Περιφέρεια ΑΜΘ:Ο Προϋπολογισμός του 2014,το έργο για τα Τενάγη Φιλίππων και η κροκοδείλια συμπαράσταση στους κτηνοτρόφους!

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συνεδρίου  της  15/11/2013 η  παράταξή  μας έδωσε και πάλι τον οφειλόμενο αγώνα για την περιφέρεια ΑΜΘ, κόντρα στην αναποτελεσματικότητα της διοίκησης Γιαννακίδη. Έτσι:

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συνεδρίου  της  15/11/2013 η  παράταξή  μας έδωσε και πάλι τον οφειλόμενο αγώνα για την περιφέρεια ΑΜΘ, κόντρα στην αναποτελεσματικότητα της διοίκησης Γιαννακίδη. Έτσι:

1.Καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας γιατί είδαμε ένα προϋπολογισμό ασύνδετο, χωρίς αναπτυξιακό προσανατολισμό, χωρίς κοινωνική ευαισθησία, χωρίς ταυτότητα, που ξέχασε την φτώχεια, την ανεργία και την ανέχεια, ξένο προς τις ανάγκες της κοινωνίας μας, με κενά σε σημεία άκρως αναγκαία .

Επίσης γιατί αντιδρούμε στην  ανικανότητα της διοίκησης, που, στο μέσο της οικονομικής κρίσης, ενώ χρησιμοποιεί ως άλλοθι τον περιορισμό των πόρων του Προγράμματος Δημοσίων επενδύσεων (έργα εθνικών πόρων ΚΑΠ) , θα έχει αδιάθετα υπόλοιπα στο τέλος του 2013 περίπου 18.000.000 ευρώ, δηλαδή ακόμη περισσότερα από πέρυσι!

 Ψηφίσαμε μόνον τα κονδύλια που αφορούν ενισχύσεις  κοινωνικού χαραχτήρα, αντιμετώπισης  εκτάκτων αναγκών και ανελαστικών λειτουργικών αναγκών, γιατί  στηρίζουμε την κοινωνική συνοχή.

2. Καταψηφίσαμε το πρόγραμμα τεχνικών έργων γιατί το κατάρτισαν χωρίς διάλογο και αρνήθηκαν να συμπεριλάβουν τα νέα έργα, που προτείναμε.

Ενδεικτικά, ένα τέτοιο έργο που προτείναμε είναι η ένταξη της μελέτης αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινομένων στα Τενάγη Φιλίππων. Την μελέτη αυτή , ως «άμεση αντιμετώπιση» είχε δεσμευθεί ο κ. Γιαννακίδης  να την εντάξει  στο ΕΣΠΑ σχεδόν πριν ένα χρόνο. Έως τώρα δεν έγινε απολύτως τίποτε, χάθηκαν τρία χρόνια και η παραπομπή της (όπως δήλωσε)στην επόμενη προγραμματική περίοδο , δίνει χρονικό ορίζοντα υλοποίησης μετά από 6-7 χρόνια! Η μελέτη αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω των εξελίξεων που σχετίζονται με τον ΤΑP.

3.Καταγγείλαμε την ανικανότητα και την αδράνεια και τις πολιτικές ευθύνες στην επέκταση της ευλογιάς  των αιγοπροβάτων! Ακόμη και σήμερα τα μέτρα είναι διάτρητα! Ο κ. Γιανακίδης και οι γύρω του κρύβονται πίσω από τους υπαλλήλους, στους οποίους δεν έδωσαν τα μέσα και τις δυνατότητες να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα! Αντί να δοθούν για προληπτικές δαπάνες κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ, τώρα , μετά την καταστροφή στην κτηνοτροφία, θα πληρωθούν  ζημίες περί τα 2.000.000 ευρώ!  Ο κ. Γιαννακίδης, εκ των υστέρων, δηλώνει, κατά την προσφιλή τακτική του, την όψιμη κροκοδείλια συμπαράστασή του στους πληγέντες και αντί να απολογείται απέναντί τους, τους πρότεινε να τους μεταφέρει στον Υπουργό για να πετάξει αλλού τις ευθύνες του!

4. Τέλος προτείναμε και αποφασίσθηκε, ομόφωνα, να τιμηθεί ο εκλιπών (τ. Βουλευτής & Υπουργός) Ν. Μάρτης για την προσφορά του στην ανάπτυξη της περιοχής αλλά και για την μέγιστη εθνική προσφορά του στο Μακεδονικό ζήτημα ,να εκδοθεί ψήφισμα και να ονομασθεί τιμητικά η αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Καβάλας  «Αίθουσα Νικόλαου Μάρτη».

Ο  Γιώργος Παυλίδης δήλωσε: «Ούτε η προπαγάνδα, ούτε η συγκάλυψη της ανικανότητας, ούτε οι πολυτελείς φιέστες, ούτε η μετάθεση των ευθυνών,  ενώ η κοινωνία υποφέρει, μπορούν να κρύψουν την ευθύνη  της απερχόμενης διοίκησης Γιαννακίδη στον κατήφορο της  Περιφέρειας μας. Δυστυχώς το τίμημα το πληρώνουν και πάλι οι πολίτες.»

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button