Τοπικά νέα

Εκδήλωση ΕΝΑ στην Ξάνθη: Προκλήσεις, εργαλεία & πολιτικές για μία δίκαιη & βιώσιμη ανάπτυξη στη Θράκη

Το Παράρτημα Ξάνθης του ENA διοργανώνει εκδήλωση στην Ξάνθη την Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 στις 18:30 (αίθουσα Xenia του ξενοδοχείου Elisso) με θέμα “Συμπεράσματα Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης – Προκλήσεις, εργαλεία και πολιτικές για μία δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη”.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν:

• Στάθης Γιαννακίδης, πρ. υφυπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης
• Χάρης Δαλτζόγλου, Υποψήφιος Διδάκτωρ Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής ΔΠΘ
• Τάκης Κορκολής, Υπεύθυνος Ανάπτυξης ΕΝΑ, πρ. Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ
• Λόης Λαμπριανίδης, μέλος Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Ινστιτούτου ΕΝΑ, πρ. Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων

Τη συζήτηση συντονίζει ο Τάσος Καραδέδος, πρ. Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης

Το παράρτημα του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ στην Ξάνθη ενεργοποιείται σε μια κρίσιμη περίοδο για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Απευθύνεται σε ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις, πολίτες και νέο κόσμο και επιδιώκει να συμβάλλει, με όρους αλληλεγγύης και συλλογικής δράσης, στο μετασχηματισμό της κοινωνίας, της οικονομίας και στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής

Τι είναι το ΕΝΑ Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών

Σε μια περίοδο κατά την οποία οι κοινωνικοί και πολιτικοί θεσμοί λειτουργούν σε συνθήκες γενικευμένης οικονομικής, κοινωνικο-πολιτικής και πολιτισμικής κρίσης, οι παραδοσιακοί θεσμοί της δημοκρατίας και της πολιτικής αμφισβητούνται και τα υπάρχοντα πολιτικά υποκείμενα υφίστανται την απαξίωση της κοινωνίας.

Προκύπτει επομένως η ανάγκη για μορφές συλλογικής δράσης που θα υπερβαίνουν με δημιουργικό τρόπο την κρίση εκπροσώπησης στον ελληνικό δημόσιο χώρο και θα αποκαθιστούν την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς.

 

Το ΕΝΑ αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως ένα μέρος ενός ευρύτερου, προοδευτικού και αριστερού κινήματος ιδεών για την αλλαγή της κοινωνίας. Δε θα περιοριστεί στο να ανακυκλώνει ένα αποστειρωμένο θεωρητικό υλικό που αφορά στους λίγους, αλλά αντιθέτως θα επιχειρήσει να εμπνεύσει τους πολλούς, να ενεργοποιήσει την κοινωνία στο μέτρο που του αναλογεί.

 

Το ΕΝΑ είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ερευνητικό κέντρο. Αποτελεί ένα βήμα ελεύθερου διαλόγου και ένα χώρο δημιουργίας και διάδοσης εναλλακτικών ιδεών με τελικό στόχο το μετασχηματισμό τους σε εφαρμόσιμες θεωρίες και πολιτικές τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Στη Διοίκηση και το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο συμμετέχουν γνωστοί παράγοντες της πολιτικής και της επιστημονικής κοινότητας καθώς και ερευνητές σε διάφορα πεδία άσκησης πολιτικής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button