ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΜΙΑΣ ΘΕΣΗΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΕΧΙΝΟ.

Με την 82/20.04.16 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μύκης  καθορίστηκε αρχικά μια θέση περιπτέρου στον οικισμό του Εχίνου (συγκεκριμένα στη στάση του λεωφορείου έναντι των σχολείων). Το οικείο αστυνομικό τμήμα συνηγόρησε σε αυτό πριν εκδοθεί η απόφαση.

Με την 82/20.04.16 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μύκης  καθορίστηκε αρχικά μια θέση περιπτέρου στον οικισμό του Εχίνου (συγκεκριμένα στη στάση του λεωφορείου έναντι των σχολείων). Το οικείο αστυνομικό τμήμα συνηγόρησε σε αυτό πριν εκδοθεί η απόφαση.

Με το 118251/Ξ-ΔΤΕ-4033/18.10.16 το τμήμα Συγκοινωνιακών έργων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, γνώρισε ότι η παραπάνω θέση δεν είναι κατάλληλη για περίπτερο, λόγω του ότι βρίσκεται μέσα στα όρια της ΕΟ55 κι έτσι θεώρησε πως προτιμότερο θα ήταν η τοποθέτηση του περιπτέρου να γίνει σε άλλο σημείο, λαμβάνοντας υπόψη την αποδοτικότητα της θέσης αλλά και τις γειτονικές οικίες.

Έτσι, το Δημοτικό Συμβούλιο πρότεινε να μετατοπιστεί η θέση έναντι του ΚΕΠ, για λόγους ασφαλείας με τη σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και  της οικείας Αστυνομικής Αρχής.  Ομόφωνα επίσης καθορίστηκε ο χρόνος παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης της θέσης περιπτέρου στα 10 έτη  και ο τρόπος παραχώρησης, ο οποίος είναι η διαδικασία της Δημοπρασίας. Μέλη της επιτροπής Διενέργειας της Δημοπρασίας για την εκμίσθωση της εκμετάλλευσης περιπτέρου,  ορίστηκαν ο κ. Καπζά Τζεμήλ ως πρόεδρος, η κα. Εφέντη Εμπιέ ως μέλος και ο κ. Γιουρούκ Σαλή ως μέλος.

Σύμφωνα με την περίπτ.4 της υποπαρ. ΣΤ του άρθρου πρώτου του Ν.4093/12, το 30% των θέσεων περιπτέρων παραχωρείται σε άτομα με αναπηρία και σε άλλες δυο κατηγορίες ευπαθών ομάδων.

Ο κύριος Μπαϊρακτάρ Μουράτ αιτείται τότε μια θέση και όντας άτομο με αναπηρία, η αίτηση αυτή γίνεται δεκτή. Πιο αναλυτικά στις 13 Ιουνίου 2017 συνάπτει μάλιστα ιδιωτικό συμφωνητικό με τον Δήμο Μύκης, το οποίο αφορά την εκμίσθωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου στον οικισμό του Εχίνου, διάρκειας 10 ετών και με μίσθωμα στα 1320,00 ευρώ ετησίως, δηλαδή στα 110,00 ευρώ μηνιαίως. 

Τηρώντας κατά γράμμα τους όρους και τις προϋποθέσεις του συμφωνητικού, ο κύριος Μπαϊρακτάρ, καταθέτει εγγυητική επιστολή προς τον Δήμο Μύκης -όπως αυτό προέβλεπαι- αξίας 120,00 ευρώ στις 25.05.17.

Έπειτα από καιρό, στις 25 Οκτωβρίου 2017 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μύκης σε τακτική συνεδρίαση με παρόντα 19 μέλη εκ των 27, λαμβάνοντας υπόψη τα άρθρα 966ΑΚ, 970 ΑΚ και 2 περ. 39 του Ν.4067/2012(ΝΟΚ) περί των κοινοχρήστων χώρων, ενέκρινε ομόφωνα την παραχώρηση σε κοινή χρήση του τμήματος εμβαδού 81,47 τ.μ. εντός του οικισμού του Εχίνου, με σκοπό να εγκατασταθεί εκεί το περίπτερο.

Παρόλα αυτά στις 31 Οκτωβρίου 2017 γίνεται γνωστό γραπτώς στον κ. Μπαϊρακτάρ από τον κ. Κίρατζη Ερκάν (Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Δόμησης)  με απόφαση Δημάρχου ότι οι κοινόχρηστοι χώροι δεν είναι προς δόμηση και η ανέγερση οποιουδήποτε κτιρίου ή κατασκευής δεν είναι επιτρεπτή εκτός αν αυτό προβλέπεται από ειδική διάταξη. Επίσης ο κ. Ερκάν αναφέρει πως ο οικισμός του Εχίνου Ξάνθης είναι προϋφιστάμενος του 1923, οπότε στερείται εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου και δεν έχει οριοθετηθεί.

Νωρίτερα όμως, η αίτηση του κυρίου Μπαϊρακτάρ στις 21 Σεπτεμβρίου 2017 για έγκριση των σχεδίων περιπτέρου, είχε γίνει δεκτή (!) με την υπογραφή του κυρίου Χρήστου Μαυρομάτη Προϊστάμενου Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών, αφού ο κ. Μουράτ προσκόμισε τα σχέδια για την κατασκευή του στην αρμόδια υπηρεσία ( κάτοψη, διάγραμμα κάλυψης).

Ερωτώ εφόσον δεν είστε «διαβασμένοι» αρκετά για τις προϋποθέσεις και τους ισχύοντες νόμους, γιατί βάζετε αυθαίρετα  έναν άνθρωπο να υπογράφει ιδιωτικό συμφωνητικό και να καταβάλει επί επτά μήνες μίσθωμα, υποβάλλοντας τον σε μια ατέρμονη κουραστική και επιζήμια διαδικασία;

Έχετε υπογράψει υπεύθυνα (;)με το ονοματεπώνυμό σας πράγματα και έπειτα ακυρώνετε το κύρος της ίδιας της απόφασής σας, αναιρώντας την. Πόση ανοργανωσιά, πόση προχειρότητα! Τόσοι άνθρωποι σε τόσες θέσεις «δύναμης», λαμβάνουν αποφάσεις ομόφωνα και μετά αποποιούνται των ευθυνών τους κοροϊδεύοντας επί της ουσίας έναν πολίτη ο οποίος πασχίζει να βγάλει τα προς το ζην νόμιμα.

Το ιδιωτικό συμφωνητικό που υπέγραψε ο κ. Μπαϊρακτάρ, για να παραμείνει σε ισχύ θα έπρεπε μέσα σε 6 μήνες το περίπτερο να έχει τεθεί σε λειτουργία. Η λειτουργία του περιπτέρου, με την αποκλειστική ευθύνη του Δήμου Μύκης, δεν έχει καταστεί εφικτή!

Ο κ. Μπαϊρακτάρ ακολουθώντας τις υποδείξεις σας και τις προδιαγραφές σας, επιχείρησε δύο φορές να ανεγείρει περίπτερο στην περιοχή. Χτίζει το πρώτο, το γκρεμίζει και ανεγείρει ένα δεύτερο, μάταια φυσικά. Αναλογιστείτε τον κόπο, τα έξοδα που κατέβαλε αλλά και την ψυχική οδύνη την οποία υπέστη. Ζητούμε να αποζημιωθεί πάραυτα αναλόγως!

Είναι ντροπή για τον Δήμο Μύκης, να συμβαίνουν τέτοιες τραγελαφικές καταστάσεις. Είναι ντροπή για το Δήμαρχο Μύκης! Με ποια κριτήρια έχουν επιλεγεί όλοι αυτοί οι οποίοι απαρτίζουν τα συμβούλιά σας; Με ποια κριτήρια τους ορίσατε ως συμβούλους σας; Αντιμετωπίζετε τους ανθρώπους σαν παιχνίδια και σαν παιχνίδι αντιμετωπίζετε και τη λήψη μιας απόφασης: «Ισχύει, δεν ισχύει. Το υπογράφω, το παίρνω πίσω. Πλήρωσέ με αλλά η «δουλειά» σου δεν θα γίνει γιατί δυστυχώς δεν έκανα σωστά τη δική μου!»

Προτείνω να αναθεωρήσετε τις επιλογές σας και να ανανεώσετε το προσωπικό σας διότι γελοιοποιείστε.

 

 

                                 ΧΑΤΖΗΓΚΕΝΕ ΙΡΦΑΝ                    

                                           ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

                              ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜΘ

                              ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ

                          ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΑΤΑΞΗΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ- ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ   

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button