Ειδήσεις

Οι Έλληνες της Κύπρου δεν ξεχνούν: Το ψευδοκράτος σας η μισή μας πατρίδα
Ψήφισμα Διαμαρτυρίας του Συλλόγου Κυπρίων Ν. Ξάνθης

Ο Σύλλογος Κυπρίων εξαιτίας της αυριανής επετείου της Ανακήρυξης του ψευδοκράτους στις κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας έκδωσε το παρακάτω ψήφισμα διαμαρτυρίας:

Συμπληρώνονται σήμερα 36 χρόνια από την τραγική ημέρα (15/11/1983), που ο εγκάθετος της Τουρκίας Ραούφ Ντεκτάς, χρησιμοποιώντας την δύναμη που του έδινε ο τουρκικός κατοχικός στρατός στο νησί μας, ανακήρυξε στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, το ψευδοκράτος του οποίο αποκάλεσε χωρίς ντροπή: «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου».
Άλλη μια μέρα ντροπής για την παγκόσμια κοινότητα, για το διεθνές δίκαιο και τους ισχυρούς της γης, που κόπτονται τάχα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τα ανθρώπινα δικαιώματα που παραβιάστηκαν κατά κόρο κατά την διάρκεια της τουρκικής εισβολής στο νησί μας τον Ιούλιο και Αύγουστο 1974 από την Τουρκία. Εγκλημάτων πολέμου για τα οποία η Τουρκία θα έπρεπε να καθίσει στο σκαμνί. Δυστυχώς οι εταίροι και φίλοι μας, όπως και η Διεθνής Κοινότητα, παρασυρόμενοι από τους ισχυρούς της γης, έχουν επιλεκτική μνήμη και επιλεκτική αίσθηση της απόδοσης της δικαιοσύνης.
Η ανακήρυξη του ψευδοκράτους προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία προσέφυγε και πάλι στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο καταδίκασε την ανακήρυξη του ψευδοκράτους με το ψήφισμα 550, όπως και με σωρεία άλλων που ακολούθησαν και ζήτησε από όλα τα κράτη μέλη να μην το αναγνωρίσουν, τονίζοντας ότι το μόνο κράτος που υπάρχει στην Κύπρο είναι η Κυπριακή Δημοκρατία.
Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που αναγνώρισε το Ψευδοκράτος, μια και είναι δικό της δημιούργημα που έχει εξελιχθεί σε προτεκτοράτο της. Μάλιστα ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγήπ Ερτογάν ξεπερνώντας κάθε όριο και κάθε δεοντολογία προέβη επανειλημμένα σε δηλώσεις αμφισβήτησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποκαλώντας την τεθνεώσα. Άλλωστε εδώ και χρόνια υπάρχει απαγορευτικό προσέγγισης πλοίων και αεροπλάνων με σήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, στα λιμάνια και αεροδρόμια της Τουρκίας.
Η Τουρκία εφαρμόζοντας νέους λεονταρισμούς, αφού μένει στο απυρόβλητο από τα Ενωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, (της οποίας η Κύπρος είναι μέλος από το 2004) εισβάλει εκ νέου στην κυπριακή οικονομική ζώνη (ΑΟΖ). Συνεχίζει να προκαλεί ακόμη και στην κατεχόμενη γη μας, προσπαθώντας να καταστρέψει την πολιτιστική μας κληρονομιά και να αφανίσει οτιδήποτε ελληνικό, έχει ήδη καταφέρει να μειώσει δραματικά το ποσοστό των εγκλωβισμένων μας και έχει κουβαλήσει χιλιάδες εποίκους, διαπράττοντας ακόμη ένα έγκλημα πολέμου, τον παράνομο εποικισμό των κατεχομένων εδαφών της Κύπρου.
Ο αγώνας συνεχίζεται, γνωρίζουμε ότι ο δρόμος της δικαίωσης μας είναι μακρύς και δύσκολος, δεν μας πτοεί όμως και έτσι σήμερα με το ψήφισμα του ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης :
• Καταδικάζει και καταγγέλλει την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 και τη συνεχιζόμενη κατοχή
• Καταδικάζει και καταγγέλλει την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα εδάφη μας.
• Καταδικάζει και καταγγέλλει τον παράνομο εποικισμό των κατεχομένων εδαφών μας από τη Τουρκία
• Καταδικάζει και καταγγέλλει την καταστροφή της πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς από το τουρκικό στρατό κατοχής
• Ζητά και απαιτεί μια πατρίδα ελεύθερη, επανενωμένη, χωρίς στρατό κατοχής και χωρίς εγγυήσεις τρίτων χωρών.
• Ζητά την εφαρμογή των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και εφαρμογή σε όλο το νησί του Ευρωπαϊκού κεκτημένου.
• Ζητά την άμεση κατάργηση των οδοφραγμάτων και των διαχωριστικών γραμμών. Ελεύθερη διακίνηση και εγκατάσταση όλων των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλο το νησί.
• Ζητά την άμεση αποχώρηση του τουρκικού στρατού κατοχής, όπως και όλων των εποίκων.
• Ζητά την διακρίβωση της τύχης όλων των αγνοουμένων
• Ζητά την επιστροφή όλων των προσφύγων στις πατρογονικές του εστίες.
• Ζητά ακόμη από τους Διεθνείς Οργανισμούς (Ενωμένα Έθνη, Ευρωπαϊκή Ένωση κ.α.) και από όλα τα Κράτη την άμεση καταδίκη της Τουρκίας: για τα εγκλήματα που διέπραξε στην Κύπρο, για όλες τις παραβιάσεις των διεθνών συνθηκών και την άμεση εφαρμογή του Διεθνούς δικαίου. Μπορούν αν το θελήσουν να αναγκάσουν τη Τουρκία να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις της στην Κυπριακή Δημοκρατία που απορρέουν από τις Διεθνείς Συνθήκες και το Διεθνές Δίκαιο.

Εμείς τα μέλη του Συλλόγου Κυπρίων Ν. Ξάνθης δεν ξεχνάμε, συνεχίζουμε τον αγώνα για πλήρη δικαίωση της πατρίδας μας, για πλήρη ελευθερία και επανένωση της και δεν θα υποκύψουμε σε κανένα εκβιασμό της Τουρκίας.

Για το ΔΣ
Η πρόεδρος

Ελένη Χατζηγεωργίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button