Περιφέρεια ΑΜΘ. Τελευταίοι και στα μεγάλα έργα στη Χώρα!!!! : Ο κατήφορος συνεχίζεται.

Δόθηκε στη δημοσιότητα κατάλογος με τα προγραμματισμένα μεγάλα έργα στη Χώρα, για την επόμενη δεκαετία. Δείχνει τις κερδισμένες και  τις χαμένες περιφέρειες. Δυστυχώς είμαστε και πάλι στους χαμένους!

Δόθηκε στη δημοσιότητα κατάλογος με τα προγραμματισμένα μεγάλα έργα στη Χώρα, για την επόμενη δεκαετία. Δείχνει τις κερδισμένες και  τις χαμένες περιφέρειες. Δυστυχώς είμαστε και πάλι στους χαμένους! Η Περιφέρεια μας με μόλις 3 έργα, που και αυτά «σέρνονται» επί πολλά χρόνια, είναι η τελευταία από την χερσαία Ελλάδα, την στιγμή που, γειτονικές περιφέρειες, όπως  η  Κεντρική Μακεδονία έχει να επιδείξει 28 έργα(!!!) και η πολύ μικρότερη Δυτική Μακεδονία 7 έργα. (πατήστε εδώ ή εδώ  και για τον κατάλογο των έργων έως το 2025 εδώ)

       Γνωρίζαμε ότι τα μεγάλα έργα στην Περιφέρεια σέρνονται σε όλη την θητεία Γιαννακίδη και τους προειδοποιήσαμε. Τώρα διαπιστώνουμε ότι,

  • Η ολοκλήρωση του λιμένα Καβάλας,
  • Η ολοκλήρωση του λιμένα  Αλεξανδρούπολης,
  • Ο περιφερειακός της Καβάλας,
  • Ο μεγάλος περιφερειακός της Αλεξανδρούπολης ,
  • Το περιβαλλοντικό αρδευτικό της πεδιάδας Ξάνθης,
  • Ο αυτοκινητόδρομος δρόμος Καβάλας –Δράμας,
  • Ο δρόμος Δράμας – Αμφίπολης – Εγνατίας,
  • Το χιονοδρομικό του Φαλακρού,
  • Το Νοσοκομείο Κομοτηνής,
  • Τα αντιπλημμυρικά στα Τενάγη,
  • Η αντιπλημμυρική προστασία στο Έβρο και άλλα
    δεν συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο.

       Προχθές στην Καβάλα «μοίραζαν» μεγάλα έργα ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ. Μας χόρτασαν με παραμύθι.Το είπαμε και επιβεβαιωνόμαστε ότι, σχεδόν τίποτε, δεν ισχύει απ’ αυτά. Δυστυχώς συνεχώς μας εμπαίζουν σαν κοινωνία!

           Ο Γιώργος Παυλίδης, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ, δήλωσε:

«Αισθανόμαστε λύπη για όσα συμβαίνουν.Δεν μπορούν! Πριν λίγες μέρες αποδείχθηκε ότι τα επιπλέον 225 εκατομμύρια ευρώ ,που διαφήμιζαν για το ΕΣΠΑ, δεν υπάρχουν. Τώρα δημοσιοποιήθηκε ότι είμαστε τελευταίοι και στα μεγάλα έργα!! Την στιγμή που οι άλλοι κάνουν «πάρτι» με τα δισεκατομμύρια ευρώ των μεγάλων έργων, επιπλέον του περιφερειακού τους ΕΣΠΑ, εμείς-  ως περιφέρεια- παραμένουμε απαθείς θεατές. Τελευταίοι παντού, στην αντιμετώπιση των κουνουπιών, στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ, στο εισόδημα των πολιτών… Οι αποτυχίες αυτές, όλα αυτά έχουν  όνομα, της απερχόμενης διοίκησης Γιαννακίδη και των γύρω απ’ αυτήν.

Δεν δουλεύουν και ζημιώνουν τον τόπο μας. Μας αφήνουν πίσω, καθαρά πίσω. Χάνουμε τεράστιους πόρους που δικαιούμαστε. Δεν είναι απλώς αποτυχίες αλλά υποθήκευση του μέλλοντός μας, ως κοινωνίας, σε μια περίοδο κρίσης, ανεργίας, φτώχειας και ανέχειας! Θα χρειασθεί σκληρή δουλειά, καθαρό σχέδιο και όραμα, για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Καλούμε την Κυβέρνηση να προστατεύσει την περιοχή, καλύπτοντας τα ελλείμματα της περιφέρειάς μας. »

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button