Ξεσήκωσαν την Ξάνθη, οι ποδηλάτες με τις σφυρίχτρες !!

Έναν εντυπωσιακό τρόπο βρήκαν οι ποδηλάτες του ΠΗΓΑΣΟΥ να ξεσηκώσουν τους θαμώνες και επισκέπτες του Σαββάτου, προκειμένου να τους παρακινήσουν να χρησιμοποιούν το ποδήλατο, τόσο στις μετακινήσεις όσο και στον ελεύθερο χρόνο του Σαββατοκύριακου.

Έναν εντυπωσιακό τρόπο βρήκαν οι ποδηλάτες του ΠΗΓΑΣΟΥ να ξεσηκώσουν τους θαμώνες και επισκέπτες του Σαββάτου, προκειμένου να τους παρακινήσουν να χρησιμοποιούν το ποδήλατο, τόσο στις μετακινήσεις όσο και στον ελεύθερο χρόνο του Σαββατοκύριακου. Το Αστικό και Παιδικό τμήμα του ποδηλατικού συλλόγου ΠΗΓΑΣΟΣ, έδωσε «ηχητικό» και βροντερό παρόν στους πεζόδρομους  των οδών Δαγκλή, Ελπίδος, Περγάμου και Ηρώων, καθώς έχοντας κάθε ποδηλάτης και από μια σφυρίχτρα ξεσήκωσαν περαστικούς και θαμώνες, αποσπώντας χειροκροτήματα και τα θετικά σχόλια της πλειοψηφίας.

 

« Θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι το ποδήλατο όχι μόνο μπήκε για τα καλά στην καθημερινότητά μας, αλλά ίσως αποτελεί και την πλέον ενδεδειγμένη διέξοδο στην κυκλοφοριακή μετακίνηση αλλά και διασκέδαση. Ειδικά επιλέχτηκε η ημέρα του Σαββάτου όπου το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης είναι έντονο, ενώ το παρκάρισμα των οχημάτων αποτελεί τον μόνιμο βραχνά όλων» τόνισε ο Δημήτρης Γκαγκαλίδης έφοροςκαι υπεύθυνος του Αστικού – Παιδικού τμήματος του ΠΗΓΑΣΟΥ.

 

Αξιοσημείωτη ήταν η προσέλευση των μικρών παιδιών που μαζί με τους γονείς τους έδωσαν μια ιδανική εικόνα για το πώς θα μπορούσε να μεταμορφωθεί η ποιότητα του αστικού κέντρου αλλά και των δημοτών, εάν υπήρχαν περισσότεροι και καλύτεροι πεζόδρομοι και ποδηλατοδρόμοι στην Ξάνθη.

 

«Η πόλη είναι μάλλον αρνητική στο ποδήλατο και καθόλου φιλική στους ποδηλάτες που κυκλοφορούν σήμερα στους δρόμους»  επεσήμανε ο έφορος του ΠΗΓΑΣΟΥ και συνέχισε :   

«Είναι ιδιαίτερα λυπηρό σε όλους μας να βλέπουμε σήμερα να αναμορφώνονται οδοί και σημεία της πόλης (βλ. πεζοδρόμια Μ. Καραολή) χωρίς να προβλέπονται σε αυτά ποδηλατοδρόμοι, από τη στιγμή που οι γειτονικές πόλεις (Κομοτηνή, Καβάλα) ανασκάπτονται και προσαρμόζονται στις σύγχρονες ανάγκες που θέλουν το ποδήλατο κυρίαρχο όχημα στο κέντρο κάθε πόλης».

 

ΤΟ  ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ και αποτελεί μονόδρομο για τον κυκλοφοριακό ιστό, καθώς εκτός ότι επιλύει προβλήματα και ανάγκες, δίνει επιβεβαιωμένα μια διαφορετική κουλτούρα και ποιότητα στη ζωή των δημοτών. Όσοι το παραγκωνίζουν απλά εθελοτυφλούν σε μια πραγματικότητα που κατέκλυσε την Ευρώπη και προχωρά ήδη με γοργά βήματα σε κάθε Ελληνική πόλη και ιδιαίτερα στην περιφέρεια.

 

Το σίγουρο είναι πάντως ότι οι ποδηλάτες της Ξάνθης αυξάνονται ραγδαία και ειδικά τους εαρινούς μήνες κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο κέντρο αλλά και σε κάθε δράση του ποδηλατικού συλλόγου ΠΗΓΑΣΟΥ.

 

Η επόμενη εκδήλωση για τον Αστικό-Παιδικό τμήμα είναι στις 20 Απριλίου όπου επαναλαμβάνονται τα ΠΟΔΗΛΑΤΟ-ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ για μικρούς και μεγάλους στο πάρκο της οδού Ηρώων με πλούσιο ποδηλατο-πρόγραμμα για όλους. Από κει και πέρα συνεχίζονται κάθε Κυριακή οι ημερήσιες εύκολες ποδηλατοβόλτες, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται από τον επόμενο μήνα οι νυχτερινές αστικές ποδηλατοβόλτες που θα γίνονται κάθε Τετάρτη στις 9.30.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button