Έξι επιχειρήσεις της ΕΕΤΤ για διακοπή παράνομων εκπομπών στην Περιφέρεια

Η ΕΕΤΤ, κατά το τελευταίο τρίμηνο και σε συνεργασία με τις αρμόδιες διωκτικές αρχές, προχώρησε σε έξι επιχειρήσεις για τον τερματισμό παράνομων εκπομπών σε Ξάνθη, Καβάλα, Μαγνησία και Αιτωλοακαρνανία, καθώς και επικίνδυνης παρεμβολής στη μοναδική συχνότητα του Κρατικού Αερολιμένα Κοζάνης μετά από καταγγελία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Η ΕΕΤΤ, κατά το τελευταίο τρίμηνο και σε συνεργασία με τις αρμόδιες διωκτικές αρχές, προχώρησε σε έξι επιχειρήσεις για τον τερματισμό παράνομων εκπομπών σε Ξάνθη, Καβάλα, Μαγνησία και Αιτωλοακαρνανία, καθώς και επικίνδυνης παρεμβολής στη μοναδική συχνότητα του Κρατικού Αερολιμένα Κοζάνης μετά από καταγγελία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Οι επιχειρήσεις αυτές και προπάντων η διακοπή παρεμβολής στη συχνότητα της ΥΠΑ αναδεικνύουν την 24ωρη επιχειρησιακή ετοιμότητα της ΕΕΤΤ για την εποπτεία και τον έλεγχο των ευαίσθητων ασύρματων δικτύων που σχετίζονται με την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη δημόσια ασφάλεια.

 

Ειδικότερα, η ΕΛ.ΑΣ., με τη συνδρομή τεχνικών πραγματογνωμόνων της ΕΕΤΤ από τα περιφερειακά της γραφεία σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα και παρουσία δικαστικού λειτουργού, διέκοψε τη λειτουργία και κατέσχεσε τον εξοπλισμό εκπομπής σε:

 

  • Δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς με διακριτικούς τίτλους «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ» και «UNDERGROUND», που εξέπεμπαν στις συχνότητες 89,3MHz και 100,3MHz αντίστοιχα, στην Ξάνθη, και έναν με το διακριτικό τίτλο «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΒΟΛΟΥ», που εξέπεμπε στους 104,6MHz κατόπιν διαβίβασης από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΣΡ) σχετικής καταγγελίας. 
  • Μία κεραία κινητής τηλεφωνίας στο Ν. Καβάλας κατόπιν δικαστικής απόφασης δήμευσης.
  • Ραδιοφωνικό σταθμό με το διακριτικό τίτλο «MUSIC LIFE», που εξέπεμπε στους 106,9MHz και προκαλούσε παρεμβολές στη συχνότητα της Κρατικού Αερολιμένα Κοζάνης.
  • Ψηφιακή εκπομπή τηλεοπτικού σήματος στο δίαυλο 54 του παρόχου με επωνυμία «Digital Union» στο κέντρο εκπομπής στα Ακαρνανικά Όρη. 

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button