Εκκλησιασμός σε Αδρανείς Ιερούς Ναούς του Ν. Ξάνθης

Σας πληροφορούμε ότι ,σύμφωνα με το σχετικό, το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ξάνθης,κατόπιν συνεργασίας με την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, ανακοινώνει  την πραγματοποίηση σποραδικού εκκλησιασμού για τους επιθυμούντες, στο διάστημα ΑΠΡΙΛΙΟΣ–ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ , σε Ιερούς Ναούς,που είναι διάσπαρτοι και κάποτε λειτουργούσαν στην Παραμεθόριο Περιοχή,κυρίως σε  απομακρυσμένα χωριά που στα περισσότερα διαβιούν κάτοικοι της Μουσουλμανικής Μειονότητας, όπου κάποτε έδρευαν και Στρ.

Σας πληροφορούμε ότι ,σύμφωνα με το σχετικό, το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ξάνθης,κατόπιν συνεργασίας με την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, ανακοινώνει  την πραγματοποίηση σποραδικού εκκλησιασμού για τους επιθυμούντες, στο διάστημα ΑΠΡΙΛΙΟΣ–ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ , σε Ιερούς Ναούς,που είναι διάσπαρτοι και κάποτε λειτουργούσαν στην Παραμεθόριο Περιοχή,κυρίως σε  απομακρυσμένα χωριά που στα περισσότερα διαβιούν κάτοικοι της Μουσουλμανικής Μειονότητας, όπου κάποτε έδρευαν και Στρ. Μονάδες ή Εθνικά Φυλάκια και εκκλησιάζονταν το προσωπικό τους. Η πλειονότητα των Στρ. Μονάδων από ετών σταδιακά αποσύρθηκε στο πλαίσιο αποφάσεων της Στρ. Υπηρεσίας.

 Η δραστηριότητα προγραμματίζεται και θα πραγματοποιείται 1 φορά ανά δίμηνο( ή και συχνότερα ) ,κατόπιν έγκαιρης εξασφάλισης επαρκών δηλώσεων συμμετοχής.

Το φετινό πρόγραμμα,  που ξεκίνησε με πολύ  μεγάλη συμμετοχή στον  εκκλησιασμό στις 7 Απρ.2013 στον Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου στον ΕΧΙΝΟ, που τοπικά και χρονικά επιλέχτηκε να συμπίπτει, με τον εορτασμό της επετείου της «Μάχης των Οχυρών 6-10 Απρ.1941», όπου συμμετείχαν και 3 λεωφορεία με αποστράτους (1 από Ξάνθη και 2  από Θεσσαλονίκη) , συνεχίζεται , όπως παρακάτω::

  • 3η   Μαΐου  Ακολουθία Μεγάλης Παρασκευής 

                      – 15: 30.   Στον  Ι. Ν. Άγιος Γεώργιος    ( στο Χωριό ΕΧΙΝΟΣ)

       –  15:30.   Στον   Ι. Ν. Αγίων Κυριακής & Κοσμά .  ( στο  Χωριό ΜΥΚΗ)

 

  • 4 Μαΐου. Ανάσταση  στον  Ι. Ν. Άγιο Γεώργιο  (στο Χωριό ΕΧΙΝΟΣ)

                    21:00. Στην  λειτουργία θα χοροστατήσει ο ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κκ Παντελεήμων.

 

  • 26  Μαΐου. Εκκλησιασμός στονΙ.Ν.Ιωακείμ και Άννης ( στις ΘΕΡΜΕΣ)

                                     09:30. Εκκλησιασμός όπου  θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κκ Παντελεήμων. ( Η δραστηριότητα αυτή θα πραγματοποιηθεί  ΜΟΝΟΝ εφόσον υπάρξουν επαρκείς  δηλώσεις συμμετοχής) .

 

Προσκαλούμε τα μέλη μας  και όσους κατοίκους  της Ξάνθης επιθυμούν , όπως και όλους  τους Συναδέλφους από όλη τη Χώρα,μέλη στους Συνδέσμους Τάξεων  και Συλλόγους Όπλων –Σωμάτων και λοιπούς Φορείς που συμμετέχουν, ιδιαίτερα από τη Β. Ελλάδα (λόγω εγγύτητας)  και σας παρακαλούμε να ενισχύσετε την προσπάθειά μας, με την διοργάνωση εκδρομών και πρόβλεψη στο πρόγραμμά σας επισκέψεων στην Ξάνθη ,όπως και εκκλησιασμού στους αδρανείς ναούς για την τόνωση του Θρησκευτικού, αλλά και του Εθνικού Φρονήματος των κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής.

 Το Παράρτημα, προσφέρεται,  για την παροχή πρόσθετων πληροφοριών και ρύθμιση όλων των αναγκαίων  χρονικών  και άλλων αναγκαίων λεπτομερειών, για την διευκόλυνση σας στην συμμετοχή / πραγματοποίηση της δραστηριότητας.   (κινητό :6937100910 και * 705416).

Επιπρόσθετα τα μέλη του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης , παρακαλούνται για  τη  δήλωση συμμετοχής τους , για τον Εκκλησιασμό της 26ης Μαΐου, στις ΘΕΡΜΕΣ(και την ομαδική συνεστίαση που θα επακολουθήσει  σε γειτονική ταβέρνα), μέχρι  και 20 Μαίου.’13.

Από το ΤΣ ΕΑΑΣ/ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΞΑΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button