Σε ποια χώρα του κόσμου η κυβέρνηση αντί να ψάχνει να βρει δουλειά στους νέους της, ψάχνει για θέσεις σε κέντρα συγκέντρωσης μεταναστών;

*Οι Δανοί, αντιλαμβανόμενοι εν τη γενέσει το μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα που με μορφή τυφώνα πλησίαζε προς την Ευρώπη, κινήθηκαν πολύ γρήγορα και πήραν μέτρα αντιμετώπισης.

Διαφήμισαν έγκαιρα σε χώρες της Μέσης Ανατολής την άρνησή τους να φιλοξενήσουν πρόσφυγες, την κατάσχεση χρημάτων και τιμαλφών για να χρηματοδοτήσουν την εγκατάστασή τους, θα τοποθετηθούν σε συγκεκριμένα μέρη, που θα επιλέγει η δανέζικη κυβέρνηση και παρά τη συμφωνία για εγκατάσταση μικρού αριθμού προσφύγων στη χώρα τους, αρνήθηκαν.

*Οι Δανοί, αντιλαμβανόμενοι εν τη γενέσει το μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα που με μορφή τυφώνα πλησίαζε προς την Ευρώπη, κινήθηκαν πολύ γρήγορα και πήραν μέτρα αντιμετώπισης.

Διαφήμισαν έγκαιρα σε χώρες της Μέσης Ανατολής την άρνησή τους να φιλοξενήσουν πρόσφυγες, την κατάσχεση χρημάτων και τιμαλφών για να χρηματοδοτήσουν την εγκατάστασή τους, θα τοποθετηθούν σε συγκεκριμένα μέρη, που θα επιλέγει η δανέζικη κυβέρνηση και παρά τη συμφωνία για εγκατάσταση μικρού αριθμού προσφύγων στη χώρα τους, αρνήθηκαν.

Στον αντίποδα η χώρα μας, δια στόματος πρωθυπουργού ανακοίνωνε, ότι, δεν υπάρχουν θαλάσσια εθνικά σύνορα, θεωρούσαν στην κυβέρνηση, τη χώρα μας ως χώρα διέλευσης προς την Ευρώπη, δεν υπήρχε διαχωρισμός προσφύγων – μεταναστών, δεν πραγματοποιούσαν τον ενδεδειγμένο έλεγχο σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά στάνταρς, άνοιξαν τον Ασκό του Αιόλου καλώντας τους να περάσουν από τη χώρα μας και σήμερα, το 80 – 85% των συνολικών ροών από Μαρόκο μέχρι Πακιστάν και Μέση Ανατολή επιλέγει τη χώρα μας, μέσω Τουρκίας, για να φθάσουν στη “γη της επαγγελίας” την Ευρώπη.

Η δική μας κυβέρνηση αντί να προστατέψει τα σύνορα της χώρας και τους πολίτες της μάζεψε στα εδάφη της κάθε καρυδιάς καρύδι, που ποιος ξέρει πως θα αντιδράσουν όταν σβήσουν τα φώτα της δημόσιότητας και αποσυρθεί σιγά – σιγά το ενδιαφέρον από πάνω τους. Όταν πια σταματήσουν οι Μ.Κ.Ο. και διαφοροι παρατρεχάμενοι να τους δίνουν έστω ένα πιάτο φαγητό, τι θα γίνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι; Όταν αποσυρθούν σταδιακά οι γιατροί που εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες σε ποια νοσοκομεία θα εξυπηρετηθούν όλοι αυτοί, όταν ο έλληνας περιμένει και 6 μήνες για ένα απλό ραντεβού;

Είναι δυνατόν να καλούνται οι ταλαιπωρημένοι και εξουθενωμένοι φορολογικά και όχι μόνο έλληνες,  να πληρώνουν για τη σίτιση και την ιατρική τους κάλυψη; Σε ποια ευνομούμενη χώρα, πόσο μάλλον σε μια τουριστική χώρα, εγκαθίστανται μετανάστες σε σιδηροδρόμους, σε πλατείες και λιμάνια και αρνούνται να μετακινηθούν κάπου αλλού; Γιατί σε ανάλογη περίπτωση ελλήνων πολιτών θα τους είχαν απομακρύνει τα ΜΑΤ; Σε ποια χώρα του κόσμου η κυβέρνηση αντί να ψάχνει να βρει δουλειά στους νέους της, ψάχνει για θέσεις σε κέντρα συγκέντρωσης μεταναστών; Σε ποια χώρα του κόσμου οι πολίτες ανέχονται όλα τα προηγούμενα; Γιατί ξαφνικά όλοι οι κατατρεγμένοι της γης έγιναν δικό μας πρόβλημα; Γιατί όλους αυτούς δεν τους περιθάλπουν τα αδέρφια τους αραβικά κράτη που πολλά μάλιστα από αυτά είναι και πολυεκατομμυριούχα; Πότε επιτέλους θα ξυπνήσουμε;

 

*Τρόμος πάνω από την καρδιά της Ευρώπης με το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα σε αεροδρόμιο και μετρό των Βρυξελλών με 38 νεκρούς και πάνω από 230 τραυματίες.

Η αυριανή μέρα δε θα είναι πλέον ίδια με τη σημερινή και τα μέτρα που θα ληφθούν για ν’ αποφευθχούν στο μέτρο του δυνατού, εφικτού και επιθυμητού, θα είναι δρακόντεια στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ενώ άμεσες θα είναι οι επιπτώσεις στο προσφυγικό με όλες τις παρενέργειες που ενδεχομένως θα προκύπτουν. Θ’ αλλάξουν τα δεδομένα και η ζωή των πολιτών των Βρυξελλλών και πάντα ο τρόμος θα πλανάται πάνω από την πόλη και τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

 

*Είναι τόσα πολλά τα θέματα που έχει να διαχειριστεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τόσο ραγδαίες οι εξελίξεις στο πολιτικό ευρωπαϊκό σκηνικό και θα πρέπει άμεσα, όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας να καθίσουν στο στρογγυλό τραπέζι, όχι για αντιπαραθέσεις και πολιτικές αντιθέσεις για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά με διάλογο και συνθέσεις απόψεων να περιφρουρήσουν τα εθνικά μας θέματα, την οικονομία μας και να βρουν τους τρόπους, τις διόδους, τις ατραπούς και τα κρυφά μονοπάτια της ανάπτυξης και ευημερίας των πολιτών.

Οι καιροί είναι δύσκολοι, ύπουλοι, ου μενετοί θα έλεγαν οι αρχαίοι έλληνες, χρειάζεται οι πολιτικοί ν’ αφήσουν στο περιθώριο το εγώ τους και να ορθώσουν πανύψηλο τοίχο μπροστά στα προβλήματα με το ΕΜΕΙΣ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

 

*Από το δεύτερο εξάμηνο του 2016 μας πιπιλίζουν οι συγκυβερνώντες ότι θα ξεκινήσει η πολυπόθητη ανάπτυξη και η μείωση της ανεργίας.

Με τα ισχύοντα στη χώρα μας είναι ευσεβείς πόθοι και όνειρα θερινής νυχτός.

Ποιος επιχειρηματίας έλληνας ή ξένος θα επενδύσει τα χρήματά του σε μια χώρα, όπου η γραφειοκρατία ζει και βασιλεύει, είναι τρόπος ζωής, οι φορολογικοί νόμοι αλλάζουν κάθε εβδομάδα, η φορολογεία σκοτώνει κάθε ελπίδα επιχειρηματικότητας και τα επενδυτικά κίνητρα είναι άπιαστες ουτοπίες.

Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία, αν δε σταματήσουμε να θεωρούμε το επιχειρείν και το κέρδος ως εγκλήματα σε βαθμό κακουργήματος, δε μειωθεί η φορολογία των επιχειρήσεων στο 10% (ότι ισχύει στις όμορες χώρες) και αν η γραφειοκρατία δεν αποτελέσει παρελθόν, ανάπτυξη σ’ αυτή τη χώρα δεν πρόκειται να υπάρξει.

Μείωση της ανεργίας, ίσως, όχι όμως από την ανάπτυξη, αλλά από τη φυγή στο εξωτερικό της νεολαίας μας, μετανάστες, στα πέρατα της υφηλίου.

 

*Είναι απορίας άξιον με ποια πολιτικά κριτήρια θεωρείται ως επιτυχημένος υπουργός ο Γιάννης Μουζάλας.

Αν αξιολογηθεί το έργο του βλέπουμε το πρώτο λιμάνι της χώρας να έχει μεταβληθεί σ’ ένα απέραντο κέντρο συγκέντρωσης λαθρομεταναστών.

Τα λασπόνερα της Ειδομένης “φιλοξενούν” πάνω από 14.000 πρόσφυγες που ζουν και παραμένουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, τα κέντρα φιλοξενίας και τα χοτ σποτς πλημμύρισαν την ελληνική επικράτεια, η απουσία του κράτους αισθητή, ο στρατός έχει μεταβληθεί σε “κέτερινγκ” των παράνομων μεταναστών και οι ροές, παρά τη συμφωνία Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ενωσης, συνεχίζονται με εντατικότατους ρυθμούς.

Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας και κάποιοι επιμένουν να χαρακτηρίζουν τον αναπληρωτή υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής ως επιτυχημένο και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες θα αναβαθμιστεί από τον πρωθυπουργό, αναγκάζοντας τον υπουργό εθνικής αμύνης και πρόεδρο των ΑΝΕΛ να αναδιπλωθεί “να κάτσει στ’ αυγά του”, να κρατήσει την υπουργική του καρέκλα… και ζήσαν αυτοί καλά και όλοι εμείς… χειρότερα.

 

*Και ξαφνικά η πρώην ΠΑΣΟΚα βουλευτής και σήμερα ΣΥΡΙΖΑία κα Αννα Βαγενά είχε το πολιτικό “θράσος” να παραστεί ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στον εορτασμό των αγροτικών αγώνων στο Κιλελέρ.

Προσπάθησε μπροστά από το άγαλμα του Μαρίνου Αντύπα να εκφωνήσει λόγο για το αγροτικό κίνημα και γιουχαϊσμένη από τους παρευρισκομένους, χάνοντας την ψυχραιμία της, προέβη σε απρεπείς εκφράσεις και με το γνωστό ουουου προσέβαλε την τελετή κατάθεση στεφάνου στο μνημείο προς τιμή των κολίγων, των εργατών του θεσσαλικού κάμπου, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό.

Ω!!! ποια ηθική κατάπτωση του πολιτικού συστήματος…;κα Βαγενά όταν αποχωρήσατε από το ΠΑΣΟΚ λόγω άρνησης υπερψήφισης του παπανδρεϊκού μνημονίου και σήμερα υπερψηφίζετε το συριζαϊκό τρίτο μνημόνιο.

 

*Και ξαφνικά κάποιοι θυμήθηκαν να κάνουν κριτική για τις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις (Μ.Κ.Ο) και να ερευνήσουν το ρόλο που έπαιξαν και παίζουν στο μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα που δημιουργεί προβλήματα και παρενέργειες στην ελληνική κοινωνία.

Οσο η χώρα μας ήταν τράνζιτ, πέρασμα για τη βόρεια και κεντρική Ευρώπη και ζούσαμε το πρόβλημα εκ του ασφαλούς, ως απλοί θεατές, τα πράγματα κυλούσαν ήρεμα και ομαλά.

Το κλείσιμο των βορείων συνόρων μας, η προοπτική του εγκλωβισμού των προσφύγων στη χώρα μας και η μεταφορά τους σε διάφορες πόλεις της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας (όχι φυσικά στα βόρεια προάστια της Αθήνας) αλλάζει άρδην τις διαθέσεις των κατοίκων των περιοχών αυτών.

 Η επικρατούσα πολιτική λογική και η ενημέρωση της κοινής γνώμης, ότι για όλα τα επεισόδια ευθύνονται οι Χρυσαυγίτες αρχίζει να ξεφτίζει, να μην είναι πλέον πιστευτή…!!!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button