Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων για το 22ο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο

Αγαπητά μας μέλη

 

Στην ηλιόλουστη γραφική Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης και σε μια ζεστή και συμπαθητική αίθουσα του Ξενοδοχείου SANTA HOTEL πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του 22ου Γνωμοδοτικού συμβουλίου της Π.Ο.Θ.Σ.

32 Σύλλογοι έδωσαν το παρόν στις εργασίες του που ξεκίνησαν στις 11,30 της 3ης Νοεμβρίου  με την παρουσίαση του   συλλόγου που είχε την ευθύνη από τον πρόεδρο του κ. Άγγελο Σιδηρόπουλο και ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Θερμαϊκού κ. Γιάννη Αλεξανδρή.

Αγαπητά μας μέλη

 

Στην ηλιόλουστη γραφική Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης και σε μια ζεστή και συμπαθητική αίθουσα του Ξενοδοχείου SANTA HOTEL πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του 22ου Γνωμοδοτικού συμβουλίου της Π.Ο.Θ.Σ.

32 Σύλλογοι έδωσαν το παρόν στις εργασίες του που ξεκίνησαν στις 11,30 της 3ης Νοεμβρίου  με την παρουσίαση του   συλλόγου που είχε την ευθύνη από τον πρόεδρο του κ. Άγγελο Σιδηρόπουλο και ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Θερμαϊκού κ. Γιάννη Αλεξανδρή.

Ευχαριστούμε θερμά  όσους συμμετείχαν στις εργασίες του 22ου Γνωμοδοτικού Συμβουλίου καθώς και το Δ.Σ. του τοπικού συλλόγου που είχε την ευθύνη για την υλοποίηση του.

 Οι εργασίες ξεκίνησαν με απόδοση φόρου τιμής στους εκλιπόντες φίλους και συνεργάτες  κ.κ. Χρήστο Κοζαρίδη και Δημήτριο Τσιρογιάννη με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη τους.

Ο Πρόεδρος κ. Ελευθέριος Θ.Χατζόπουλος επεσήμανε πως στο νέο Δ.Σ. που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 14,04,2013 και μετά τη συγκρότησή του σε σώμα και το οποίο λίγο -πολύ ανανεώθηκε ηλικιακά του δόθηκαν διάφορες ευκαιρίες για την προβολή της Π.Ο.Θ.Σ. μέσα από εκδηλώσεις που οργανώθηκαν, από την αντιμετώπιση προσκλήσεων και προκλήσεων, τις δημόσιες σχέσεις που ανέπτυξε, και τη συμμετοχή της σε διάφορες εκδηλώσεις.

Με σύνθημα πως όταν θέλεις ψάχνεις τρόπους για να δημιουργήσεις και να προβάλλεις αυτό που υπηρετείς, διαπιστώσαμε ότι η πορεία μας πέρασε μέσα από διάφορα στάδια όπως της απογοήτευσης, της φοβίας , της δημιουργίας και της ικανοποίησης.

.  Για να αποφύγουμε τα δύο πρώτα αντιληφθήκαμε ότι  πρέπει να τολμήσουμε, να προσπαθήσουμε και να έχουμε τις απαιτούμενες γνώσεις  για το χώρο που υπηρετούμε.. Ακόμη ότι πρέπει να αποβάλουμε την εσωστρέφεια και προπαντός το εγώ για να μπορέσουμε να δούμε το δάσος, και επιπλέον ότι επιβάλλετε η επικοινωνία και η αξιοποίηση με το έμψυχο υλικού που είναι εξειδικευμένο σε θέματα πολιτιστικά, πολιτικά, εθνικά και που πρόσκειται φίλα προς την Ομοσπονδία.

Με λίγα λόγια για να δημιουργήσουμε και να νιώσουμε το αίσθημα της ικανοποίησης πρέπει να σχεδιάσουμε, να προγραμματίσουμε ορθολογιστικά και να αξιοποιήσουμε τις ανάλογες πηγές που διαθέτουμε. Με αυτή τη σκέψη παροτρύνουμε και  τους συλλόγους μας μέλη να ενεργήσουν και αυτοί προς αυτή την κατεύθυνση.

Με πιο απλά λόγια πρέπει όλοι μας να γνωρίζουμε καλά το χώρο που υπηρετούμε, να συνεργαζόμαστε αξιοποιώντας τις γνωριμίες  μας, να μεθοδεύουμε, να προγραμματίζουμε, να οργανώνουμε και να παρουσιάζουμε πολιτιστικά δρώμενα που θα συνδυάζουν το τρίπτυχο της ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑΣ – ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ – ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ 

Έτσι οι σύλλογοι Θα μπορέσουν να γίνουν οι πλέον εποικοδομητικοί φορείς δημιουργώντας την πλέον διάφανη, την πλέον ευκρινή και την πλέον σαφή απάντηση στον κυκεώνα που επικρατεί στους κόλπους της σημερινής πολιτικής, πολιτιστικής  και οικονομικής πραγματικότητας αναγκάζοντας και υποχρεώνοντας την πολιτεία η οποία  εκμεταλλευόμενη  την οικονομική κρίση που διερχόμαστε και που την εκλαμβάνει ως άλλοθι επιδιώκοντας να παραμένει ανεπαρκής  τόσο  στον τομέα του κοινωνικού κράτους και προπαντός απλός θεατής ειδικά  στον λαϊκό πολιτισμό.

Στη συνέχεια η Γενική Γραμματέας κ. Θεοδώρα Κακούλη επιγραμματικά αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της περιόδου Απρίλιος – Οκτώβριος 2013  ενώ στη συνέχεια ο πρόεδρος της Π.Ο.Θ.Σ. στάθηκε σε ορισμένα από αυτά επισημαίνοντας τις προσπάθειες που έγιναν για την ολοκλήρωση  τους όπως :

1ον) Το 5ο Πανελλήνιο Πανθρακικό Αντάμωμα που έγινε στην Προσοτσανη Δράμας και για την επιτυχία που σημείωσε παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες της πρώτης ημέρας

2ον) στην εκδήλωση στη μνήμη της Σοφίας Βέμπο για τα 35 χρόνια από το θάνατό της, που έγινε στις Σέρρες σε συνεργασία με τον ΟΜΙΛΟ ΟΡΦΕΑΣ ΣΕΡΡΩΝ στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού θεάτρου Σερρών “ΑΣΤΕΡΙΑ”.και που άφησε άριστες εντυπώσεις.

3ον) Για τις ενέργειες του Δ.Σ. για την τοποθέτηση μνημείου στον κήπο των ηρώων της ιερής πόλης του Μεσολογγίου που εγκρίθηκε με την 327/2013απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

4ον) στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Π.Ο.Θ.Σ. που ανέπτυξε η κ. Γ.Γ.

Έγινε ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα και στη συνέχεια πήραν το λόγο  οι εκπρόσωποι των συλλόγων οι τοποθετήσεις των οποίων περιστράφηκαν  σε θέματα λειτουργίας της Ομοσπονδίας όπως:

– Να γίνονται ημερίδες με συλλόγους μέλη όμορων Νομών, με αναφορές στην ενδυματολογική εμφάνιση των χορευτικών τμημάτων, στο τρόπο  διδασκαλίας των χορών και να επιδιώκεται η συνεννόηση και η επικοινωνία μεταξύ των συλλόγων .

– Να γίνει προσπάθεια τα Παγκόσμια συνέδρια των Θρακών να διοργανώνονται από τις Ομοσπονδίες.

– Η 6η Απριλίου να εορτάζετε πανελλαδικά και η Θρακική Εστία Δράμας πρότεινε ο εορτασμός για το 2014 να γίνει στη Δράμα όπου υπάρχει και το μοναδικό πανελλαδικά μνημείο  για τη γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού μια και το 2014 συμπληρώνονται 100 χρόνια.

– Να σταλούν και πάλι επιστολές στους συλλόγους που οφείλουν συνδρομές και μάλιστα να εφαρμοστεί κούρεμα.

– Να επιδιωχθεί η επανέκδοση της εφημερίδας “.ΘΡΑΚΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ” έστω και σε ηλεκτρονική μορφή.

– Ο ρόλος της Π.Ο.Θ.Σ. να είναι συντονιστικός και όχι να οργανώνει εκδηλώσεις.

 Οι τοποθετήσεις αυτές βρίσκουν σύμφωνο και το Δ.Σ. της Π.Ο.Θ.Σ. το οποίο δεσμεύτηκε να επεξεργαστεί τις προτάσεις αυτές και να τις υλοποιήσει στο μέτρο των δυνατοτήτων του και ο κ. πρόεδρος επεσήμανε ότι όντως ο ρόλος της Π.Ο.Θ.Σ. είναι συντονιστικός αλλά έχει το δικαίωμα να οργανώνει εκδηλώσεις είτε από μόνη της είτε σε συνεργασία με διάφορους φορείς.

 

Το ευχάριστο είναι ότι,

– Αποφασίστηκε το 6ο Πανελλήνιο Πανθρακικό Αντάμωμα να γίνει στο Διδυμότειχο με οργανωτή τον τοπικό σύλλογο και μέλος “ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΤΕΙΧΗ”o πρόεδρος του οποίου ανέπτυξε τις θέσεις του συλλόγου του για την οργάνωση του και το 23ο Γνωμοδοτικό συμβούλιο  στο Λάκκωμα της Χαλκιδικής σε συνεργασία με το σύλλογο μέλος “Ο ΑΓΙΟΣ ΜΟΔΕΣΤΟΣ”

Αγαπητά μας μέλη  με την σκέψη ότι το 22ο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο ήταν άκρως εποικοδομητικό και πέρασε στην ιστορία αφήνοντας τις δικές του εντυπώσεις, τη δική του εικόνα και προπαντός τη βεβαιότητα ότι υπάρχει γόνιμο έδαφος για την υλοποίηση των προτάσεων που έγιναν να σας ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά για τη συμμετοχή σας καθώς και το Σύλλογο Προσφύγων Ανατολικής Θράκης, Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης για την άρτια οργάνωσή του στον οποίο και επιδόθηκε αναμνηστική πλακέτα.

Οι εργασίες έκλεισαν με γεύμα στο  κέντρο “ΑΝΕΜΟΣ” στην παραλία της Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης

 

 

 Για το Δ.Σ. της

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

         Ο Πρόεδρος                               Η Γεν. Γραμματέας

Ελευθέριος Θ. Χατζόπουλος          Θεοδώρα Κακούλη

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button