ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι εργαζόμενοι και μικροί επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενοι,

 

Η τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ),οι μεγαλέμποροι, οι πολυεθνικές και τα μονοπώλια σχεδιάζουν να καταργήσουν την Κυριακή αργία.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι εργαζόμενοι και μικροί επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενοι,

 

Η τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ),οι μεγαλέμποροι, οι πολυεθνικές και τα μονοπώλια σχεδιάζουν να καταργήσουν την Κυριακή αργία.

Η μεθόδευση για την κατάργησητης κυριακάτικης αργίας έρχεται κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο. Την μια λένε ότι για την πτώση του τζίρου φταίνε οι διαδηλώσεις και οι πορείες. Την άλλη ότι αν ανοίξουν τα μαγαζιά όλες τις Κυριακές θα υπάρχει περισσότερος χρόνος, περισσότερο χρήμα για να κινηθεί η αγορά, θα αυξηθούν τα κέρδη των καταστημάτων, θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας.

Στην ουσία κοροϊδεύουντους εργαζόμενους λέγοντας πως δεν έχουν χρόνο να ψωνίσουν, ξεχνώντας τους πανάθλιους μισθούς που έχουν διαμορφώσει στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα που δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά, την απλήρωτη εργασία που έχουν επιβάλλει, τα χαράτσια και την φοροληστεία.

Κοροϊδεύουν τους μικρέμπορους λέγοντας τους ότι αν δουλέψουν παραπάνω ώρες θα φύγουν οι καταναλωτές από τα πολυκαταστήματα και θα αυξηθεί δήθεν ο δικός τους τζίρος.

Επιδιώκουν μαζί με τη μερική απασχόληση,το ωρομίσθιο, το απελευθερωμένο ωράριο, τις ατελείωτες ώρες δουλειάς και τώρα την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους, να μεγαλώσει η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης πράγμα που θα έχει ολέθριες συνέπειες στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας.

Θέλουν να μονοπωλήσουνακόμα περισσότερο την αγορά. Θέλουν την οικονομική και φυσική εξόντωση εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων μικρών εμπόρων που αντικειμενικά δεν μπορούν να δουλεύουν 7 μέρες τη βδομάδα επί 12 ώρες την ημέρα, την βίαιη μεταφορά του τζίρου από τα μικρά μαγαζιά στα μεγάλα. Σίγουρη είναι ηαύξηση του κόστους λειτουργίας των μικρομάγαζων και το παραπέρα φόρτωμα με χρέη και υποχρεώσεις τους ήδη επιβαρυμένους μικρέμπορους.

Έχει μεγάλες ευθύνες το ΠΑΣΟΚκαι η ΝΔ. γιατί αποτέλεσμα των δικών τους πολιτικών επιλογών και νόμων που ψήφιζαν, είναι τα σημερινά ωράρια.

Έχει μεγάλες ευθύνες και ο ΣΥΝ /ΣΥΡΙΖΑπου έχει συμφωνήσει με τα απελευθερωμένα ωράρια.

Έχει μεγάλες ευθύνες η συνδικαλιστική πλειοψηφία τηςΟΙΥΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) γιατί έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους το 1997 μαζί με την εργοδοσία στην απελευθέρωση του ωραρίου που ανοίγει τον δρόμο στην εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και των 65 ωρών.

Έχει μεγάλες ευθύνεςη πλειοψηφία των ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ γιατί συμφωνούν με το άνοιγμα των καταστημάτων 4 ή 6 Κυριακές, ζητάνε διάλογο από μηδενική βάση, με την στάση της συνολικά διευκολύνουν την κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι και οι μικροι επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενοι στο εμπόριο έχουμε χρέος να σταματήσουμε την αντιλαική αυτή μεθόδευση.

           Καλούμε σε πλατιά κοινή σύσκεψη την,

 

 

         ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΝΗ στις 7:00 μ.μ

        ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΑΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button