Το τρίτο μάτι

*Με αφορμή αναφορές στον τοπικό τύπο περί απουσίας εκπροσώπησης των “Πολιτών για την Αλλαγή” στην προγραμματισμένη σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή 24.09.2010 στο Δημαρχείο (με θέμα την κατανομή και διάθεση των χώρων υπαίθριας διαφήμισης του Δήμου Ξάνθης στους υποψηφίους συνδυασμούς των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, για την προβολή τους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου), σας ενημερώνουμε ότι οι “Πολίτες για την Αλλαγή” ήταν παρόντες δια των εκπροσώπων τους κ.κ. Βορίδη Δημήτρη και Παπουτσόγλου Στέλιου.

*Με αφορμή αναφορές στον τοπικό τύπο περί απουσίας εκπροσώπησης των “Πολιτών για την Αλλαγή” στην προγραμματισμένη σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή 24.09.2010 στο Δημαρχείο (με θέμα την κατανομή και διάθεση των χώρων υπαίθριας διαφήμισης του Δήμου Ξάνθης στους υποψηφίους συνδυασμούς των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, για την προβολή τους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου), σας ενημερώνουμε ότι οι “Πολίτες για την Αλλαγή” ήταν παρόντες δια των εκπροσώπων τους κ.κ. Βορίδη Δημήτρη και Παπουτσόγλου Στέλιου. Κατά τη συζήτηση του θέματος, κ. Βορίδης Δημήτρης εξέφρασε τη θέση του συνδυασμού επισημαίνοντας ότι η νομιμότητα δεν πρέπει να καταλυθεί λόγω εκλογών και ότι η επικινδυνότητα για ατυχήματα δεν αναστέλλεται προεκλογικά, και για τον λόγο αυτό οι αναρτήσεις θα πρέπει να είναι σε κάθε περίπτωση όπως ορίζει ο νόμος δηλαδή παράλληλες προς το πεζοδρόμιο ενώ οι αναρτήσεις στις στάσεις των λεωφορείων θα πρέπει να είναι μόνο από την πλευρά που δεν είναι ορατή από την διεύθυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων.


 


Η δυσκολία της ονομασίας ενός συνδυασμού…


Το ζητούμενο για κάθε υποψηφιότητα και δη νέας δεν είναι μόνο η συγκρότηση του ψηφοδελτίου, αλλά και η ονομασία του.


Ένας συνδυασμός πρέπει να έχει όνομα που να κεντρίζει το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων, αλλά και να στέλνει το μήνυμα του υποψηφίου, να δίνει το στίγμα του.


Και καλά οι υποψήφιοι που κατέρχονται στις δημοτικές εκλογές για δεύτερη και τρίτη φορά με την ίδια ομάδα, δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πονοκέφαλο, καθώς το «ονοματάκι» τους, το brand name ,το έχουν πάρει.


Αυτοί όμως που ρίχνονται στο στίβο της εκλογικής αναμέτρησης  για πρώτη φορά βρίσκονται σε πυρετώδεις διεργασίες και αναζητήσεις για τον όνομά και το λογότυπό τους. Και η αλήθεια είναι πως για να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους, το όνομα του συνδυασμού δε θα πρέπει να είναι κοινότυπο.


Θα πρέπει να υπάρχει η λέξη κλειδί, που συνειρμικά θα τους οδηγεί στο συγκεκριμένο υποψήφιο.


Σε αυτή τη φάση βρίσκονται όσοι κατεβαίνουν στις περιφερειακές εκλογές.


Οι προτάσεις πέφτουν στο τραπέζι και αναζητείται η καλύτερη.


Περιφερειακή Αναγέννηση, ή Κοινωνική Συμμαχία ή μήπως Περιφειακή Αναπτυξιακή Δύναμη;


Οσονούπω θα μάθουμε και επισήμως τις ονομασίες των συνδυασμών, εννοείτε όσων δεν γνωρίζουμε, καθώς ο χρόνος πιέζει και πλέον εισήλθαμε για τα καλά στην προεκλογική περίοδο.


Δ.Γ.


 


Η Εύα αφήνει  και εγκεκριμένο Βιολογικό….


Εγκρίθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ η πρόταση για δημιουργία Βιολογικού σε καθορισμένο χώρο του Δήμου Αβδήρων, καθώς και το υπόλοιπο του αποχετευτικού συστήματος των οικισμών Αβδήρων, Βελόνης και Μυρωδάτου.


Μάλιστα σύμφωνα με τη μελέτη ο αποδοχέας το Βιολογικού σε πρώτη φάση θα δέχεται τα λήμματα των παραπάνω χωριών, αν και η δυναμικότητά του θα είναι πολύ μεγαλύτερη.


Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί πως είχε ξεκινήσει προσπάθεια ο βιολογικός να γίνει σε συνεργασία με το Δήμο Τοπείρου, κάτι που τελικά δεν ευοδώθηκε, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.


Δ.Γ.


 


Αναζητείται η γυναικεία εκπροσώπηση….


Όπως αποδεικνύεται στο δια ταύτα οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων συναντούν αρκετές δυσκολίες στο να στελεχώσουν τους συνδυασμούς με γυναίκες υποψήφιες.


Πέρα του ότι τα νέα άτομα δεν επιθυμούν να ασχοληθούν με την πολιτική, και οι γυναίκες λόγο της φύσης τους, αλλά και των πολλών ρόλων που καλούνται καθημερινά να ανταπεξέλθουν με κυριότερο αυτό της μητέρας, φαίνονται όλο και πιο απρόθυμες να ασχοληθούν με τα κοινά και την τοπική αυτοδιοίκηση.


Από την άλλη  όμως υπάρχει το θέμα της ποσόστωσης-30%- της γυναικείας εκπροσώπησης στα ψηφοδέλτια, το οποίο αποτελεί τον βραχνά των υποψηφίων δημάρχων και υποψηφίων περιφερειαρχών και αντιπεριφερειαρχών.


Έτσι οι επικεφαλής των συνδυασμών δίνουν αγώνα δρόμου προκειμένου να πείσουν γυναίκες, που μπορούν να προσφέρουν και έχουν λόγο και θέση, να πουν το ναι και  ενταχθούν στα ψηφοδέλτιά τους.  Δ.Γ.


 


Κάποιοι έχουν την ευθύνη….


Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι νεοδημοκράτες του καλλικρατικού δήμου των Αβδήρων, καθώς βλέπουν πλέον όλο και περισσότερο ορατό τον κίνδυνο να μην υπάρξει υποψήφιο ψηφοδέλτιο στηριζόμενο  από την παράταξή τους. Και δεν είναι και άνευ σχολιασμού και αρνητικών κριτικών και εντυπώσεων ένα κόμμα εξουσίας να αδυνατεί να κατεβάσει υποψήφιο δήμαρχο σε ένα μεγάλο δήμο, όπως αυτός των Αβδήρων, που προκύπτει από τη συνένωση τριών, Σελέρου, Βιστωνίδας και Αβδήρων.


Η βάση κάνει λόγο για απόδοση ευθυνών, καθώς είτε τοπικά, είτε κεντρικά κάποιοι δε λειτούργησαν όπως θα έπρεπε και μάλιστα εγκαίρως.


Πάντως τις τελευταίες ημέρες έντονες είναι οι πιέσεις και οι ζυμώσεις ώστε να υπάρξει υποψήφιος.


Μάλιστα έντονες είναι οι πιέσεις που δέχονται και οι εν ενεργεία δήμαρχοι που  πρόσκεινται στη Ν.Δ. για να αναθεωρήσουν την απόφασή τους να απέχουν από τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και να τεθούν επικεφαλής.


Χαρακτηριστικό είναι το τηλεφώνημα που δέχτηκε δήμαρχος, από συγγενή-ο οποίος πρωτοστάτησε για να κατέβει το συγγενικό πρόσωπο- υποψηφίου που έκανε πίσω, λέγοντας ότι είναι στο πλευρό του αν τεθεί και πάλι επικεφαλής.


 


Άλλοτε συνεργάτης του Κοντού με τον Τσολακίδη….


Με το συνδυασμό του Βασίλη Τσολακίδη κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος  Βαγγέλης Τσέκης πρώην διευθυντής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ξάνθης και  κάποτε στο στενό περιβάλλον του Βουλευτή Ξάνθης της Ν.Δ. Αλέξανδρου Κοντού.


Ο Βαγγέλης Τσέκης γνώριμος στον αγροτικό χώρο το βέβαιο είναι ότι η παρουσία του καταγράφεται  στα υπέρ του ψηφοδελτίου του Βασίλη Τσολακίδη.


Ενώ από την πλευρά του ο υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων στέλνει και το μήνυμα ότι δεν αναζητά κομματικούς συνεργάτες, αλλά άτομα που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν ανεξαρτήτου πολιτικού χώρου, και φαίνεται πως το πετυχαίνει.


 


Ραντεβού με την Κόκλα….


Συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Α.Μ-Θ, κ. Θεοδώρα Κόκλα το συντομότερο δυνατό επιδιώκει η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ξάνθης, προκειμένου να την ενημερώσει για το  πρόβλημα που προέκυψε με το Βρεφονηπιακό Σταθμό της Εργατικής Εστίας.


Ορατός είναι ο κίνδυνος να μη λειτουργήσει αν δεν εξασφαλισθεί άμεσα προσωπικό.


Το ανακαινισμένο κτίριο παραδίδεται μέσα στις επόμενες ημέρες και δεν μπορεί να δεχτεί παιδιά λόγω έλλειψης δασκάλων, αφού μόνο μία βρίσκεται στη θέση της.


 


Από άλλη θέση θα το κάνει πράξη…


Μπορεί η Δήμαρχος Αβδήρων, Εύα Τσακίρη να δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφια και σε αυτό δηλώνει ανένδοτη, ωστόσο δεν πρόκειται να εγκαταλείψει ένα καινούριο όραμά της και στόχο ζωής. Πρόκειται για την αναστύλωση και λειτουργία του αρχαίου θεάτρου των Αβδήρων.


Μέσα από τη θέση της στο Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ – στόχος η ανάδειξη και αναστύλωση των αρχαίων θεάτρων της χώρας- θα δώσει τον αγώνα της.


Η Εύα Τσακίρη μέσα από το ΔΙΑΖΩΜΑ έχει βάλει στόχο ζωής να δει να λειτουργεί το αρχαίο θέατρο των Αβδήρων. Και φαίνεται πως θα το πετύχει. Είναι να μη βάλει στόχο η Εύα, χαρακτηριστικό παράδειγμα το Κέντρο Υγείας των Αβδήρων.


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button