Ευχαριστήριο Α’ Επταημέρου Αιμοδοσίας 2013

 Για ακόμη μια χρονιά πραγματοποιήθηκε το Εαρινό Επταήμερο Αιμοδοσίας σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» των Αθηνών και το οποίο ολοκληρώθηκε το προηγούμενο Σάββατο. Μια βδομάδα συνεχών εξωτερικών αιμοληψιών σε διάφορες περιοχές της Ξάνθης και περιοχές του Δήμου Χρυσουπόλεως. Θα λέγαμε ότι είναι πλέον βίωμα των Ξανθιωτών να συμμετέχουν σε αυτές τις δράσεις «αγάπης», συμπαράστασης και ανθρωπιάς.

 Για ακόμη μια χρονιά πραγματοποιήθηκε το Εαρινό Επταήμερο Αιμοδοσίας σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» των Αθηνών και το οποίο ολοκληρώθηκε το προηγούμενο Σάββατο. Μια βδομάδα συνεχών εξωτερικών αιμοληψιών σε διάφορες περιοχές της Ξάνθης και περιοχές του Δήμου Χρυσουπόλεως. Θα λέγαμε ότι είναι πλέον βίωμα των Ξανθιωτών να συμμετέχουν σε αυτές τις δράσεις «αγάπης», συμπαράστασης και ανθρωπιάς. Όπως επίσης και ότι άλλοι συμπολίτες μας από διπλανές περιοχές αναγνωρίζουν και θέλουν και αυτοί με τη σειρά τους να συνδράμουν στο έργο μας αυτό.

  Το διοικητικό συμβούλιο ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στην επιτυχή κατάληξη. Σημειώνουμε ότι για μια ακόμη εβδομάδα συλλέχτηκαν αίματα που απευθύνονται για να ανακουφιστούν  παιδάκια με δύσκολες ασθένειες από ολόκληρη τη χώρα και νοσηλεύονται στο παραπάνω νοσοκομείο.

   Τις ευχαριστίες μας στον συνδιοργανωτή των εκδηλώσεών μας, την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. και την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Επίσης το χορηγό μας  τη γαλακτοβιομηχανία ΡΟΔΟΠΗ ΑΕ η οποία συνδράμει στην προσπάθεια του συλλόγου μας τα τελευταία έτη και για μια ακόμη φορά διέθεσε  σοκολατούχα ροφήματα (ΡΟΔΟΠΑΚΙΑ) για να ευχαριστήσει από τη μεριά της τους εθελοντές αιμοδότες για την προσφορά τους. Επίσης τους συνεργάτες μας την επιχείρηση ΡΟΥΣΣΟΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ και ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ που όλο το έτος έχουν αναλάβει το κόστος να διαμορφώνουν δωρεάν τα πανώ των αιμοδοσιών. Οι επιχειρήσεις  της περιοχής μας συνεχίζουν να στηρίζουν τις δράσεις μας παρόλη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση. Πρέπει και εμείς ως πολίτες και καταναλωτές να πράττουμε τα ανάλογα επιλέγοντας τοπικά προιόντα και υπηρεσίες.

Σε ένα επταήμερο το οποίο έχει καθιερωθεί τα  τελευταία έτη και συνεχώς διευρύνονται οι δράσεις του και η εμβέλειά του είναι πολύ σημαντικό ότι  πολλές  περιοχές της Ξάνθης συμμετέχουν σε αυτή την κοινή προσπάθεια. Ξάνθη, Μαγικό, Άνω Θέρμες, Πετεινός, Εράσμιο, Σούνιο, Παλιά Χρύσα, Εύλαλο, Άβατο, Κυψέλη, Κένταυρος, Μυρωδάτο. Υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι υγιείς συμπολίτες μας μπορούν να βοηθήσουν. Οι δουλειές και οι υποχρεώσεις δε τελειώνουν ποτέ. Πάντα μπορούμε και πρέπει να βρίσκουμε χρόνο για να αιμοδοτούμε ιδίως όταν οι κινητές μονάδες έρχονται και κοντά στα σπίτια μας και στα χωριά μας! Δεν αιμοδοτούμε μόνο όταν έχουμε «το ζόρι» εμείς ή οικείοι μας. Αιμοδοτούμε εθελοντικά και ας μην το «χρειαστούμε» ποτέ για μας ή για τους οικείους μας.

   Τις ευχαριστίες μας και πάλι στις εθελόντριες και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού του τμήματος νοσηλευτικής για τη συμπαράστασή τους στις κατά τόπους αιμοδοσίες. Σε τόσο δύσκολες εποχές το να κάνεις υψηλού επιπέδου εθελοντισμό και να βάζεις και το χέρι στην τσέπη για να καλύπτεις τις βενζίνες σου είναι κάτι που δεν το κάνει ο καθένας μας. Για αυτό το λόγο κάθε φορά πρέπει να απονέμουμε τα σχετικά εύσημα. Ελπίζουμε να αντιληφθούν και οι ιθύνοντες στα κεντρικά του Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα το έργο που παράγουν τα μέλη του και οι εθελοντές του στην περιοχή μας και να βοηθήσουν το τοπικό παράρτημα στα έντονα οικονομικά προβλήματα λειτουργίας του που αντιμετωπίζει.

Τις ευχαριστίες μας στο προσωπικό της αιμοδοσίας που «παλεύει» κάτω από αντίξοες συνθήκες και οικονομική εξαθλίωση και τις περισσότερες φορές δεν έχουν τη συμπαράσταση και κατανόηση των διοικούντων τους.

  Τις ευχαριστίες μας στο Δήμο Τοπείρου για τη διευκόλυνση  και για τη μόνιμη πλέον  μεταφορά των αιμοδοτών μας στις κατά τόπους αιμοδοσίες.  

Τις ευχαριστίες μας στα τοπικά Μ.Μ.Ε. για τη συνεχή ενημέρωση και παρότρυνση των συμπολιτών μας να συμμετέχουν στις δράσεις της «αγάπης».

Τις ευχαριστίες μας στο Δ’ΣΣ για τη συνεχή συμπαράστασή του και παραχώρηση της αίθουσας της Λέσχης Αξιωματικών Φρουρά Ξάνθης για την πραγματοποίηση των αιμοδοσιών μας.

  Συνολικά προσέφεραν το αίμα τους 479 συμπολίτες από τους οποίους οι   335 ήταν άντρες και οι   124 γυναίκες. Οι νέοι άνθρωποι από 17 έως 30 ετών ήταν συνολικά 152 (ποσοστό 31,73% επί συνόλου). Ενώ προστέθηκαν στην οικογένεια της «αγάπης» 101 νέα μέλη (ποσοστό 21,09% επί συνόλου). Με τις φετινές αιμοδοσίες καλύψαμε σε πρώτη φάση τα χωριά της Ξάνθης. Είμαστε πλέον στην αναμονή ώστε στις 15 Απριλίου να επιστρέψει η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του «Παίδων» για τις αιμοδοσίες που θα πραγματοποιηθούν στα σχολεία του Νομού μας κάτω από τον τίτλο «Η Εκπαίδευση προσφέρει το αίμα της» από τις 15 έως τις 19 Απριλίου. Μια πρωτοποριακή κίνηση που πραγματοποιείται για πρώτη φορά τόσο μαζικά στη χώρα μας και λειτουργεί πιλοτικά στην Ξάνθη. Ελπίζουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι μαθητές, φοιτητές, καθηγητές και γονείς να συμμετάσχουν και σε αυτή τη νέα προσπάθειά μας.

 

Το να ζητάς είναι πράξη ανθρώπινη. Το να προσφέρεις είναι πράξη Θεϊκή.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Χαρ. Παπαχρόνης                                     Γεώργιος Αριστ. Μαθιουδάκης

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button