Νέοι από δεκατρείς συνολικά χώρες στην Κομοτηνή στο πλαίσιο υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων

Η εθελοντική ομάδα του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής ,θα υλοποιήσει μεταξύ 23 Νοεμβρίου με 3 Δεκεμβρίου 2013 ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής νέων (Youth in Action Programme) στην Κομοτηνή.

Η εθελοντική ομάδα του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής ,θα υλοποιήσει μεταξύ 23 Νοεμβρίου με 3 Δεκεμβρίου 2013 ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής νέων (Youth in Action Programme) στην Κομοτηνή. Το πρόγραμμα ονομάζεται «Our job is on fire» και στόχο έχει τη δημιουργία μιας κοινωνικής διαφήμισης, ώστε να ευαισθητοποιήσει τους Ευρωπαίους για το ακανθώδες ζήτημα που πλήττει την κοινωνία μας, την ανεργία των νέων.

Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν 30 νέοι από  6 Ευρωπαϊκές χώρες, την Δανία, την Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ρουμανία και την Ελλάδα.

Να σημειώσουμε ότι έχουν ξεκινήσει ήδη και θα ολοκληρωθούν στις 23 Νοεμβρίου οι εργασίες στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής νέων με τίτλο: «Παιχνίδια ισχύος-Διεθνές σχέδιο κατάρτισης για την Ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών, την Ευρωπαϊκή ιθαγένεια και την ειρηνική διαχείριση των κοινωνικών συγκρούσεων».

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 36 Νέοι από 8 Ευρωπαϊκές χώρες, την Ελλάδα, Τουρκία, Αρμενία, Ουκρανία, Σουηδία, Λετονία, Ισραήλ και Παλαιστίνη.

Για την πληρέστερη ενημέρωση σχετικά με την υλοποίηση των δύο αυτών προγραμμάτων, θα δοθεί συνέντευξη τύπου από την υπεύθυνη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής Λουίζα Σαλτσίδου, καθώς και από τους συντονιστές και συμμετέχοντες Χρύσα Ζηρίδου, Θεόδωρο Καραζαρίφη και Αργύρη Χούλια, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 12:00  στα γραφεία του Κέντρου Ευρωπαϊκής ΠληροφόρησηςEurope Direct Κομοτηνής (Ν.Τσανακλή 15)

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button