«Η ΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ZIRAAT BANK ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ»

Η Θράκη αλλάζει χέρια. Περνάει στην Άγκυρα μέσω του χαρτοφυλακίου της ZIRAAT BANK, αλλά και του πακτωλού του μαύρου χρήματος που σκορπάει στη περιοχή το τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής.

Η Θράκη αλλάζει χέρια. Περνάει στην Άγκυρα μέσω του χαρτοφυλακίου της ZIRAAT BANK, αλλά και του πακτωλού του μαύρου χρήματος που σκορπάει στη περιοχή το τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής.

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, κατέθεσε νέα Ερώτηση στη Βουλή, σε όλους τους δραματικούς τόνους που επιβάλει η κατάσταση, για το αντεθνικό σχέδιο που εξελίσσεται στη Θράκη, με την παραχώρηση της ελληνικής γης σε στοχευμένους φιλότουρκους μουσουλμάνους, κυρίως της Ξάνθης και της Ροδόπης. Αλλά και με τις υποθήκες και κατασχέσεις των περιουσιακών στοιχείων Ελλήνων Χριστιανών, που μέσα στην οικονομική μνημονιακή εξαθλίωσή τους, καταφεύγουν στην ZIRAAT BANK για ενυπόθηκα δάνεια, αφού οι Ελληνικές Τράπεζες έχουν σταματήσει τις χρηματοδοτήσεις και επιχειρηματιών και φυσικών προσώπων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:

ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΑΤΗ

ΘΕΜΑ: «Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΑΡΠΑΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣZIRAATBANK. ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΓΗΣ. ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ»

Κύριοι Υπουργοί,

Για μία ακόμα φορά σας θέτω ένα τεράστιο εθνικό ζήτημα που αφορά την παρέμβαση της Άγκυρας στη Θράκη με το κόλπο της Ziraat Bank.

Οι εκτεταμένες αγορές ελληνικής γης και σπιτιών στη Θράκη με δάνεια αυτής της Τουρκικής Τράπεζας και η αλλαγή περιουσιακών στοιχείων από χέρια χριστιανών σε ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ χέρια μουσουλμάνων, που κάνουν αυτές τις αγορές επίσης με δάνεια της ZIRAAT, δημιουργεί μία εφιαλτική κατάσταση για όσους γνωρίζουν με ποινές μεθοδολογίες δουλεύει η εξωτερική πολιτική της Άγκυρας. Σας υπενθυμίζω το παράδειγμα της κατοχής της Κύπρου.

Για την ZIRAAT BANK αναφέρθηκα και στην τελευταία ομιλία μου στη Βουλή στο νομοσχέδιο των Πλειστηριασμών. Κανένας δεν αντέδρασε από τους παριστάμενους Υπουργούς.

Κύριοι Υπουργοί, η Θράκη αλλάζει χέρια.

Σας επισυνάπτω και πολύ πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» που υπογράφει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Σαββίδης και το οποίο περιέχει ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ καταγγελίες, τις οποίες και ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΩ στο ακέραιο.

Παρακαλώ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ. Δεν θα σας επιτραπεί η άγνοια του περιεχομένου του.

«Οι κατασχέσεις ακινήτων σε Ξάνθη και Κομοτηνή από την τουρκική τράπεζα Ziraat είναι η μία όψη του νομίσματος της οικονομικής εισβολής που επιχειρεί η Άγκυρα στη Θράκη λόγω της κρίσης. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, το μαύρο χρήμα του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής ρέει άφθονο με στόχο όχι μόνο τον εκτουρκισμό της μειονότητας, αλλά και την αγορά γης στην ευαίσθητη περιοχή.

Κοινό μυστικό αποτελεί στη Θράκη το γεγονός ότι το ισοζύγιο στην αγορά γης, εξαιτίας της συνεχούς οικονομικής κρίσης, τείνει να αντιστραφεί σε βάρος του χριστιανικού στοιχείου, που ζητάει δάνεια από την τουρκική Ziraat, μια και οι κάνουλες των ελληνικών τραπεζών είναι κλειστές. Έως σήμερα η τράπεζα έχει παραχωρήσει δάνεια σε δεκάδες χριστιανούς της περιοχής που απευθύνθηκαν σε αυτήν λόγω του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο έχουν περιέλθει.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα υποκαταστήματα της Ziraat σε Ξάνθη και Κομοτηνή δίνουν σχετικά εύκολα δάνεια σε όσους μουσουλμάνους θέλουν να αγοράσουν ακίνητα από χριστιανούς, υποθηκεύοντας ασφαλώς τους τίτλους ιδιοκτησίας υπέρ του τουρκικού δημοσίου.

Όπως επιβεβαιώσαμε, η πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ροδόπης και δικηγόρος Κομοτηνής κυρία Αγγελική Κατσή, η Ziraat προβαίνει ήδη σε αναγκαστικές εκτελέσεις σε βάρος ασυνεπών δανειοληπτών, ενώ επισημαίνει πως πολλοί στρέφονται στην τουρκική τράπεζα ως ύστατη λύση στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Την τελευταία τριετία οι ελληνικές τράπεζες δεν χρηματοδοτούν ούτε νοικοκυριά, ούτε επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα πάρα πολλοί να στρέφονται προς τη Ziraat, η οποία ως νέα τράπεζα έχει ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης και δίνει πιο εύκολα δάνεια», λέει η κυρία Κατσή, καταλήγοντας με νόημα:

Όταν κάποιος βρίσκεται λίγο πριν το χείλος της καταστροφής, στρέφεται όπου μπορεί να βοηθηθεί. Και από τη στιγμή που οι ελληνικές τράπεζες το κάνουν με δυσκολία, τότε απευθύνονται έστω και με μισή καρδιά στη Ziraat, που είναι σαφές πως κοιτάει το συμφέρον της, όπως κάθε τράπεζα.

Ρέει άφθονο το μαύρο χρήμα

Κοινό μυστικό αποτελεί το ιλιγγιώδες ποσό που δαπανά κάθε χρόνο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για να προωθήσει τους στόχους του, που πλέον δεν περιορίζονται μονάχα στη Θράκη, αλλά επεκτείνονται έως την Καβάλα και τη Θεσσαλονίκη και βέβαια τα Δωδεκάνησα.

Ο δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής, πρόεδρος της δημοτικής παράταξης «Σπάρτακος» και πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης κ. Νεκτάριος Δαπέργολας, πολλές φορές έως σήμερα έχει καταγγείλει δημοσίως πως ο ετήσιος προϋπολογισμός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τη Θράκη ξεπερνάει τα 20 εκατ. ευρώ, χωρίς να έχει υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη αντίδραση ή διάψευση.

Μέσω του προξενείου διοχετεύονται τεράστια ποσά, επί το πλείστον μαύρα, τα οποία χρησιμοποιούνται για αγορές γης και ακινήτων, κατασκευή τζαμιών, χρηματοδότηση δεκάδων υποτιθέμενων πολιτικών και αθλητικών συλλόγων που ξεφυτρώνουν ακόμη και σε χωριά με ελάχιστους κατοίκους, ενώ χρηματοδοτούνται υποτροφίες προς μειονοτικούς σπουδαστές, η έκδοση εφημερίδων και η λειτουργία ραδιοφωνικών σταθμών, που ταυτίζονται απόλυτα με την τουρκική προπαγάνδα συνεχίζει, επισημαίνοντας με νόημα πως οι αρμόδιες αρχές «ουδέποτε ασχολήθηκαν σοβαρά με τη ροή μαύρου χρήματος από και προς το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της περιοχής».

Η Άγκυρα διαθέτει αποδεδειγμένα τεράστια ποσά στη Θράκη, προκειμένου να εκτουρκίσει τους μη τουρκογενείς πληθυσμούς της περιοχής, Πομάκους και Ρομά (που αποτελούν και την τεράστια πλειοψηφία των μουσουλμάνων της Θράκης) και ταυτόχρονα να στήσει έναν παράλληλο διοικητικό μηχανισμό που σε βάθος χρόνου θα μπορούσε να αποτελέσει τη «μαγιά» για ένα αυτόνομο ή ανεξάρτητο κράτος «Δυτικής Θράκης» αλά Κοσυφοπέδιο. Εξάλλου, υπάρχει το πετυχημένο προηγούμενο της Κύπρου, όπου η τουρκοκυπριακή μειονότητα του 18% το 1950 εξελίχθηκε σε «συνιστώσα» κοινότητα της ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960 και μετά την στρατιωτική εισβολή του 1974 και την κατοχή του βόρειου τμήματος της Μεγαλονήσου σε «κρατική» οντότητα – δορυφόρος της Άγκυρας.

Όλοι ομολογούν πως σε Ξάνθη και Κομοτηνή, εξαιτίας της συνεχούς οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, οι μόνοι που αγοράζουν πλέον γη είναι οι αυτοαποκαλούμενοι «Τούρκοι». Ακίνητα – φιλέτα στις πόλεις και μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις στα πεδινά «σφάζονται» από χριστιανούς και αγοράζονται από μουσουλμάνους, πολλοί από τους οποίους δεν κρύβουν τις σχέσεις τους με το προξενείο.

«Αγοράζουν ακίνητα χριστιανών σε υπέρογκες τιμές που σίγουρα δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που δηλώνουν στην Εφορία οι υποψήφιοι (πάντα τουρκόφρονες) αγοραστές.

Σκοτεινός είναι ο ρόλος βέβαια του προξενείου. Πολλές φορές έχουμε ζητήσει να γίνει διεξοδική έρευνα στα υποθηκοφυλακεία της περιοχής, ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα της κατάστασης, αλλά οι αρμόδιοι αρνούνται να το πράξουν», λέει ο κ. Κοσμάς Καραΐσκος, διαχειριστής του ενημερωτικού ιστολογίου tourkikanea.gr, που καθημερινά παρακολουθεί την επικαιρότητα μέσα από τα ΜΜΕ της Τουρκίας και της μειονότητας στη Θράκη.

Τα στόματα στις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων Ξάνθης και Κομοτηνής αλλά και της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, μένουν ερμητικά κλειστά, όταν ζητούνται λεπτομερή στοιχεία για την αγορά ακινήτων από μειονοτικούς, ειδικά μετά το 2009 και την έναρξη της οικονομικής κρίσης.

Επικαλούμενοι λόγους «προσωπικών δεδομένων», αρνούνται να δώσουν επίσημα οποιαδήποτε σχετική πληροφορία.

Βέβαιο είναι πως το ισοζύγιο αγοράς ακινήτων έχει αντιστραφεί θεαματικά σε βάρος του χριστιανικού στοιχείου, που πλέον πουλάει χωρίς ιδιαίτερες αναστολές», μας αποκάλυψε υπάλληλος σχετικής υπηρεσίας, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του για ευνόητους λόγους.

«Στις δέκα οικοδομικές άδειες που εκδίδονται οι οκτώ είναι για μουσουλμάνους και οι δύο για χριστιανούς», συμπλήρωσε ο ίδιος με νόημα. Είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς αυτή την κατάσταση με μία απλή αναζήτηση στη «Διαύγεια», όπου αναρτώνται οι οικοδομικές άδειες και οι ιδιοκτήτες των ακινήτων».

Με βάση και αυτό το δημοσίευμα, πλήρες αποκαλυπτικών στοιχείων, που επιβεβαιώνει πλήρως τα όσα συνεχώς σας καταγγέλλω είτε με ομιλίες μου στη. Βουλή είτε με Ερωτήσεις είτε με συνεντεύξεις μου, σας ερωτώ κ. κ. Υπουργοί:

Αντιλαμβάνεσθε τι αντεθνικό παιγνίδι γίνεται με όχημα την ZIRAAT BANK; Τι θα κάνετε για να το σταματήσετε πριν αλλάξει χέρια η γη της Θράκης;

Θα λάβετε με τροπολογία σας, πρόσθετη μέριμνα έναντι κατασχέσεων και πλειστηριασμών που ήδη ξεκίνησε η ZIRAAT BANK, όπως σας ζήτησα και από το βήμα της Βουλής;

Θα ασχοληθείτε με τον πακτωλό του μαύρου χρήματος που διοχετεύει το Προξενείο της Κομοτηνής για όλες αυτές τις περιπτώσεις που αναφέρει το δημοσίευμα στο κεφάλαιο ΡΕΕΙ ΑΦΘΟΝΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ;

Γίνεται έλεγχος ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ των μουσουλμάνων που αγοράζουν γη και σπίτια στη Θράκη; Ή καλύπτονται πίσω από τον φερετζέ των δανείων της ZIRAAT BANK;

Γιατί αρνούνται οι Υπηρεσίες να δώσουν δημογραφικά στοιχεία για τις αγορές γης και σπιτιών και για τον αριθμό των οικοδομικών αδειών από το 2009 και εντεύθεν; Στοιχεία που θα πιστοποιούν ποίοι πούλησαν και ποίοι έκαναν τις αγορές;

Θα ασχοληθείτε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ με την Θράκη μέσα από μία υπεύθυνη και ΚΕΝΤΡΙΚΗ κυβερνητική πολιτική ή θα την παραδώσετε σε εκείνους που την ονειρεύονται με πράσινη σημαία;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ

 

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button