H περιφέρεια ΑΜΘ, σε επιλεγμένα σημεία και με διάφορα περιτυλίγματα, εκτελεί έργα παντελώς ξένα προς αυτήν

Δεν διαφωνούμε να εκτελεσθεί κανένα έργο. Κόλπα όμως και διακρίσεις δεν θα περάσουν πουθενά. Η διαφάνεια στην επιλογή τους, η ίση και αντικειμενική μεταχείριση όλων των πολιτών σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, η εκτέλεση παρομοίων έργων όπου απαιτείται και η ύπαρξη ομοίων κριτηρίων παντού ένταξης ή αποκλεισμού έργων  θα υποστηριχθεί από εμάς ανυποχώρητα.

Δεν διαφωνούμε να εκτελεσθεί κανένα έργο. Κόλπα όμως και διακρίσεις δεν θα περάσουν πουθενά. Η διαφάνεια στην επιλογή τους, η ίση και αντικειμενική μεταχείριση όλων των πολιτών σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, η εκτέλεση παρομοίων έργων όπου απαιτείται και η ύπαρξη ομοίων κριτηρίων παντού ένταξης ή αποκλεισμού έργων  θα υποστηριχθεί από εμάς ανυποχώρητα. Την στιγμή που αποχωρούν ομάδες από τα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου από λόγους οικονομικής αδυναμίας ,την στιγμή που πολλά έργα σε όλους τους νομούς δεν γίνονται από οικονομική αδυναμία των Δήμων και άλλων φορέων ,την ώρα που η περιφέρεια συγκρούεται αρνούμενη εκτέλεση έργων  αμφισβητούμενης αρμοδιότητας από τα οποία κινδυνεύουν πολίτες(π.χ. πεζογέφυρα Κιμμερίων),επιλεκτικά ,όπου επιθυμεί, με διάφορα  περιτυλίγματα, ο κ. Γιαννακίδης , η περιφέρεια εκτελεί έργα παντελώς ξένα προς αυτήν.

Ενδεικτικά αναφέρουμε, με τον αόριστο τίτλο «εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων κοινωφελούς(;;;) χαρακτήρα» με προϋπολογισμό 220.000,00 € , εκτελούνται από το ΠΔΕ της Περιφέρειας ΑΜΘ τα εξής, μεταξύ άλλων, έργα:

Ø  τα αποδυτήρια του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Μύστακα Ροδόπης.

Ø  περιφράξεις συνολικού μήκους 880 μέτρων  με τοίχο στους χώρους των νεκροταφείων στο Βέλκιο Ροδόπης ..

Ø  ηλεκτροφωτισμός του γηπέδου στη Αρίσβη Ροδόπης  .

Ø  Στη Εργάνη Ροδόπης να τοποθετηθούν μπασκέτ ολυμπιακού τύπου.

Γήπεδα ή νεκροταφεία με σοβαρά προβλήματα υπάρχουν παντού στην Καβάλα, στον Έβρο την Δράμα στην Ξάνθη, σε άλλα σημεία της Ροδόπης. Πώς επιλέχθηκαν μόνον τα συγκεκριμένα;;

 Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, π. νομάρχης Ξάνθης, κ. Γιώργος Παυλίδης, ερωτηθείς, σχολίασε:

«Λεφτά υπάρχουν και βρίσκει ο κ. Γιαννακίδης επιλεκτικά. Όπου θέλουν κάνουν γήπεδα, νεκροταφεία, δημοτικά ή άλλα έργα. Όπου δεν θέλουν , δεν υπάρχουν, επικαλούνται έλλειψη αρμοδιότητας, έλλειψη πόρων κλπ. Αλλού τα αρνούνται προκλητικά, έστω και εάν η ανάγκη των πολιτών είναι ακραία και επιτακτική. Τα έργα δεν είναι εργαλεία πολιτικής, τώρα σε περίοδο κρίσης, αλλά εξυπηρέτησης αναγκών. Παραβιάζουν τον κανόνα της ισόρροπης και της ανάγκης χρηματοδότησης σε όλα τα σημεία της Περιφέρειας, παρά την ρητορική για ενιαία συνείδηση στην Περιφέρεια..» 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button