Διανομή Αγροτικών Προϊόντων στην Ξάνθη

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης,  αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την απευθείας πώληση αγροτικών ειδών σε πολίτες της Ξάνθης, με στόχο την κάλυψη βασικών διατροφικών αναγκών σε οικογένειες που έχουν δυσκολία να τα εξασφαλίσουν.
   Για το λόγο αυτό θα δέχεται αιτήσεις από πολίτες της Ξάνθης που επιθυμούν να επωφεληθούν της πρωτοβουλίας. Σε πρώτη φάση έχει εξασφαλιστεί η παράδοση μεγάλης ποσότητας από πατάτες Νευροκοπίου στην τιμή των 0,30 λεπτών ανά κιλό, σε σάκους των 10 κιλών.

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης,  αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την απευθείας πώληση αγροτικών ειδών σε πολίτες της Ξάνθης, με στόχο την κάλυψη βασικών διατροφικών αναγκών σε οικογένειες που έχουν δυσκολία να τα εξασφαλίσουν.
   Για το λόγο αυτό θα δέχεται αιτήσεις από πολίτες της Ξάνθης που επιθυμούν να επωφεληθούν της πρωτοβουλίας. Σε πρώτη φάση έχει εξασφαλιστεί η παράδοση μεγάλης ποσότητας από πατάτες Νευροκοπίου στην τιμή των 0,30 λεπτών ανά κιλό, σε σάκους των 10 κιλών. Η συγκέντρωση των παραγγελιών θα γίνει ηλεκτρονικά και ο κάθε ενδιαφέρομενος θα παίρνει επιβεβαίωση σε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, την οποία θα εκτυπώνει ώστε με το αποδεικτικό να παραλάβει τις αντίστοιχες ποσότητες. Η σχετική βρίσκεται στη διεύθυνση  http://gdo.com/patata/  Η ημερομηνία παράδοσης θα ανακοινωθεί έγκαιρα από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης ενώ όσοι έχουν πρόσβαση και εξοικείωση με το διαδίκτυο θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους μεγαλύτερους σε ηλικία.
    Στόχος της κίνησης δεν είναι να υποκατασταθεί η επαγγελματική λειτουργία συμπολιτών μας, αλλά να δοθεί ένα μήνυμα της κοινωνίας των πολιτών απέναντι στα φαινόμενα των μεσαζόντων που προκαλούν στρεβλώσεις στην αγορά και αυξάνουν το κόστος της εξασφάλισης των βασικών αγαθών για τους πολίτες. Καθώς πρόκειται για την πρώτη δράση της Κίνησης για τη διάθεση ελληνικών αγροτικών προϊόντων χωρίς τη διάθεση μεσαζόντων και προκειμένου να υπάρξει συνέχεια στο εγχείρημα, καλούμε να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία άτομα, οικογένειες και ευρύτερες ομάδες που πλήττονται από την οικονομική κρίση και ανήκουν σε κατηγορίες χαμηλοσυνταξιούχων, ανέργων, απόρων κλπ.

 Εκτός από τα μέλη της Κίνησης, την προσπάθεια μπορούν να συνδράμουν εθελοντικά, όσοι το επιθυμούν. Την όλη κίνηση υποστήριξαν  οι νέοι αγρότες της  Ξάνθης, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.  Τέλος, έχει εξασφαλιστεί εκ των προτέρων ότι για τη διακίνηση και διάθεση των αγαθών θα τηρηθούν όλες οι νόμιμες φορολογικές διαδικασίες και θα εκδοθούν τα αναγκαία παραστατικά ενώ οι καταναλωτές θα πληρώσουν απευθείας στον παραγωγό χωρίς τη μεσολάβηση της Κίνησης.
    Στηρίζοντας τους ενεργούς παραγωγούς και τους ενεργούς καταναλωτές, δημιουργούνται ενεργοί πολίτες.

 

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button