ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΔΚ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ για τη λεηλασία των εγκαταστάσεων των Λουτρών Ποταμιάς Αβδήρων και την επίθεση κατά της δημάρχου

Με αφορμή τη λεηλασία των εγκαταστάσεων των Λουτρών Ποταμιάς Αβδήρων, αλλά και την επίθεση που δέχθηκε την επόμενη ημέρα η Δήμαρχος Αβδήρων και οι 2 Αντιδήμαρχοι στον ίδιο χώρο από κακοποιούς, με συνέπεια να κινδυνεύσει σοβαρά η ζωή τους, τα μέλη του ΔΣ της ΤΕΔΚ Ν. Ξάνθης καθώς και οι υπόλοιποι Δήμαρχοι του Νομού, ομόφωνα δηλώνουν :

   Με αφορμή τη λεηλασία των εγκαταστάσεων των Λουτρών Ποταμιάς Αβδήρων, αλλά και την επίθεση που δέχθηκε την επόμενη ημέρα η Δήμαρχος Αβδήρων και οι 2 Αντιδήμαρχοι στον ίδιο χώρο από κακοποιούς, με συνέπεια να κινδυνεύσει σοβαρά η ζωή τους, τα μέλη του ΔΣ της ΤΕΔΚ Ν. Ξάνθης  καθώς και οι υπόλοιποι Δήμαρχοι του Νομού, ομόφωνα δηλώνουν :


   1. Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τέτοιου είδους ενέργειες και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στη συνάδελφό μας, Δήμαρχο Αβδήρων και Αντιπρόεδρο της ΤΕΔΚ, Εύα Τσακίρη, καθώς και στους 2 Αντιδημάρχους του Δήμου Αβδήρων.


   2. Ζητούμε από την Πολιτεία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να συλληφθούν οι δράστες, αλλά κυρίως να προληφθούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα. Η περιουσία του Δήμου και των Δημοτών, αλλά κυρίως η σωματική ακεραιότητα των αιρετών, πρέπει να προστατεύεται επαρκώς και αποτελεσματικά.


    Τονίζουμε την ανάγκη στελέχωσης των Αστυνομικών Τμημάτων στην Ύπαιθρο του Νομού και ιδιαίτερα την επαναλειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού Αβδήρων για προφανείς λόγους.


   3. Τα αρμόδια Υπουργεία και η Περιφέρεια ΑΜΘ να εξασφαλίσουν άμεσα πιστώσεις ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές και να επαναλειτουργήσουν τα Λουτρά κατά την παρούσα περίοδο.


   4. Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από την Πολιτεία ώστε να εξασφαλισθούν στο διάστημα αυτό οι 18 οικογένειες των εργαζομένων στα Λουτρά.


 Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων


             Ξάνθη, 13/06/2008   

Σχετικά Άρθρα

Back to top button