“Ξάνθη, η ομάδα της καρδιάς μας”

Πριν ένα χρόνο ο Τεχνικός Διευθυντής της ομάδας Γιάννης Παπαδημητρίου, συγκέντρωσε τις ομάδες και τους υπευθύνους των Κ-20 και Κ-17 και τους «γνωστοποίησε» γι’ άλλη μία φορά ότι όλοι αυτοί αγωνίζονται για την Ξάνθη, για την φανέλα της Ξάνθης, με την όποια μικρή ή μεγάλη βαρύτητα έχει αυτή.

Πριν ένα χρόνο ο Τεχνικός Διευθυντής της ομάδας Γιάννης Παπαδημητρίου, συγκέντρωσε τις ομάδες και τους υπευθύνους των Κ-20 και Κ-17 και τους «γνωστοποίησε» γι’ άλλη μία φορά ότι όλοι αυτοί αγωνίζονται για την Ξάνθη, για την φανέλα της Ξάνθης, με την όποια μικρή ή μεγάλη βαρύτητα έχει αυτή. Τους «είπε» ότι θα πρέπει να σταματήσουν, όχι να υποστηρίζει ο καθένας την όποια ομάδα θέλει, γιατί τελικά ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος για την επιλογή του και εναπόκειται στην ψυχοσύνθεση του κάθε συμμετέχοντος αν θα είναι ψυχή και καρδιά Ξάνθη ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα αλλά τουλάχιστον να μην συμμετέχουν σε ένα «πάρτι» μέσω του ίντερνετ, facebook, twitter, skype, instagram κτλ. και να διαδίδουν αγωνιζόμενοι στην Ξάνθη, τα φίλαθλα αισθήματά τους κατά βάση προς τις ομάδες Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρη.

Στην διάρκεια των επόμενων μηνών και από τους προπονητές και από τον Υπεύθυνο των Ακαδημιών, οι συστάσεις ήταν πολλές και επαναλαμβανόμενες. Η SKODA ΞΑΝΘΗ θα προσπαθήσει να μην είναι το «εκκολαπτήριο» νέων φίλων των προαναφερόμενων ομάδων. Προκειμένου να προστατεύσει το ανωτέρο οι άμυνες που έχει είναι μηδαμινές. Το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει αποδίδοντας σεβασμό στην ιστορία της ομάδας και σε όσους έχουν τιμήσει τη φανέλα αυτή κι έχουν μείνει Ξάνθη, είναι μέσα στο ίδιο της το «σώμα» που είναι οι ίδιες της οι Ακαδημίες, να προσπαθήσει να έχει παιδιά, ποδοσφαιριστές που θα παίζουν για τη φανέλα της Ξάνθης, θα αγαπάνε την Ξάνθη, θα είναι φίλαθλοι της Ξάνθης και η Ξάνθη θα είναι η ομάδα της καρδιάς τους.

Και βεβαίως το κάθε νέο παιδί της Ακαδημίας μας μπορεί να έχει πρότυπο τον οποιοδήποτε ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται σε οποιαδήποτε ομάδα της Ελλάδος μικρή ή μεγάλη και να φωτογραφηθεί, και να φάει μαζί του, κι οτιδήποτε άλλο θέλει, σεβόμενος παράλληλα την ομάδα και την ιστορία της ομάδας στην οποία αγωνίζεται, μη χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προβάλλει τα φίλαθλα αισθήματα του προς την οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Διαφορετικά το οτιδήποτε άλλο είναι το λιγότερο μία άκομψη πρόκληση. Έχουμε «καταντήσει» τα τελευταία χρόνια η πλειονότητα των φίλων μας να είναι πρώτα Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Άρης, ΑΕΚ και μετά Ξάνθη κι όλοι να λένε «Εντάξει, ας χάσει η Ξάνθη από τον Ολυμπιακό κι ας κερδίσει όλους τους άλλους». «Ας χάσει από τον Παναθηναϊκό κι ας κερδίσει όλους τους άλλους». «Ας χάσει από τον ΠΑΟΚ κι ας κερδίσει όλους τους άλλους» κ.ο.κ.

Ο νοών νοείτω.

Επειδή στη ζωή πάντα θα πρέπει να υπάρχει και δεύτερη και τρίτη ευκαιρία, ειδικά σε νέους ανθρώπους, ο 20χρονος ποδοσφαιριστής και ο 19χρονος ποδοσφαιριστής της Κ-20 αν και εφόσον αισθάνονται Ξάνθη και θέλουν να επανέλθουν στην αγαπημένη τους ομάδα, την Ξάνθη, μπορούν τις επόμενες 2 μέρες να ενσωματωθούν στην ομάδα της καρδιάς τους.

Με την ευκαιρία αυτή, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε προς όλους τους άμεσα και έμμεσα ενδιαφερομένους, ότι στις Ακαδημίες της SKODA ΞΑΝΘΗ τα παιδιά που θα συμμετέχουν θα πρέπει να έχουν την Ξάνθη ομάδα της καρδιάς τους και οι όποιες κινήσεις και ενέργειές τους να δείχνουν σεβασμό στην ιστορία της. Σε όποια κατηγορία αυτή κι αν αγωνίζεται.

Επίσης, ενημερώνουμε τους γονείς και τα παιδιά των Ακαδημιών μας, ότι όποια από αυτά δεν έχουν ομάδα της καρδιάς τους την Ξάνθη μας, μπορούν να πάρουν ελεύθερα το δελτίο τους και να πάνε να προπονηθούν και να αγωνιστούν για την πραγματική ομάδα της καρδιάς τους. Ακαδημίες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ, του Άρη και της ΑΕΚ ή συνεργαζόμενες μ’ αυτές τις ομάδες Ακαδημίες, δόξα τον Θεό, υπάρχουν.

Τέλος, μεταξύ των άλλων, σαν πρότυπο ποδοσφαιριστή θα μπορούσαμε να έχουμε όλοι εμείς εδώ στην πόλη της Ξάνθης, τον Βασίλη Τοροσίδη που είμαστε η ομάδα της καρδιάς του.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button