263 εθελοντές αιμοδότες πρόσφεραν το αίμα τους στις καλοκαιρινές αιμοδοσίες της “Αγάπης”

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης “Η ΑΓΑΠΗ” ευχαριστεί όσους συνέδραμαν στη συλλογή εθελοντικών μονάδων αίματος για το μήνα Ιούλιο στις καλοκαιρινές εξορμήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τα Γενικά Νοσοκομεία Ξάνθης και Παίδων “Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ” των Αθηνών.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης “Η ΑΓΑΠΗ” ευχαριστεί όσους συνέδραμαν στη συλλογή εθελοντικών μονάδων αίματος για το μήνα Ιούλιο στις καλοκαιρινές εξορμήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τα Γενικά Νοσοκομεία Ξάνθης και Παίδων “Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ” των Αθηνών. Σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας είχαμε ζητήσει τη συμπαράσταση των Ξανθιωτών να προσφέρουν το αίμα τους για αγνώστους συνανθρώπους τους σε μια δύσκολη εποχή όπως το καλοκαίρι στην οποία ποτέ δεν ήταν μαθημένοι να δίνουν αίμα λόγω του καύσωνα, των αδειών αλλά και των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής μας (μη τουριστική καλοκαιρινή περιοχή, έντονα σημάδια οικονομικής κρίσης που πιθανότατα επηρεάζουν και την εθελοντική προσφορά κλπ.). Οι συμπολίτες μας εθελοντές παρόλα αυτά “εκπαιδεύονται” τα τελευταία δύο έτη και σε αυτή την αποστολή, αποστολή αγάπης και αυταπάρνησης. Σκοπός μας και στόχος μας ήταν να “θωρακιστεί” η Ξάνθη μας από ενδεχόμενες απαιτήσεις και αιτήσεις αίματος κατά την περίοδο αυτή. Με το πέρας των εξωτερικών αιμοληψιών του Ιουλίου ο στόχος πραγματοποιήθηκε κατά 74 %. Αρκετοί εισάκουσαν τις εκκλήσεις μας και ανταποκρίθηκαν στο “ραντεβού” με τη ζωή.  Περισσότεροι “κώφευσαν” για ακόμη μια φορά με αιτιολογίες όπως κάθε φορά “πολύ μικρές”. Εμείς εδώ είμαστε, όπως κάθε φορά, επιλέγοντας να διαθέσουμε το χρόνο μας, να λιγοστέψουμε τις ημέρες προσωπικής μας άδειας και ξεκούρασης προκειμένου να βοηθήσουμε, συμπαρασταθούμε και συνδράμουμε την όλη προσπάθεια. Περήφανοι για αυτούς που μας ακολουθούν, διπλά λυπημένοι για όλους τους άλλους που ποτέ δεν “ακούνε και βλέπουνε” παρόλο που είναι υγιείς και η όραση και η ακοή τους άριστη! Εμείς θα συνεχίζουμε να “χτυπάμε” τα καμπανάκια της εγρήγορσης.

Τις μεγάλες ευχαριστίες μας στη διοίκηση του Δήμου Μύκης για τις προσπάθειές τους να ενισχύσουν το έργο μας. Όταν μπαίνουν μπροστά οι αντιδήμαρχοι ενθαρρύνοντας τους πολίτες και διαλύοντας τις φοβίες τους αφού προσφέρουν και αυτοί μαζί τους το αίμα τους, καταλαβαίνει ο καθένας τι σοβαρή δουλειά πραγματοποιείται. Ευχαριστούμε κ. Γκιουλ Μπεγιάζ Καραχασάν και κ. Μουράτ Κιοσσέ για τη συμπαράστασή σας. Ευχαριστούμε τις γυναίκες του Κενταύρου που πραγματικά είναι “παντός καιρού” αφού ανταποκρίνονται σε κάθε έκκληση για βοήθεια διαλύοντας τις δικαιολογίες κάποιων ότι είναι καλοκαίρι και θα δώσουν από Σεπτέμβριο που θα είναι πιο δροσερά! Αυτά ας ειπωθούν σε κάποια παιδάκια που το έχουν τώρα ανάγκη από όσους έχουν τέτοιου είδους δικαιολογίες! Ευχαριστούμε τους αιμοδότες της Γλαύκης και τον ομαδάρχη τους κ.Σαλή Μπέλτσο για την καλή δουλειά που κάνουνε. Στα επόμενα χρόνια μια νέα εθελοντική δύναμη θα μας κάνει όλους περήφανους. Τα λόγια δε φτάνουν και περισσεύουν για τους εθελοντές των Θερμών, της Πάχνης της Παλιάς Χρύσας και του Αβάτου. Το “παλεύουν” κάθε φορά να γίνονται καλύτεροι και πιο πολλοί. Ευχαριστίες στους εθελοντές του Εχίνου. Έχουν ακόμη αρκετή δουλειά να κάνουν γιατί αδικούν με τη μικρή αναλογικά συμμετοχή τους τη δυναμική του χωριού. Ο ομαδάρχης και ιμάμης κ. Μετίν Καραχότζα χρειάζεται τη συμπαράσταση όλων γιατί είναι ένας άνθρωπος που πραγματικά “εργάζεται” για την εθελοντική αιμοδοσία και έχει προσφέρει και τιμηθεί για τις πάμπολλες προσωπικές του αιμοδοτήσεις. Τις ευχαριστίες μας στους λιγοστούς αιμοδότες που προσήλθαν στο Ωραίο, τα Άβδηρα, τα Κιμμέρια και το Σέλερο. Τις ευχαριστίες μας στον εθελοντή αιμοδότη και ιατρό κ. Βασίλη Παπαδόπουλο αφού χωρίς την παρουσία του δε θα πραγματοποιούνταν η αιμοδοσία του Αβάτου, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι από τον Ιανουάριο του 2011 διοργανώνονται εξωτερικές αιμοληψίες μόνο όταν υπάρχουν εθελοντές άμισθοι ιατροί λόγω των περικοπών στο Νοσοκομείο Ξάνθης. Τις ευχαριστίες μας σε όλους τους εθελοντές του συλλόγου, κυρίως στα νέα παιδιά  που βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο στην πραγματοποίηση των εξορμήσεων διαθέτοντας χρόνο και δυνάμεις ενώ θα μπορούσαν όπως οι συνομήλικοί τους να “αράζανε” σε κάποια παραλία! Τις ευχαριστίες αγάπης και σεβασμού και στην αεικίνητη κ. Βασιλική ( Κούλα) Ψωμά που ποτέ δεν αρνείται τη βοήθειά της σε κάθε έκκλησή μας.

Συνολικά προσέφεραν το αίμα τους 263 εθελοντές αιμοδότες από τους οποίους οι 54 έγιναν τα νέα μέλη της οικογένειας της “ΑΓΑΠΗΣ” ενώ οι νέοι αιμοδότες ηλικίας 18-30 ετών ανήλθαν στους 104.

Συνεχίζουμε και τον Αύγουστο με τις επικείμενες αιμοδοσίες της Σταυρούπολης την Παρασκευή 12 Αυγούστου και της Γενησέας την Κυριακή 28 Αυγούστου αλλά και με τις πόρτες της αιμοδοσίας ανοιχτές από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00πμ με 14:00μμ.για όλο το μήνα.

Το να ζητάς είναι πράξη ανθρώπινη. Το να προσφέρεις είναι πράξη θεϊκή.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γεν. Γραμματέας

                   Ιωάννης Χαρ. Παπαχρόνης                          Κωνσταντίνος Αθ. Σιωπίδης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button