Τρίτο Μάτι

Αγριογούρουνα βολτάρουν έξω από τις φοιτητικές εστίες

Σχόλιο των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική ΚΣ στο Σύλλογο Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΣΤΙΩΝ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ

Νέα στοιχεία αναβάθμισης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης εντοπίζουμε οι φοιτητές που διαμένουμε στις φοιτητικές εστίες Ξάνθης. Μετά τις κατσαρίδες και τις αράχνες στο φαγητό μας, ο πρύτανης του πανεπιστημίου κ.Μάρης και ο υπουργός παιδείας κ.Πιερρακάκης φρόντισαν να μας φτιάξουν και ζωολογικό κήπο στις εστίες. Αυτή είναι η μόνη λογική εξήγηση που μπορούμε να δώσουμε στις, συχνές το τελευταίο διάστημα, επισκέψεις αγριογούρουνων στο χώρο των εστιών.

Συγκεκριμένα, για άλλη μια φορά, την Κυριακή 10/12 και την Δευτέρα 11/12 κυκλοφορούσαν αγριογούρουνα έξω από τα κτήρια και κάτω από τα παράθυρα των δωματίων μας την ώρα που πολλοί φοιτητές πηγαίναμε προς τη λέσχη για μεσημεριανό. Σε ένανχώρο τον οποίο χρησιμοποιούν πολλοί κάτοικοι της πόλης καθημερινά για περπάτημα ή για τρέξιμο. Μέχρι και πατημασιές και σκαψίματα βρήκαμε έξω από τις πόρτες των κτηρίων μας. Είναι απαράδεκτο να φοβόμαστε για την ίδια την σωματική ακεραιότητα μας!

Αντί λοιπόν να μιλάνε για αναβάθμιση του ΔΠΘσυγχωνεύοντας τμήματα και κουτσουρεύοντας τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, οι φοιτητές καλούμε κυβέρνηση και πανεπιστήμιο να αυξήσουν γενναία τη χρηματοδότηση για τη φοιτητική μέριμνα. Άμεσα να παρθούν μέτρα με ευθύνη του πανεπιστημίου και του Δήμου Ξάνθης πριν υπάρξει σοβαρό ατύχημα. Να ξεκινήσουν τώρα έργα περίφραξης των εστιών, να προσλάβουν επαρκή φύλαξη, να αναβαθμιστεί η ποιότητα του φαγητού χωρίς κόφτες και κριτήρια. Αυτή είναι πραγματική αναβάθμιση και για αυτήν παλεύουν οι φοιτητές!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button