ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΣΕΙΣ

Αγαπητοί κ. υπουργοί και  βουλευτές  αυτής της κυβέρνησης,  δεν δικαιούσθε να μας εκπροσωπείτε. Eκτός της σωρείας των μέχρι τώρα ανεύθυνων και ερασιτεχνικών ενεργειών και  χειρισμών σας, ήρθε να προστεθεί και η τελευταία χωρίς αιδώ ενέργειά σας.

Αγαπητοί κ. υπουργοί και  βουλευτές  αυτής της κυβέρνησης,  δεν δικαιούσθε να μας εκπροσωπείτε. Eκτός της σωρείας των μέχρι τώρα ανεύθυνων και ερασιτεχνικών ενεργειών και  χειρισμών σας, ήρθε να προστεθεί και η τελευταία χωρίς αιδώ ενέργειά σας. Συγκεκριμένα ενώ προβλέψατε στο πρόσφατο νομοσχέδιο της απόλυσης εκπαιδευτικών (διαθεσιμότητα) να μην απολυθούν  οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί  που έχουν μεταπτυχιακά  και διδακτορικό, υπαναχωρήσατε σε 2 μόνο ημέρες απροκάλυπτα πιεζόμενοι όπως ισχυρίζεστε από τις απειλές της τρόικας για την αποκομιδή της περιβόητης δόσης. Εάν δεν μπορούσατε να στηρίξετε αυτή την επιλογή σας μέχρι τέλους δεν έπρεπε  να την βάλετε στο νομοσχέδιο. Έχετε χάσει την αξιοπρέπεια σας.  Δεν  μπορείτε να  ευτελίζετε έναν λαό με  αυτόν τον τρόπο. Είστε εκπρόσωποι ενός λαού.  Δεν είστε το Δ. Σ. ενός σωματείου η μιας μη κυβερνητικής  οργάνωσης  που περιμένει μια κάποια επιχορήγηση  η ένα  οποιοδήποτε δάνειο  και δέχεται να βάζει τους όρους  ο δωρητής των χρημάτων. Δηλαδή η κυβέρνηση ενός λαού δεν έχει το δικαίωμα να κρατήσει  240  εργαζόμενους  οι οποίοι πληρούν κάποιες προυποθέσεις που τίθενται όπως το ότι είναι κάτοχοι  μεταπτυχιακών και διδακτορικών? Έχετε προσβάλει την αξιοπρέπεια ενός λαού. Δεν εκπροσωπείτε επαναλαμβάνω έναν σύλλογο, εκπροσωπείτε τους πολίτες μιας χώρας, έναν ολόκληρο λαό,  ανθρώπους οι οποίοι εργάστηκαν και μόχθησαν χρόνια για να αποκτήσουν αυτή την παιδεία, την μόρφωση και τους συγκεκριμένους τίτλους σπουδών καθώς και όλους τους γονείς αυτών που δούλευαν με αξιοπρέπεια έντιμα  είκοσι ώρες το εικοσιτετράωρο  τριακόσιες  εξήντα πέντε  ημέρες τον  χρόνο για να σπουδάσουν τα παιδιά τους  για να τα μορφώσουν  και για να αλλάξουν την ζωή τους. Οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας  είναι  αυτοί οι άνθρωποι, που με μια αυλακιά  χωράφι και με δουλειά μέρα –νύχτα  κατόρθωσαν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, να τα σπουδάσουν  και να καλυτερεύσουν την ζωή  τους.  Δεν είναι οι πολίτες αυτής της χώρας κλέφτες και τεμπέληδες, όπως υπαινίσσονται κάποιοι ξένοι προς εμάς. Τι γνωρίζει ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, Ολλανδός  Γερούν Ντάισελμπλουμ, από τον αγώνα   ζωής και επιβίωσης  που  έκαναν οι  γονείς και  οι παππούδες μας? Δεν έχουμε απαίτηση αυτός να γνωρίζει, αλλά εσείς?

Δεν έχετε το δικαίωμα  να  μας εκπροσωπείτε. Δεν μπορεί, σε αυτή τη χώρα θα υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που θα μπορούν να  εκπροσωπούν τους πολίτες της.

Και εσείς κ. βουλευτές  την μια ψηφίζετε  να εξαιρεθούν οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί και σε λιγότερο από  σαράντα οκτώ ώρες ψηφίζετε  να απολυθούν. Έχετε χάσει την αξιοπρέπεια σας. Κανένας από εσάς δεν είχε το σθένος να  καταψηφίσει? Αυτός  ο λαός  έχει αξιοπρέπεια. Την  αξιοπρέπεια  την έχουμε  μεγαλύτερη ανάγκη από τα λεφτά. Δ εν υπάρχουν λόγια να περιγράψει  κανείς τι συμβαίνει στην χώρα.

Και ποιοι  είναι αυτοί οι κύριοι που καθορίζουν τα πάντα σε αυτή τη χώρα?  Και ποιοι είναι αυτοί που κάνουν ακριβώς ότι τους ζητήσουν  να κάνουν?

Σίγουρο είναι ότι δεν μπορούν να εκπροσωπούν  αυτόν τον λαό. Αυτός ο λαός έχει ιστορία, έχει αξιοπρέπεια  και δεν δικαιούται  τέτοια συμπεριφορά. Σαν πολίτης  περιμένω αυτούς τους βουλευτές  που θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα ορθώσουν το ανάστημα τους και θα πουν «ως εδώ». Αλλά  και από όλους μας  που θα σταθούμε  απέναντι στον ευτελισμό και θα τους πούμε  «ως εδώ». Ως εδώ, ήρθε η ώρα  να μας εκπροσωπήσουν άνθρωποι που θα σέβονται τον ιδρώτα  και την ιστορία  αυτού του λαού. Ποιος  άνθρωπος  έχοντας  απλή λογική  και αξιοπρέπεια  δεν θα όρθωνε  το ανάστημα του μπροστά στον ευτελισμό.  Εσείς ποιον  υπηρετείτε  και ποιους  εξυπηρετείτε?

 

 

ΕΥΘΥΜΙΟΣ  ΣΚΟΥΠΡΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ    

Σχετικά Άρθρα

Back to top button