Ελλάδα

Δικαίωση καταναλωτή για αντικατάσταση ελαττωματικού ηλιακού θερμοσίφωνα

Μετά από επιτυχημένη παρέμβαση της ΕΕΚΕ, καταναλωτής – δικαιούχος επιταγής (voucher) στο πλαίσιο Προγράμματος «ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ-ΑΛΛΑΖΩ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δικαιώθηκε στη διαφορά του με μεγάλη αλυσίδα ηλεκτρονικών συσκευών από την οποία είχε αγοράσει ηλιακό θερμοσίφωνα.

Συγκεκριμένα, παρά το ότι προχώρησε, μετά από υπόδειξη του καταστήματος, στην κατασκευή ειδικής βάσης με δικά του έξοδα, παρά το ότι η εταιρεία απεγκατέστησε τον παλιό ηλιακό ένα μήνα μετά την παραγγελία, χωρίς να έχει παραδώσει τον καινούργιο (με αποτέλεσμα ο καταναλωτής, που αντιμετώπιζε προβλήμα υγείας, να μείνει χωρίς ζεστό νερό), εν τούτοις αυτή όχι μόνο δεν ήταν συνεπής στους χρόνους παράδοσης αλλά αξίωσε και την καταβολή επιπλέον χρηματικού ποσού για τη χρήση τηλεσκοπικού και όχι απλού γερανού για την τοποθέτηση! Όλο δε αυτό το χρονικό διάστημα, μέχρι την υποβολή της καταγγελίας από την ΕΕΚΕ, ο καταναλωτής καλούσε επανειλημμένα τους εκπροσώπους της εταιρείας, χωρίς όμως να εισακούεται.

Η νομική υπηρεσία της ΕΕΚΕ, στηριζόμενη στις διατάξεις του Ν. 2251/1994 σχετικά με τις υποχρεώσεις του εμπόρου για τον χρόνο παράδοσης και τον Αστικό Κώδικα, σε συνδυασμό με τους όρους του Προγράμματος «ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ – ΑΛΛΑΖΩ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ»,  ζήτησε από την αλυσίδα, να προβεί τόσο στην άμεση παράδοση της παραγγελίας όσο και στην εγκατάσταση του νέου ηλιακού θερμοσίφωνα κατά τα συμφωνηθέντα με βάση την αρχική παραγγελία, σε διαφορετική περίπτωση, να προχωρήσει στην ακύρωση της παραγγελίας και αποδέσμευση της επιταγής (voucher) προκείμενου να χρησιμοποιηθεί για την αγορά ενός διαφορετικού ηλιακού θερμοσίφωνα ο οποίος θα έχει τουλάχιστον την ίδια αξία και τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με αυτόν της αρχικής παραγγελίας.

Σε ελάχιστες ημέρες μετά τη λήψη του αιτήματός μας, η αλυσίδα ηλεκτρικών συσκευών παρέδωσε και τοποθέτησε τον ηλιακό θερμοσίφωνα με τη χρήση τηλεσκοπικού γερανού, χωρίς καμία απολύτως περαιτέρω χρέωση του καταναλωτή.

Μπορείτε πάντα να επικοινωνείτε με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, υποβάλλοντας ερωτήματα, αναφορές ή καταγγελίες, στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας:

On line φόρμα υποβολής καταγγελίας: https://eeke.gr/epikinonia/kataggelies/

e-mail: info@eeke.gr

Τel :210-8817730

Web: www.eeke.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button