Αστυνομικά νέα

Σύλληψη αλλοδαπού διωκόμενου

με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

 

Συνελήφθη την Τρίτη τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, ο οποίος διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, από τις Δικαστικές Αρχές της Αυστρίας, για διακεκριμένες κλοπές.

Σύλληψη αλλοδαπού διωκόμενου

με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

 

Συνελήφθη την Τρίτη τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, ο οποίος διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, από τις Δικαστικές Αρχές της Αυστρίας, για διακεκριμένες κλοπές.

Συγκεκριμένα, ο 33χρονος, επιβαίνοντας σε λεωφορείο, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα μας και κατά το διαβατηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του έχει εκδοθεί το παραπάνω Ένταλμα Σύλληψης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θράκης.

 

Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια

οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης 4 διακινητές που προωθούσαν

στο εσωτερικό της χώρα μας 8 μη νόμιμους μετανάστες

Το όχημα που οδηγούσε ένας από τους διακινητές εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό  δύο μη νομίμων μεταναστών

 

Συνελήφθησαν την Κυριακή, το βράδυ, στην ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας, στα πλαίσια οργανωμένης επιχείρησης από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, τέσσερις (4) διακινητές, τρεις (3) αλλοδαποί, 2 υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 18 και 20 ετών, ένας 43χρονος υπήκοος Γεωργίας και ένας 29χρονος ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες. Τέσσερις (4) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Κίνας, δύο (2) υπήκοοι Ιράκ και δύο (2) υπήκοοι Ιράν.   

Στην αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, συνέδραμαν αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς, οι δύο υπήκοοι Ιράκ, οι οποίοι μετέφεραν τους οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες, με τη χρήση πλαστικής βάρκας, μέσω του ποταμού Έβρου, από την Τουρκία στην Ελλάδα, ο 43χρονος, ο οποίος τους επιβίβασε στη συνέχεια σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προκειμένου να τους προωθήσει στην ενδοχώρα και ο 29χρονος, ο οποίος ως οδηγός δίκυκλης μοτοσικλέτας μεγάλου κυβισμού, λειτουργούσε ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο 43χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών για την ακινητοποίηση του οχήματος και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο. Στην προσπάθεια του να διαφύγει, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν ελαφρά δύο (2) από τους διακινούμενους μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν:

·           Ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

·           Μία δίκυκλη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού

·           Το χρηματικό ποσό των 90 ευρώ

·           Δύο κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.

 

Σύλληψη ημεδαπού για πρόκληση

τροχαίου ατυχήματος με εγκατάλειψη

 

Συνελήφθη τη Δευτέρα το μεσημέρι, σε χωριό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλύρας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, 32χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου  σχηματίσθηκε δικογραφία για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος με εγκατάλειψη.   

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 32χρονο, διότι, το πρωί της ίδιας ημέρας, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, αφού συγκρούστηκε με ποδήλατο που οδηγούσε 11χρονος ημεδαπός και τον τραυμάτισε ελαφρά, στη συνέχεια τον εγκατάλειψε στον τόπο του ατυχήματος.       

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής.

 

Σύλληψη 49χρονης ημεδαπής για οφειλές προς το Δημόσιο

Σε βάρος της έχουν βεβαιωθεί χρέη, τα οποία ανέρχονται σε 68.176,72 ευρώ

 

Συνελήφθητην Τρίτη το πρωί, σε χωριό της Δράμας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας, 49χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια εταιρείας, για οφειλές προς το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, σε βάρος της δράστιδας, έχουν βεβαιωθεί χρέη που ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 68.176,72 ευρώ. 

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας.

 

Σύλληψη 48χρονου ημεδαπού για οφειλές προς το Δημόσιο

Σε βάρος του έχουν βεβαιωθεί χρέη, τα οποία ανέρχονται σε 146.759,36 ευρώ

 

Συνελήφθη τη Δευτέρα το πρωί, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 48χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του 48χρονου, ιδιοκτήτη εταιρείας, έχουν βεβαιωθεί χρέη που ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 146.759,36 ευρώ. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

 

Σύλληψη ημεδαπού

για απόπειρα ληστείας στην Καβάλα

 

Συνελήφθη τη Δευτέρα το μεσημέρι, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, 19χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας.

Συγκεκριμένα, ο 19χρονος, το ίδιο πρωί, με τη χρήση σωματικής βίας, προσπάθησε να αφαιρέσει την τσάντα 35χρονης ημεδαπής, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την πράξη του, καθόσον αυτή αντιστάθηκε και ακολούθως ο δράστης τράπηκε σε φυγή.

Υπήρχε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, με αποτέλεσμα, λίγη ώρα αργότερα, να εντοπιστεί και να συλληφθεί από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. 

Σημειώνεται ότι ο 19χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button