Ευχαριστήριο Β’ Επταημέρου Αιμοδοσίας 2013

Ένα ακόμη Επταήμερο Αιμοδοσίας σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» των Αθηνών ολοκληρώθηκε το Σάββατο 26 Οκτωβρίου με αρκετά μεγάλη επιτυχία κάτι που είναι σύνηθες και με αναμενόμενα αποτελέσματα τόσο για τους Ξανθιώτες εθελοντές όσο για το σύλλογο της «ΑΓΑΠΗΣ».Το διοικητικό συμβούλιο ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στην επιτυχή κατάληξη. Τονίζουμε ότι το Επταήμερο αιμοδοσίας του Οκτωβρίου είναι πλέον πάντα αφιερωμένο στη μνήμη της αγαπημένης μας κ.

Ένα ακόμη Επταήμερο Αιμοδοσίας σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» των Αθηνών ολοκληρώθηκε το Σάββατο 26 Οκτωβρίου με αρκετά μεγάλη επιτυχία κάτι που είναι σύνηθες και με αναμενόμενα αποτελέσματα τόσο για τους Ξανθιώτες εθελοντές όσο για το σύλλογο της «ΑΓΑΠΗΣ».Το διοικητικό συμβούλιο ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στην επιτυχή κατάληξη. Τονίζουμε ότι το Επταήμερο αιμοδοσίας του Οκτωβρίου είναι πλέον πάντα αφιερωμένο στη μνήμη της αγαπημένης μας κ. Βασιλικής (Κούλα) Ψωμά, συμπληρώνοντας δύο έτη από την «μετοίκησή» της.

           Σημειώνουμε ότι συλλέχτηκαν αίματα που απευθύνονται για να ανακουφιστούν  παιδάκια με δύσκολες ασθένειες από ολόκληρη τη χώρα ηλικίας από λίγων ημερών έως και 14 ετώνκαι νοσηλεύονται στο παραπάνω νοσοκομείο. Τα αίματα που «μαζεύτηκαν» είναι αίματα αγάπης και αίματα που όπως έχουμε τονίσει και πει πολλές φορές δε μπορούν να συλλέξουν τα τοπικά νοσοκομεία Ξάνθης και Καβάλας λόγω χρόνιας έλλειψης προσωπικού στα τμήματα αιμοδοσίας.

           Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον συνδιοργανωτή των εκδηλώσεών μας την Περιφέρεια Α.Μ.Θ., και ειδικότερα τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Φώτη Καραλίδη και τους συνεργάτες του, που συνεχίζουν ποικοιλοτρόπως να συνδράμουν στην προσπάθεια του συλλόγου μας. Τις ευχαριστίες μας στου εθελοντές ιατρούς του συλλόγου, χωρίς τους οποίους δε θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε τις αιμοδοσίες αυτές αφού η έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομεία, μας αναγκάζουν πλέον αν θέλουμε να προσφέρουμε το αίμα μας να φροντίζουμε να έχουμε και τους δικούς μας ιατρούς! Ελπίζουμε τις επόμενες φορές να μη χρειαστεί να φέρουμε και τα δικά μας «υλικά, αναλώσιμα, διάφορα αντιδραστήρια κλπ»! Αυτό το ανάλγητο κοινωνικά κράτος δε θα μπορέσει ποτέ τελικά να διαχειριστεί υποθέσεις δημοσίας υγείας και συμφέροντος…;. Ευχαριστούμε λοιπόν και δημοσίως τους Βασίλειο Αβραμίδη, Δημήτριο Αδαμίδη, Μαρία Καραλευθέρη, Βασίλειο Παπαδόπουλο, Δημήτριο Πετρίδη και Γεώργιο Στογιώργη.

         Σε ένα επταήμερο που έχει καθιερωθεί εδώ και επτά έτη έχουμε συνεχώς και νέες συμμετοχές και συνεργασίες. Έτσι αυτή τη βδομάδα συμμετείχαν για πρώτη φορά και δημιούργησαν εθελοντική ομάδα τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων, οι ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΟΙ, οι ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ, ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΑΝΘΗΣ, ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Ο ΠΗΓΑΣΟΣ» και πλαισιώσανε τις ήδη υπάρχουσες ομάδες των ΒΑΤΡΑΧΩΝ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ, της ΓΕΦΥΡΑΣ και των ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ, ενώ επέστρεψαν στις αιμοδοσίες και τα μέλη του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Ξάνθης αφού πλέον άνοιξε και το δημοτικό κολυμβητήριο. Επίσης χαιρετίζουμε τις νέες εθελοντικές ομάδες του δημοτικού διαμερίσματος ΠΗΓΩΝ του Δήμου Χρυσουπόλεως όπως και του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Χρυσουπόλεως.      

           Τις ευχαριστίες μας στις εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού του τμήματος νοσηλευτικής για τη συμπαράστασή τους στις κατά τόπους αιμοδοσίες.

            Τις ευχαριστίες μας στη Γηροκομείο Ξάνθης για την φροντίδα εστίασης του προσωπικού της αιμοδοσίας.

           Τις ευχαριστίες μας στα Μ.Μ.Ε. για τη συνεχή ενημέρωση και παρότρυνση των συμπολιτών μας να συμμετέχουν στις δράσεις της «αγάπης».

          Τις ευχαριστίες μας στο Δ’ΣΣ για τη συνεχή συμπαράστασή του και για τη διάθεση της αίθουσας της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης.

           Συνολικά προσέφεραν το αίμα τους 502 συμπολίτες από τους οποίους οι  369 ήταν άντρες και οι 133 γυναίκες. Οι νέοι άνθρωποι από 17 έως 30 ετών ήταν συνολικά 147 (ποσοστό 29,28% επί συνόλου!). Ενώ προστέθηκαν στην οικογένεια της «αγάπης» 108 νέα μέλη (ποσοστό 21,51% επί συνόλου).

         Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τις οργανωμένες αιμοδοσίες για τα τέλη του Νοεμβρίου όπου από τις 25 έως τις 29 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι αιμοδοσίες με τον τίτλο «Η εκπαίδευση προσφέρει το αίμα της» όπου θα κληθούν για μια ακόμη φορά κυρίως οι μαθητές της τρίτης τάξης των Λυκείων, οι καθηγητές και οι γονείς τους της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης, να «δώσουν» εξετάσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, ζωής και εθελοντισμού. Αίμα δίνουν αυτοί που νοιάζονται σε αυτούς που το χρειάζονται και στην μικρή μας Ξάνθη συνεχίζουμε να έχουμε μεγάλα αποθέματα «αγάπης».

                                                                Για το Δ.Σ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button