικοδομητική για την οικονομία και τα εθνικά μας θέματα.

 

Νέα καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων αυτή τη φορά στα γραφεία των συμβολαιογράφων στην πρωτεύουσα.

Εσπασαν, κατέστρεψαν, ρήμαξαν και αποχώρησαν ανενόχλητοι, χωρίς καμία σύλληψη.

Πόσο ασφαλείς μπορεί να αισθανόμαστε;

Σικάγο γίναμε;

Ζούμε σε εποχές ποτοαπαγόρευσης, Αλ Καπόνε, σε συνθήκες γκαγκστερικής ζούγκλας στην Ελλάδα;

 

Τα νέα από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κάνουν λόγο για αναβάθμιση της βάσης της Σούδας στην Κρήτη.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι, ίσως οι αμερικανοί μεταφέρουν στην Κρήτη τα πυρηνικά από τη βάση του Ιντσιρλί της Τουρκίας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή μας.

Τέτοια αναβάθμιση, με τα όποια ανταλλάγματα από τους φονιάδες των λαών αμερκάνους κατά τα αριστερά συνθήματά σας δε θέλουμε.

Ας μας λείψει το βύσσινο, όπως λέει ο λαός μας.    

 

Ζούμε σε μια χώρα που το τρένο της προσδοκόμενης ανάπτυξης θ’ αργήσει πολύ να σφυρίξει τρεις φορές, δανειζόμενος τον τιτλο μεγάλης κινηματογραφικής επιτυχίας του παρελθόντος.

Η ανάπτυξη δεν είναι κάτι το φανταστικό, είναι μια πολυπαραγονική εξίσωση, με πολλούς αγνώστους και ο καθένας αποτελεί έναν κρίκο μιας μεγάλης αλυσίδας που θα σύρει, θα φέρει το αναπτυξιακό τρένο στη χώρα.

Η πάντα βαριά, αναποτελεσματική, χρονοβόρα και μετ’ εμποδίων δημόσια διοίκηση, η άμεση απονομή της δικαιοσύνης που καρκινοβατώντας με ρυθμούς χελώνας φθάνει και 10ετία, οι εφήμερες διατάξεις του ρολογικού μας συστήματος που γράφονται στο γόνατο και χρειάζονται αρκετές δεκάδες τροποποιητικές, ερμηνευτικές εγκυκλίους, για να βρεθεί κάποια άκρη, η παροχή υπηρεσιών και πληροφοριών προς τους εν δυνάμει επενδυτές, βρίσκεται επιεικώς σε μέτρια επίπεδα η ασφάλεια ζωής και περιουσίας, δοκιμάζεται καθημερινά (κάποιοι ισχυρίζονται, ότι ζούμε στο Σικάγο, την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και των συμμοριών εγκλήματος), οι ελλείψεις σε έργα υποδομής και μεταφορών, δρόμοι, λιμάνια, αεροδρόμια για εύκολη πρόσβαση και χαμηλό κόστος σε εγχώριες και διεθνείς αγορές, οι εργαζόμενοι με υψηλά στάνταρντ στις σύγγχρονες καινοτόμες τάσεις της επιχειρηματικότητας που εγκαταλείπουν τη χώρα και προπάντων η κυβερνητική βούληση και ο πολιτικοοικονομικός στόχος όλων των πολιτικών δυνάμεων που πρέπει να είναι το επιδιωκόμενο, το εφικτό και το επιθυμητό, όλα αυτά θα πρέπει άμεσα ν’ αλλάζουν χθες,  να τεθούν ως πρώτη επιδίωξη, πρώτη επιλογή, μοναδικός εν δυνάμει στόχος κάθε κυβέρνησης.

Ελάχιστα από όσα θα πείσουν τους ξένους και ντόπιους επενδυτές να διαλέξουν τη χώρα μας για επενδυτικές δραστηριότητες, έχουν υλοποιήσει μέχρι σήμερα, ώστε επενδύοντας στη χώρα μας να μη “χάνουν και τα’ αυγά και τα καλάθια” όπως λέει ο λαός μας.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ζώντας σε άλλες εποχές, σε μια μια  εικονική πραγματικότητα εικονικής ευμάρειας ίσως και από άγνοια, δεν αντελήφθησαν το τσουνάμι που ερχόταν, η δε σημερινή συγκυβέρνηση, που με δική της ευθύνη και ανεκπλήρωτες προεκλογικές και μετεκλογικές εξαγγελίες, μας υποσχέθηκε έξοδο άμεσα από την κρίση, είναι πολύ λίγη ν’ αναμετρηθεί με την παγκοσμιοποίηση των αγορών, παραμένοντας εγκλωβισμένη, θωρακισμένη, στα στεγανά των αριστερών ιδεοληψιών, των εσωκομματικών και εσωκυβερνητικών ισορροπιών, παρά τις θεαματικές κυβισθίσεις – κολοτούμπες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η πολιτική προτεραιότητα τους απ’ ότι φαίνεται δεν είναι το τρένο της ανάπτυξης, αλλά η διατήρηση των καρεκλών της εξουσίας και των κεκτημένων.

Ανάπτυξη, ευημερία σημαίνουν φυγή προς τα εμπρός και όχι στασιμότητα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button