Τα ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΗΓΑΣΟΥ

Στο βάθρο στη Φλώρινα  Ξένια Ρωμανίδου και Κατερίνα Τουρκοχωρίτη.

 

Μεγάλες αγωνιστικές επιτυχίες για τα κορίτσια του ΠΗΓΑΣΟΥ, καθώς η Ξένια Ρωμανίδου και  Κατερίνα Τουρκοχωρίτηανέβηκαν μαζί και πανηγύρισαν στο βάθρο των απονομών την 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Στο βάθρο στη Φλώρινα  Ξένια Ρωμανίδου και Κατερίνα Τουρκοχωρίτη.

 

Μεγάλες αγωνιστικές επιτυχίες για τα κορίτσια του ΠΗΓΑΣΟΥ, καθώς η Ξένια Ρωμανίδου και  Κατερίνα Τουρκοχωρίτηανέβηκαν μαζί και πανηγύρισαν στο βάθρο των απονομών την 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Οι Ξανθιώτισσες αθλήτριες έκαναν τη διαδρομή των 42 χλμ στη δεύτερη αγωνιστική ημέρα των ποδηλατικών αγώνων με τίτλο:   Drosopigi Race στα  πλαίσιο τετραήμερων εκδηλώσεων που διοργανώνουν φορείς της Τοπικής Κοινότητας Δροσοπηγής Φλώρινας.

 Στη διοργάνωση συμμετείχαν 73 ποδηλάτες από ολόκληρη τη χώρα,  οι οποίοι και χάρηκαν τον αγώνα και τις διαδρομές στο πιο εντυπωσιακό και δύσκολο Cross Country δρώμενο στην κατηγορία της ορειβατικής ποδηλασίας.

 

Μαζί με τον φτερωτό ΠΗΓΑΣΟ ….πετάει το γυναικείο τμήμα  !!

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγωνιστική σαιζόν κλείνει με θετικό αγωνιστικό απολογισμό για το γυναικείο ποδηλατικό τμήμα του ΠΗΓΑΣΟΥ, καθώς πολλές ήταν οι φορές που ανέβηκαν στο βάθρο απονομών σε ποικίλες αγωνιστικές εκδηλώσεις.  Όλα συνηγορούν ώστε να υπάρξει και συνέχεια στα άθλημα της γυναικείας ποδηλασίας τόσο στους αγώνες road όσο και στο ΜΤΒ. Εξάλλου εκτός του αξιόλογου έμψυχου δυναμικού, ο σύλλογος έχει στη διάθεσή του πλέον και κατάλληλους χώρους προετοιμασίας και προπόνησης, ύστερα από την παραχώρηση από τον δήμο Αβδήρων της περιοχής γύρω από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και των τμημάτων που υλοποιούνται.

 

 

Συνεχίζονται οι αγωνιστικές συμμετοχές !

 

Στους ποδηλατικούς αγώνες της Φλώρινας η Ξανθιώτικη αποστολή απαρτίζονταν από τους Ι. Σωτηρίου, Γ. Τσουλουχά, Ξ. Ρωμανίδου και Κ. Τουρκοχωρίτη. Στην υπόλοιπη αγωνιστική κίνηση να επισημάνουμε την συμμετοχή  αποστολής στους ποδηλατικούς αγώνες 1XTERRAGREECE στη λίμνη Πλαστήρα (βλ. ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του συλλόγου), ενώ ο επόμενος στόχος είναι οι αγώνες «Δρόμοι του κρασιού Δράμας» στη γειτονική μας πόλη. Πάντως το ΔΣ του ΠΗΓΑΣΟΥ εργάζεται πυρετωδώς για τους τοπικούς ποδηλατικούς αγώνες του Σεπτεμβρίου, στους οποίους αναμένεται να υπάρξει ρεκόρ συμμετοχών από όλη την Ελλάδα.

 

 

200  Ξανθιώτες ποδηλάτες ενώθηκαν με το ΚΕΘΕΑ !

 

Επιτυχία πέρα από κάθε προσδοκία χαρακτήρισαν οι υπεύθυνοι του ΠΗΓΑΣΟΥ τον παλμό και ιδιαίτερα την συμμετοχή των ποδηλατιστών στον από κοινού με το ΚΕΘΕΑ, εορτασμό της «Ημέρας κατά των ναρκωτικών». Στην εκδήλωση διανεμήθηκε ενημερωτικό και πληροφοριακό υλικό για τη δράση του ΚΕΘΕΑ, ενώ όλοι οι ποδηλάτες φόρεσαν φωσφορούχα γιλέκα με το μήνυμα : «Η ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ» που αντιπροσώπευε την προσπάθεια που γίνεται από τον φορέα.

Στην συνέχεια περισσότεροι από 200 ποδηλάτες πραγματοποίησαν έναν συμβολικό ποδηλατικό γύρο στην πόλη, δίνοντας σε όλους τους Ξανθιώτες διπλό μήνυμα :  να ξεφύγουν από κάθε είδους εξάρτηση και να ασχοληθούν με το ποδήλατο !!

 

«Ντού – Ντού – Ντού  ….Ποδήλατα παντού !

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι νυχτερινές ποδηλατο-βόλτες που γίνονται κάθε Τετάρτη (9.00) από τον ΠΗΓΑΣΟ έχουν την καθολική αποδοχή μικρών και μεγάλων φίλων του δημοφιλούς δίτροχου, που αγκαλιάζουν με μεγάλη συμμετοχή και αντίστοιχη ευχαρίστηση την νέα δραστηριότητα του συλλόγου.

Προς αυτή την κατεύθυνση το ΔΣ του ΠΗΓΑΣΟΥ αποφάσισε να συνεχίσει τις βραδινές ποδηλατο-πορείες καθ΄όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ σύντομα το «δρομολόγιο» θα επεκταθεί και σε άλλους συνοικισμούς της πόλης, με σκοπό τη διάδοση της δραστηριότητας και του ποδήλατου παντού. Εξάλλου οι ποδηλάτες χρησιμοποιούν στις βόλτες τους το κυρίαρχο σύνθημα :  «ΝΤΟΥ-ΝΤΟΥ-ΝΤΟΥ…ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΠΑΝΤΟΥ !!»

 

 

Στον νέο ποδηλατόδρομο Ξάνθης,   τα ποδηλατο-παιχνίδια του ΠΗΓΑΣΟΥ

 

Κλίνει τις εκδηλώσεις του ενημερωτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα το Αστικό – Παιδικό τμήμα του ΠΗΓΑΣΟΥ με δράση στο πάρκο έναντι του π.γηπέδου ΑΟΞ και τον χώρο του νέου ποδηλατοδρόμου στην οδό Βασ. Σοφίας. Σε συνεργασία με τον παιδότοπο «Πήτερ Παν» ο ΠΗΓΑΣΟΣ ετοιμάζει ένα απόγευμα δραστηριοτήτων κυκλοφοριακής αγωγής, ποδηλατο-παιχνιδιών, καθώς και διαδραστικών βιωματικών δράσεων, που σκοπό έχουν να μυήσουν στα «μυστικά» του ποδήλατου κυρίως τους μικρούς φίλους.

Εκτός των άλλων θα υπάρξουν ενημερωτικές συζητήσεις προς τα παιδιά αλλά και τους γονείς τους, ενώ θα γίνουν και «αγώνες βραδυπορίας, επιτάχυνσης και άλλων δεξιοτήτων» προκειμένου να δοθεί και ο αγωνιστικός χαρακτήρας του αθλήματος.  

Σχετικά Άρθρα

Back to top button