Εκδήλωση με θέμα την κοινωνική οικονομία

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Ξάνθης διοργανώνουν το Σάββατο 23 Νοεμβρίου   εκδήλωση με θέμα την κοινωνική οικονομία. Στην εκδήλωση θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της Σοφίας Παπαχρήστου «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ» όπου παρουσιάζονται παραδείγματα από κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη και την Ελλάδα, αναδεικνύοντας τον τρόπο λειτουργίας της κοινωνικής οικονομίας, τα κατορθώματά της και τη διάδοσή της σε πολλές χώρες. Το ντοκιμαντέρ προβάλλει τα οφέλη και τις διεξόδους που η κοινωνική οικονομία και οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις προτείνουν.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Ξάνθης διοργανώνουν το Σάββατο 23 Νοεμβρίου   εκδήλωση με θέμα την κοινωνική οικονομία. Στην εκδήλωση θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της Σοφίας Παπαχρήστου «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ» όπου παρουσιάζονται παραδείγματα από κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη και την Ελλάδα, αναδεικνύοντας τον τρόπο λειτουργίας της κοινωνικής οικονομίας, τα κατορθώματά της και τη διάδοσή της σε πολλές χώρες. Το ντοκιμαντέρ προβάλλει τα οφέλη και τις διεξόδους που η κοινωνική οικονομία και οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις προτείνουν. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι  συνολικά 11.000.000 θέσεις εργασίας, το 10% των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και το 5,9% των εργαζομένων απασχολούνται στην κοινωνική οικονομία.

Με την ευκαιρία της προβολής της ταινίας, θα ακολουθήσει συζήτηση στην οποία συμμετέχουν με παρεμβάσεις τους  :

ο Θανάσης Μουσόπουλος, Πολιτισμός :Μέσο εξόδου από την κρίση

 ο Πασχαλίδης Γιώργος , κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα

η Κατερίνα Γεροστεργίου, δυνατότητες κοινωνικής οικονομίας στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Χρηστίδου Δέσποινα,  συντονίστρια των Οικολόγων Πράσινων ΑΜΘ.   Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο  (ΠΡΟΚΑΤ) της Πολυτεχνικής Ξάνθης. 

Επίσης την επομένη μέρα,  οι Οικολόγοι Πράσινοι σας προσκαλούν  στην πρώτη για φέτος  εθελοντική δράση αναδάσωσης  με τη μέθοδο της σποροφύτευσης .  Ελάτε  με τα τσαπάκια σας  για να καθαρίσουμε την περιοχή  και να  φυτέψουμε  βελανίδια . Την Κυριακή 24/11 και ώρα 11πμ στη  είσοδο του περιαστικού δάσους στα ανατολικά,   οδός  Κατσώνη και Έβρου, (στροφή προς Κιμμέρια).

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button