Όλοι στον αγώνα – ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ Αυτό είναι πατριωτισμός – να μην πτωχεύσει ο λαός Όχι στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων

Δεν πέρασαν λίγες μέρες από την ψήφιση της μείωσης της ΕΓΣΣΕ και οι μεγαλοεργοδότες του Νομού ξεκίνησαν την υλοποίησή της.

Δεν πέρασαν λίγες μέρες από την ψήφιση της μείωσης της ΕΓΣΣΕ και οι μεγαλοεργοδότες του Νομού ξεκίνησαν την υλοποίησή της. Είχε προηγηθεί βέβαια σαν λαγός ο Σαράντης στη ΡΟΔΟΠΗ, αλλά κι αυτές τις μέρες σαν χιονοστιβάδα η μια μετά την άλλη οι μεγάλες επιχειρήσεις υλοποιούν τους νόμους που ψήφισαν οι πολιτικοί υπηρέτες της αστικής τάξης.

 Οι νέοι κάτω των 25 ετών στα Πλαστικά Θράκηςτου Χαλιωρή αμείβονται με 511 ευρώ μεικτά.

 Οι νεοπροσλαμβανόμενοι στην E VALUE της Cosmote με το νέο μειωμένο κατώτατο μισθό

 Σύσταση στην ΜΑΪΤΕΞτου Βένου, χωρίς ΓΣ και με υπογραφές σε λευκό χαρτί όπως στη ΡΟΔΟΠΗ, Ένωσης Προσώπων με εκπρόσωπο προϊστάμενο και μείωση των αποδοχών στο νέο κατώτατο μισθό.

Ÿ Μερική απασχόληση και μείωση μισθών στο ΚΑΖΙΝΟτου Πηλαδάκη

Ταυτόχρονα, στην υπό πτώχευση χαρτοποιία DIANA του Ζερίτη μετά την απόφαση των εργαζομένων να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, η εργοδοσία που τους έχει απλήρωτους από Δεκέμβρη προχώρησε σε λοκ άουτ την Πέμπτη,  στην Αλουμίλτου Μυλωνά ο χορός των απολύσεων καλά κρατεί, η ΣΕΚΑΠ οδεύει ή για κλείσιμο ή για ξεπούλημα ενώ έχουν μειωθεί οι μισθοί, στα LIDL απολυθήκαν 6 εργαζόμενοι, στα ΠΡΑΚΤΙΚΕΡμετά τις μαζικές απολύσεις του πρώτου διαστήματος προχωρήσανε σε βλαπτική μεταβολή των εργασιακών σχέσεων 9 εργαζομένων και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Σήμερα η εργατική τάξη αντιμετωπίζει την πιο σκληρή και συντονισμένη επίθεση σε βάρος της. Μειώνονται μισθοί και μεροκάματα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Οι νέοι εργαζόμενοι είναι τα μεγάλα θύματα. Καλούνται να κάνουν οικογένεια με 511 ευρώ μισθό μεικτά και 410 ευρώ καθαρά.

Τα επιδόματα άλλα καταργούνται και άλλα μειώνονται. Το επίδομα ανεργίας μειώνεται, τα εποχιακά επιδόματα επίσης μειώνονται. Συρρικνώνεται δραματικά η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μας αναγκάζουν να πληρώνουμε από την τσέπη μας για φάρμακα και παροχές υγείας.

Πάνω στο κουτσουρεμένο μισθό και μεροκάματο πέφτουν η φοροληστεία, τα χαράτσια, η πληρωμή κοινωνικών δαπανών λόγω του περιορισμού τους και της ιδιωτικοποίησης κοινωνικών υπηρεσιών.

Μεγάλη η ευθύνη των συμβιβασμένων ηγεσιών της ΓΣΕΕ, του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης και μιας σειράς σωματείων του νομού. Στην ετήσια Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης στις 21.3 την πρόταση της ΕΣΑΚ (παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ στο Ε.Κ.Ξ.) για απεργία στις 4 Απρίλη, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ την καταψήφισαν. Η λογική του κοινωνικού εταιρισμού, της αντίληψης πως εργάτης και αφεντικό είναι συνέταιροι είναι  το δηλητήριο που χρόνια διοχετεύανε στην εργατική τάξη.

Τέλος τα παιχνίδια με τη ζωή των εργατών. Ούτε χιλιοστό πίσω από τις Σ.Σ.Ε. σε εθνικό και κλαδικό επίπεδο. Σ.Σ.Ε με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.  Ούτε ένα ευρώ μείωση στους μισθούς και τα μεροκάματα.

Το δίκιο κρίνεται στους δρόμους, όχι στο συμβιβασμό,

την ηττοπάθεια και το προσκύνημα στους ισχυρούς.

èΤο δίλημμα ή υπογράφετε μείωση των μισθών ή καταργούνται οι συμβάσεις είναι ωμός εκβιασμός, γιατί στόχος του κεφαλαίου είναι να μετατρέψει τους εργάτες και τις εργάτριες σε σύγχρονους είλωτες.

èΗ ζωή ποτέ δεν πήγε μπροστά για την εργατική τάξη χωρίς σκληρούς αγώνες με την εργοδοσία, το κράτος και τους αστικούς νόμους που προστατεύουν τα συμφέροντα των καπιταλιστών.

èΣτον επίσης κυνικό εκβιασμό ή σκύβετε το κεφάλι ή κλείνουν τα εργοστάσια αντιτάσσουμε ότι χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά. Τα εργοστάσια τα κλείνουν οι καπιταλιστές. Αυτοί λεηλάτησαν και λεηλατούν τον πλούτο της χώρας, τους εργαζόμενους, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τον ιδρώτα του λαού. Αυτοί δημιουργούν κουφάρια και χρέη. Η εμπειρία στο Νομό μας το αποδεικνύει. Δεν είναι οι αγώνες που ευθύνονται σε DIANA – Aλουμίλ και μια σειρά χώρους, δεν είναι οι αγώνες που οδήγησαν Χατζηιωάννου και Μιχαηλίδη σε Βουλγαρία, επιδοτούμενους κιόλας.

 

Δεν είναι η μοίρα της εργατικής τάξης, η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση και η μόνιμη ανασφάλεια.

Είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών που εξασφαλίζουν κέρδη στο κεφάλαιο. Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών του ευρωμονόδρομου της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και σήμερα της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, που συνδικαλιστικές ηγεσίες, μεταξύ αυτών και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και του ΕΚΞ με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο στήριξαν.

Εργαζόμενε, εργαζόμενη έλα σε επαφή με το ΠΑΜΕ,

μην αποδέχεσαι τον ΜΕΣΑΙΩΝΑ για σένα και τα παιδιά σου,

οργανώσου σε κάθε χώρο για να μην περάσουν στην πράξη τα βάρβαρα μέτρα τους.

 

ΠΑΜΕ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button