Συνέντευξη του Μαρσελίνιο

Μπορεί να πέρασε αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που είχε σκοράρει, ωστόσο την Κυριακή κόντρα στο Λεβαδειακό θυμήθηκε τον παλιό καλό του εαυτό και πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ. Ο Μαρσελίνιο Λέιτε, μίλησε στο pamesports για την τεράστια νίκη της Ξάνθης στη Λιβαδειά με 1-4, σχολίασε τα σημεία πάνω στα οποία κρίθηκε το ματς, ενώ παραδέχτηκε πως δεν περίμενε να βρει δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα.

Μπορεί να πέρασε αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που είχε σκοράρει, ωστόσο την Κυριακή κόντρα στο Λεβαδειακό θυμήθηκε τον παλιό καλό του εαυτό και πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ. Ο Μαρσελίνιο Λέιτε, μίλησε στο pamesports για την τεράστια νίκη της Ξάνθης στη Λιβαδειά με 1-4, σχολίασε τα σημεία πάνω στα οποία κρίθηκε το ματς, ενώ παραδέχτηκε πως δεν περίμενε να βρει δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα. Η ψυχολογική στήριξη στον κολλητό του Μάουρο Πόι που παίζει στο Λεβαδειακό, η δύναμη που του δίνει ο Μαρίνος Ουζουνίδης, τα σενάρια για πλέι οφ και το…  μυαλό του Ντε Βινσέντι (που θα αντιμετωπίσουν την επόμενη αγωνιστική), δεν έλειψαν από τη συνέντευξη του 25χρονου Βραζιλιάνου.

 

Μαρσελίνιο, αρχικά θέλω ένα πρώτο σχόλιο για την εκτός έδρας νίκη στο Λεβαδειακό, που είναι και μία από τις μεγαλύτερες εκτός έδρα επιτυχίες στην ιστορία της ομάδας (1-4).

 

«Ήταν σίγουρα ένα πολύ δύσκολο ματς και για τις δύο ομάδες. Ο Λεβαδειακός θεωρώ ότι είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος, παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και δίκαια βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία. Θεωρώ όμως ότι ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι, είχαμε περισσότερη όρεξη για τη νίκη, βγήκαν όλες οι αντεπιθέσεις μας και το γρήγορο γκολ μας βοήθησε πολύ».

 

Περιμένατε τέτοιο σκορ;

 

«Για να είμαι ειλικρινής εγώ προσωπικά δεν το περίμενα. Θεωρούσα ότι το παιχνίδι θα κριθεί σε λεπτομέρειες και θα μπουν ένα ή το πολύ δύο γκολ»

 

Τον Λεβαδειακό τον γνωρίζεις σαν ομάδα. Ήταν αυτό που περίμενες ή παρουσιάστηκε διαφορετικά από ότι είχατε στο μυαλό σας;

 

«Ξέρω ότι ο Λεβαδειακός ήθελε τη νίκη γιατί ήταν πιο κοντά από μας στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ. Είχαν ένα λόγο παραπάνω να κερδίσουν. Ωστόσο ήμασταν καλύτερα διαβασμένοι και σκοτώσαμε τον Λεβαδειακό».

 

Η Ξάνθη την Κυριακή συνέχισε μία πολύ καλή πορεία που έχει ξεκινήσει εδώ και έξι ματς, παίρνοντας την τέταρτη νίκη της. Τι έχει αλλάξει και βλέπουμε πλέον αυτή την εικόνα;

 

«Θεωρώ πως όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο ενωμένοι είμαστε σαν ομάδα, τόσο πιο συγκεντρωμένα παίζουμε και πιο σοβαροί είμαστε στη δουλειά μας. Ακόμα και στα αποδυτήρια έχουμε φτιάξει ένα κλίμα καλύτερο από κάθε άλλη φορά. Όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζει το τέλος του πρωταθλήματος και ξέρεις ότι δεν έχεις πολλά περιθώρια, δένεσαι περισσότερο και καλύτερα».

 

Μετά από πολύ καιρό σκόραρες και μάλιστα δύο φορές. Πες μου αν το περίμενες και πως ένοιωσες.

 

«Το ήθελα και το ζητούσα πολύ το γκολ. Άρα φαντάζεσαι τώρα που πέτυχα δύο τέρματα, πως νιώθω. Είμαι πολύ χαρούμενος και νιώθω πολύ καλά με τον εαυτό μου. Δεν περίμενα να σκοράρω δύο φορές, αλλά με βοήθησε πολύ ο τρόπος που παίξαμε και οι συμπαίκτες μου. Έπαιξα χωρίς άγχος, έβγαινα στις αντεπιθέσεις και στις γρήγορες φάσεις και το γεγονός ότι είμαι αρκετά γρήγορος σαν παίκτης με βοήθησε πολύ. Είχα χώρο να κινηθώ με τη μπάλα στα πόδια και το παιχνίδια μου έγινε πιο εύκολο. Είμαι πολύ χαρούμενος τόσο για μένα όσο και για την ομάδα μου».

 

Γιατί πέρασε τόσος καιρός μέχρι να βρεις ξανά δίχτυα;

 

«Δεν ξέρω. Αν γνώριζα σίγουρα θα το έλυνα το πρόβλημα. Θα έβρισκα μία λύση! Ήταν μάλλον θέμα συγκυριών».

 

Στο Λεβαδειακό αγωνίζεται ο κολλητός σου και επί χρόνια συμπαίκτης σου στη Ξάνθη Μάουρο Πόι. Σου είπε κάτι μετά το τέλος του αγώνα;

 

«Ήταν στεναχωρημένος και άρχισα μετά το τέλος του αγώνα να του μιλάω για άλλα πράγματα για να ξεχαστεί και να του φτιάξω λίγο το κέφι και τη διάθεση».

 

Βλέποντας τη βαθμολογία, η Ξάνθη έχει μπει και αυτή πλέον στο παιχνίδι για μία θέση που οδηγεί στα πλέι οφ. Θεωρείς πως είναι εφικτό;

 

«Εφικτά στο φετινό πρωτάθλημα είναι όλα. Ωστόσο εγώ δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο».

 

Ο Σερζ Ντιέ είχε πει πως τα σενάρια που αφορούν την Ευρώπη θα σας αποσυντονίσουν. Συμφωνείς;

 

«Συμφωνώ απόλυτα. Το δύσκολο δεν είναι να πεις που μπορεί να είσαι μετά από έξι ματς και αν θα είσαι στα πλει οφ. Το δύσκολο είναι να βλέπεις κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος να κάνεις ταμείο».

 

Θέλω να μου σχολιάσεις την παρουσία του Μαρίνου Ουζουνίδη στην ομάδα. Είναι η δεύτερη φορά στην ίδια σεζόν που συνεργάζεστε μαζί του.

 

«Είναι ένας προπονητής που με κάνει να νιώθω δυνατός. Είναι ένας προπονητής ψυχολογίας, που μιλάει στους παίκτες του και μας έχει μάθει πλέον όλους πολύ καλά. Ξέρει όσο κανείς άλλος τις ανάγκες αλλά και τις δυνατότητες της ομάδας και κάνει εξαιρετική δουλειά».

 

Επόμενο παιχνίδι σας είναι στη Ξάνθη με τον ΠΑΣ. Θέλω ένα προγνωστικό.

 

«Ο ΠΑΣ είναι μία πολύ σοβαρή και καλοδουλεμένη ομάδα. Θα πρέπει να προσέξουμε πολύ τον Τόμας Ντε Βινσέντι, αφού ο παίκτης αυτός είναι το μυαλό του ΠΑΣ και να είμαστε όσο γίνεται πιο συγκεντρωμένοι. Προγνωστικά δεν μπορώ να κάνω. Πάντως αν παίξουμε όπως στη Λιβαδειά, θα πάμε πολύ καλά».

 

Θέλω να μου πεις τι γίνεται με το συμβόλαιό σου. Κάθε καλοκαίρι ακούγεται ότι θα πάρεις μεταγραφή σε άλλη ομάδα, ωστόσο φέτος είναι η πέμπτη σου χρονιά στα Πηγάδια.

 

«Το συμβόλαιό μου λήγει το Δεκέμβριο του 2014 και μέχρι τότε είμαι συγκεντρωμένος στη Ξάνθη. Κάθε καλοκαίρι όπως είπες ακούγονται διάφορα για μένα, ωστόσο σε επίσημο επίπεδο δεν έχει γίνει ποτέ τίποτα. Από τις εφημερίδες μαθαίνω ότι φεύγω!»

 

Είσαι στην ομάδα από το 2008. Τι διαφορές παρατηρείς τότε με τώρα στην ομάδα αλλά και γενικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

«Πλέον βλέπουμε λόγω της οικονομικής κρίσης να αγωνίζονται πολλοί Έλληνες και νεαροί παίκτες, που όταν πρωτοήρθα στην Ελλάδα κυριαρχούσαν οι ξένοι. Οι έμπειροι ποδοσφαιριστές δεν είναι τόσοι πολλοί στις ομάδες και βλέπεις πως έχει αλλάξει και το στυλ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πλέον τα ματς βασίζονται περισσότερο στην ταχύτητα και τη δύναμη, ενώ και οι φίλαθλοι έχουν απομακρυνθεί». 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button