Τα του Καίσαρος Νο2

Εφόσον είναι τόσο δύσκολο σε ορισμένους να αντιληφθούν το νόημα της δήλωσής μου για το μεθοριακό σταθμό του Αγ. Κωνσταντίνου και εξακολουθούν για δεύτερη ημέρα να προκαλούν μέσω διαφόρων ΜΜΕ, να τους το κάνω πιο λιανά:

Εφόσον είναι τόσο δύσκολο σε ορισμένους να αντιληφθούν το νόημα της δήλωσής μου για το μεθοριακό σταθμό του Αγ. Κωνσταντίνου και εξακολουθούν για δεύτερη ημέρα να προκαλούν μέσω διαφόρων ΜΜΕ, να τους το κάνω πιο λιανά:

Είναι σαφές ότι η δήλωσή μου είχε πολλαπλούς αποδέκτες. Αναφέρθηκα τόσο σε όσους άσκησαν – άδικη – κριτική στον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης για το θέμα του φυλακίου του Αγ. Κωνσταντίνου όσο και στην ερώτηση προς τον Υπουργό Δημόσιας τάξης του συναδέλφου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ για το θέμα αυτό, γεγονός που αποτέλεσε την αφορμή για την κριτική αυτή. Δεν συνέδεσα τα δύο γεγονότα περισσότερο από όσο συνδέονται, ότι δηλαδή το ένα έγινε μετά – και με αφορμή – το άλλο. Αντί λοιπόν ο κ. Ζεϊμπέκ να διαβάσει για δεύτερη φορά την ερώτησή του (!) ας διαβάσει για πρώτη φορά τη δήλωσή μου.

Η κριτική μου απέναντι στην ερώτηση αυτή ήταν και παραμένει η ίδια. Φάνηκε ότι ο κ. Ζεϊμπέκ δεν γνωρίζει – ή αλλιώς αποσιωπά – τις εξελίξεις στη Βουλή για το θέμα αυτό, οι οποίες έγιναν με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και ότι το θέμα δεν αφορά το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, αλλά το Υπουργείο Περιβάλλοντος (εκτιμώ ότι όντως δεν γνώριζε). Και ότι συνεπώς η ερώτησή του δεν προάγει την επίλυση του ζητήματος, απλά καταγράφεται ως ακόμη μία έκφραση στείρας αντιπολιτευτικής τακτικής, η οποία κατά την προσωπική μου εκτίμηση δεν αποτελεί τόσο τακτική του ιδίου όσο του κομματικού μηχανισμού που υπηρετεί.

Προφανώς λοιπόν είναι οι συνεργάτες του κ. Ζεϊμπέκ και ορισμένοι δημοσιογράφοι και όχι εγώ που δεν διαβάζουν ή δεν θέλουν να διαβάζουν σωστά. Άλλωστε νομίζω ότι είναι γνωστό τοις πάσι το πόσο καλά γράφω, μιλάω και αντιλαμβάνομαι την ελληνική γλώσσα.

Αφού όμως προκαλούμαι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα προχωρήσω ένα μικρό βηματάκι πιο πέρα (προς το παρόν). Το γεγονός ότι ο κ. Ζεϊμπέκ χρειάστηκε να διαβάσει για δεύτερη φορά την ερώτησή του – όπως ο ίδιος είπε – για να σιγουρευτεί ότι δεν καταφέρθηκε κατά του κ. Καραλίδη, δημιουργεί εύλογους συνειρμούς.

Τέλος, όσον αφορά τα σενάρια παρέμβασης του Ευάγγελου Βενιζέλου για πολιτική «συμφιλίωσή» μου με τον κ. Καραλίδη, τα βρίσκω αρκετά διασκεδαστικά αλλά όχι όσο μία τηλεοπτική εκπομπή της μεσημεριανής ζώνης. (Και όχι, δεν εννοώ ότι τα σενάρια αυτά πηγάζουν από τον κ. Ζεϊμπέκ).

Ευελπιστώ ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθω.

Ξάνθη 24/11/2013

Δημήτρης Σαλτούρος

Βουλευτής Ξάνθης – ΠΑΣΟΚ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button